9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2020

ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΩΣ… ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Καμμία ουσιαστική δέσμευση της Τουρκίας για την καταπολέμηση των δουλεμπόρων στο έδαφός της – Ερωτηματικά προκαλεί η ανακοίνωση περί συνεργασίας των Ακτοφυλακών Ελλάδος-Τουρκίας – Τι δεν αντέκρουσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός

alexis-tsipras-toyrkia-agonas3 Ότι εμφανίστηκε περισσότερο ως «συνήγορος των τουρκικών θέσεων και αιτημάτων προς την Ευρώπη», αντί να είναι «σταθερός και αποφασιστικός εκφραστής των ελληνικών και ευρωπαϊκών προβληματισμών, θέσεων και απαιτήσεων προς την Τουρκία σχετικά με το προσφυγικό», καταλογίζει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Όπως εκτιμά σε δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος, τα μεγάλα ερωτήματα για τα κέντρα καταγραφής – υποδοχής (hotspots) στην Τουρκία και για την αποτελεσματική εφαρμογή από την Άγκυρα των συμφωνιών επανεισδοχής με Ελλάδα και Ε.Ε. έμειναν αναπάντητα.

Υπογραμμίζει δε ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική δέσμευση της Τουρκίας για την καταπολέμηση των δικτύων των διακινητών και των δουλεμπόρων στο έδαφός της.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ., σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η ανακοίνωση περί τεχνικής συνεργασίας των ακτοφυλακών Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς, όπως σημειώνει, το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας παραμένει απολύτως ασαφές.

«Οι τουρκικές λεκτικές προκλήσεις, περί “αμοιβαιότητας” παραβιάσεων στο Αιγαίο, δηλαδή περί δήθεν ύπαρξης και ελληνικών παραβιάσεων δεν αντικρούστηκαν από τον κ. Πρωθυπουργό», επισημαίνει ο κ. Κουμουτσάκος και τονίζει ότι οι αναφορές του κ. Τσίπρα για συνεργασία στο Αιγαίο δεν συνοδεύτηκαν από την αυτονόητη υπογράμμιση και προϋπόθεση ότι τέτοια συνεργασία υπάρχει μόνο στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

«Ο κ.Τσίπρας οφείλει να κατανοήσει ότι τα ευχολόγια ούτε συνιστούν, ούτε διαμορφώνουν εξωτερική πολιτική», συνεχίζει ο βουλευτής της Ν.Δ.

Αναφέρει δε ότι οι ελληνοτουρκικές συναντήσεις σε τόσο υψηλό επίπεδο προϋποθέτουν συστηματική και σε βάθος προετοιμασία, η οποία, όπως διαπιστώνει, δεν υπήρξε.

«Απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όχι άσκηση δημοσίων σχέσεων με ανάλαφρα σχόλια και ποδοσφαιρικούς παραλληλισμούς.

Περιμένουμε άμεσα,  πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του κ. Πρωθυπουργού στην Άγκυρα», σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος.

Επιπλέον, ζητεί πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

«Στην ενημέρωση αυτή περιμένουμε ιδιαίτερα μια σαφή εξήγηση για το Κυπριακό:

Με ποιο σκεπτικό και ποια σκοπιμότητα ο Πρωθυπουργός, με τις δηλώσεις του, μετέτρεψε το Κυπριακό σε διμερές ζήτημα Ελλάδας – Τουρκίας, αλλοιώνοντας έτσι μια σταθερή θέση της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας», καταλήγει ο βουλευτής της Ν.Δ.

Latest News

Όταν η επιδημία της Πανώλης επέτρεψε την εξάπλωση του Ισλάμ

Ένα Ιστορικό γεγονός, που δεν είναι ευρύτερα γνωστό – Το 542 μ.Χ. πέθανε από την Πανώλη το...

Έκπτωση 50%από ΔΕΥΑΑ για υιοθεσία αδέσποτων

Προσπάθεια του Δήμου Αλεξανδρούπολης να περιοριστεί η εγκατάλειψη των σκυλιών στους δρόμους Τα ζώα...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Συγκεκριμένες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν για τον ακριτικό Νομό μας, που μετά την Κρίση στον «φράχτη», δοκιμάζεται σήμερα από τον κορωνοϊό –...

Πολλά νερά κατεβαίνουν στον Άρδα από Βουλγαρία

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις – Σε κατάσταση επιφυλακής οι Υπηρεσίες του Ν. Έβρου Οι...

Και τα καφενεδάκια στα του Έβρου χρειάζονται στήριξη

Η περίπτωση της Αγρότισσας που είναι ιδιοκτήτρια Καφενείου στην Καβησσό Με επιστολή του προς...

More Articles Like This