9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Για να γίνει σύγχρονη η “ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλά στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ – Η Ν.Δ. πρέπει να ξαναβρεί το ιδεολογικό της στήριγμα  

 TZITZIKOSTASΠολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας αφορά στο ιδεολογικό της στίγμα.. Εσείς τι κόμμα θέλετε, κεντρώο, δεξιό, φιλελεύθερο και πως σκοπεύετε να δώσετε “ταυτότητα”.

Η ερώτησή σας νομιμοποιεί ακριβώς αυτό το οποίο λέω, από τη πρώτη στιγμή που κατέθεσα υποψηφιότητά μου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι πως δεν έχει ιδεολογικό στίγμα, ακριβώς γιατί έχασε στην κοινωνία τη μάχη των ιδεών.

- Advertisement -

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη της χώρας και αυτό που σχεδιάζω εγώ είναι να γίνει και σύγχρονη. Αυτό σημαίνει κοινωνικός φιλελευθερισμός σε μια οικονομία που παράγει πλούτο και δεν διανέμει τη φτώχεια, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μία κοινωνία που εγγυάται τα δικαιώματα όλων και χτίζει ξανά το νέο κομματικό κράτος  προστατεύοντας τα προνόμια των λίγων και εκλεκτών.

Αυτή η κοινωνία έχει λόγους να είναι περήφανη για τον εαυτό της και να υποστηρίζει την εθνική της οντότητα με έναν σύγχρονο πατριωτισμό, που δεν έχει μόνο αναμνήσεις και κληρονομιές, αλλά ζωή και σχέδια για το μέλλον.

Και κάτι ακόμα. Δεν πάλιωσε η ΝΔ. Η ΝΔ είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Η ΝΔ έχει κύτταρα που παλιώνουν και κύτταρα που τα αντικαθιστούν.

Κύριε Τζιτζικώστα. Το εκλογικό σώμα που θα προσέλθει στις κάλπες δεν είναι καθορισμένο. Σας φοβίζει καθόλου αυτό;

Το μόνο που πραγματικά θα με φόβιζε, θα ήταν η επιλογή, την οποία καταφέραμε να αποτρέψουμε, η Νέα Δημοκρατία να κλειστεί στο καβούκι της.

Από την άλλη θέλω να σας πως ότι το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών είναι ακριβώς αυτό. . Ξέρω ότι κάποιοι τη φοβούνται τη συμμετοχή. Κάποιοι θέλουν να γίνει μια διαδικασία βαρετή στον κόσμο, προκειμένου να προσέλθουν οι ελάχιστοι. Αυτοί που σήμερα θεωρούν τους εαυτούς τους τακτοποιημένους στη ΝΔ. Αυτό, όμως, ο κόσμος δε θα το επιτρέψει.

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιοι φοβούνται τον κόσμο της παράταξής μας, ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να ανησυχούν σοβαρά για το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία απομονώνεται ολοένα και περισσότερο από την κοινωνία. Από το 2004 έχουμε χάσει 2 εκατομμύρια ψηφοφόρους, στο ίδιο χρονικό διάστημα χάσαμε 600.000 νέους ψηφοφόρους, ενώ στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου μας ψήφισαν 200.000 λιγότεροι ψηφοφόροι με τους οποίους έχουμε κοινή ιδεολογική αφετηρία. Αυτή την πορεία καλούμαστε να αντιστρέψουμε. Η Νέα Δημοκρατία μόνο να κερδίσει έχει από το άνοιγμα στην κοινωνία. Αν αυτό δεν το κάνουμε τώρα, τότε θα συνεχίσει να μικραίνει και να συρρικνώνεται η παράταξή μας. Για αυτό και λέω πως αλλάζουμε την παράταξη για να αλλάξουμε τη χώρα.

Υπάρχουν σήμερα “βαρίδια” στη Νέα Δημοκρατία;

Στη Νέα Δημοκρατία του αύριο δεν θα ασχοληθούμε με ότι μας τραβάει προς τα κάτω αλλά σε ότι μας δίνει ώθηση για να κάνουμε τη φυγή προς τα εμπρός.

Από κει και πέρα, πρέπει να φύγουμε από τη λογική της επετηρίδας.

Η ανανέωση δεν αφορά μονάχα ιδέες και προτάσεις, αφορά και πρόσωπα. Οφείλουμε επιτέλους να ακούσουμε τους πολίτες που έχουν βαρεθεί να βλέπουν «τους ίδιους και τους ίδιους». Που έχουν βαρεθεί να ακούν για βαρονίες και εσωκομματικά βιλαέτια..

Για ένα κόμμα ένα νέο κόμμα που θα έχει ως πυρήνα τους φίλους και τα μέλη, για ένα κόμμα ανοιχτό σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία, με ενεργή συμμετοχή των μελών και λογοδοσία όλων των προσώπων σε θέσεις ευθύνης. Για ένα κόμμα δημοκρατικό, που θα αναδεικνύει νέα πρόσωπα και το 50% των υποψήφιων βουλευτών θα εκλέγεται από τοπικές ψηφοφορίες όλων των μελών. Για ένα κόμμα απολύτως συμμετοχικό όπου η στρατηγική θα χαράσσεται από τη βάση των μελών και φίλων, με εσωτερικά δημοψηφίσματα για τα κρίσιμα ζητήματα, όπως γίνεται άλλωστε στα μεγάλα, σύγχρονα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. Αυτή τη Νέα Δημοκρατία οραματίζομαι, αυτή τη Νέα Δημοκρατία θα κάνω πράξη.

Στην περίπτωση που εκλεγείτε πως θα διαχειριστείτε τους συνυποψηφίους σας;

Τιμώ και εκτιμώ όλους τους συνυποψήφιούς μου. Από κει και πέρα, είναι αρκετά πρώιμο να μιλάμε γι’ αυτά τα θέματα. Μετά τις εκλογές, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, θα συζητήσουμε εκτενώς για ρόλους και αρμοδιότητες. Έχω ήδη πει πως ειδικά για τις θέσεις των δύο αντιπροέδρων, οι πρώτοι που θα απευθυνθώ, είναι οι νυν συνυποψήφιοί μου.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο κορονοϊός πιέζει το Γεν. Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Δεν γκρέμισαν τοίχο, γκρέμισαν γυψοσανίδες για δημιουργία νέας πτέρυγας ΜΕΘ – Ευχαριστήριο του Δ/τη Ευάγγελου Ρούφου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ Ο...

Συγχαρητήρια στην Δ/ση Ασφαλείας Ορεστιάδος

Συνέλαβαν στο Διδυμότειχο τον αρχηγό σπείρας Πακιστανών που προσπαθούσε, μετά το άγριο έγκλημα στα Καμίνια, να διαφύγει στην Τουρκία Συνελήφθη στο Διδυμότειχο ο βασικός ύποπτος για την...

Εκκίνηση διαδικασίας συμψηφισμού για το 12%

Το Επιμελητήριο Έβρου καλεί τα μέλη του να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά που χρειάζονται Στη διάθεση των επιχειρηματιών-δικαιούχων του λεγόμενου 12% είναι πλέον όλα τα στοιχεία...

Ποιοι δεν… θέλουν τον κόμβο του Νοσοκομείου;

Την ώρα που η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. έχει εξασφαλίσει πιστώσεις, υπάρχουν αντιδράσεις, γιατί τα ασθενοφόρα θα περνούν από το Campus της Ιατρικής Σχολής και θα…...

Κέντρο υποδοχής επισκεπτών για τους Πελαργούς στον Πόρο Φερών

Το μοναδικό Ευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών, βρίσκεται στον Έβρο – Παρεμβάσεις στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του Πόρου – Παιχνίδια, Θεατράκι, κλπ. Οι Πελαργοί εδώ και μήνες...

More Articles Like This