9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Κανένα κίνητρο δεν δίνεται στους νέους μας για εργασία – Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις του κόσμου για νεαρούς εργαζόμενους

 NEOI-VALITSES-STATHMOS-TRENOU-(150)Είμαστε παιδιά της πιάτσας. Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με νεαρά άτομα που εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το επαγγελματικό μέλλον τους.

Αγόρια και κορίτσια με πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά και πτυχία ξένων γλωσσών, που ψάχνονται από εδώ κι από εκεί, μήπως βρουν καμιά άκρη. Οι περισσότεροι από αυτούς συμβιβάζονται σε δουλειές μεροκάματου, με την μεγαλύτερη οικονομική στήριξη για αυτούς να προέρχεται από τους γονείς, αλλά και τους παππούδες και γιαγιάδες.

Ναι, υπάρχει η ελληνική οικογένεια που βοηθάει οικονομικά τα νιάτα, αλλά ως πότε; Τώρα μάλιστα που έχουν περικοπεί κι άλλο οι συντάξεις και τα επιδόματα, όλοι έχουν ζοριστεί ακόμη περισσότερο.

- Advertisement -

Και το άγχος των νέων για την επόμενη μέρα, παραμένει; Γιατί να κάτσουν στην Ελλάδα να πασχίσουν για κάτι που δεν ξέρουν αν θα υφίσταται αύριο; Διότι, όπως είναι ευκόλως αντιληπτό, ευοίωνη αποδοτική εργασία με μέλλον, είναι δύσκολο να βρεθεί στη χώρα μας, εφόσον δεν υπάρχει σταθερό οικονομικό περιβάλλον.

Να γιατί λοιπόν οι νέοι μας μεταναστεύουν στο εξωτερικό και καταφέρνουν και ζουν εκεί αξιοπρεπώς και προκόβουν.

Σας παραθέτουμε σε αυτό το σημείο τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για νέους εργαζόμενους, καθώς σε αυτές τους μένουν περισσότερα χρήματα στην τσέπη.

Το Βερολίνο και η Φρανκφούρτη είναι οι καλύτερες πόλεις για τους νεαρούς εργαζόμενους.

Αυτό προκύπτει από την έκθεση «Global Cities» για το 2016, που εξέδωσε η Knight Frank, που δραστηριοποιείται στον τομέα των κτηματομεσιτικών.

Για να γίνει αυτή η αξιολόγηση των πόλεων λήφθηκαν υπόψη οι βασικοί μισθοί αλλά και το κόστος ενοικίασης σπιτιών, οι βασικοί λογαριασμοί, το κόστος των αγαθών στο σούπερ μάρκετ, ακόμη και η τιμή της μπύρας.

Το ποσοστό του μισθού που απομένει στα χέρια ενός νέου εργαζόμενου, μετά από την πληρωμή όλων αυτών, χρησιμοποιήθηκε για να καταταγούν οι πόλεις στη συγκεκριμένη λίστα.

Με αυτά τα δεδομένα, οι παρακάτω είναι οι καλύτερες πόλεις για έναν νεαρό εργαζόμενο και το ποσοστό του μισθού που του απομένει μετά από την κάλυψη των βασικών αναγκών του:

1. Βερολίνο 63,7%

2. Φρανκφούρτη 58,8%

3. Ουάσιγκτον 51,2%

4. Εδιμβούργο 48%

5. Τζακάρτα 47,1%

6. Μαδρίτη 45,8%

7. Τόκιο 44,5%

8. Σίδνεϊ 42,5%

9. Δουβλίνο 42%

10. Κέιπ Τάουν 37,9%

11. Νέα Υόρκη 27,9%

12. Σαν Φρανσίσκο 22,9%

13. Αμστερνταμ 21,4%

14. Λονδίνο 19,2%

15. Σιγκαπούρη 15%

16. Παρίσι 12%

17. Μπάνγκαλορ 9,1%

18. Μόσχα 7,3%

19. Δελχί -3,6%

20. Χονγκ Κονγκ -7,9%

Και φυσικά, η Γερμανία έχει και πάλι τα πρωτεία…

Εμείς λοιπόν ξαναρωτάμε το ίδιο πράγμα μονότονα: γιατί να μείνει ένας νέος να δουλέψει στην Ελλάδα; Ποιο κίνητρο, του δίνεται από πλευράς πολιτείας για να μην ξενιτευθεί;

Σας απαντούμε ευθαρσώς: ΚΑΝΕΝΑ!

ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΝΔΥΛΗ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This