9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Η Ελληνική… νόσος μήπως είναι ανίατος;

Το Ελληνικό Δημόσιο εξακολουθεί να διατηρεί 2.600 φορείς, στους οποίους απασχολούνται 200.000 υπάλληλοι – 200 εξ αυτών λειτουργούν με έναν μόλις υπάλληλο – 42 ναυτιλιακές επιχειρήσεις, μετανάστευσαν στην Κύπρο

adeio-grafeio

Η ειδησεογραφία μιας μόνον ημέρας, της 25ης Νοεμβρίου, εμβάλλει σε θλιβερές σκέψεις για το μέλλον της χώρας.

Βομβιστική επίθεση έγινε την προηγουμένη στα γραφεία τού Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, σε ένα από τα-υποτίθεται- καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της πρωτεύουσας, στην οδό Ξενοφώντος, πολύ κοντά στο κτίριο του Κοινοβούλιου.

- Advertisement -

Ενδεχομένως η επίθεση να αποτελεί ανταπόκριση στο κάλεσμα για «μαύρο Δεκέμβρη» ενός γνωστού (Ν. Ρωμανός) φυλακισμένου και, ταυτόχρονα, μεταπτυχιακού φοιτητή Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Αθήνας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, παρότρυνε «… να βάλουμε εμπρηστικούς μηχανισμούς σε φασίστες και αφεντικά… να ανατινάξουμε σπίτια πολιτικών, να πετάξουμε μολότωφ στους μπάτσους… να σαμποτάρουμε την ομαλή ροή εμπορευμάτων μέσα στα Χριστούγεννα, να λεηλατήσουμε τις βιτρίνες της αφθονίας…» και άλλα παραληρηματικά.

Η Δικαιοσύνη όχι μόνο παραμένει απαθής, αλλά ο αρμόδιος υπουργός δικαιολογεί έναν παράξενο συνεργάτη του, ο όποιος συνδιαλέγεται με φυλακισμένους τρομοκράτες «για να κατευνάσει τα πνεύματα» (!), προσθέτοντας ότι ο Πρωθυπουργός είναι ενήμερος γι’ αυτή την πρακτική.

Ταυτόχρονα η κομματοκρατία επιστρέφει στα ΑΕΙ.

Η συμμετοχή των φοιτητών στις πρυτανικές εκλογές και η εκπροσώπησή τους στα πανεπιστημιακά όργανα γίνεται, κατά την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, «για να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία στα πανεπιστήμια», που είχε κινδυνεύσει, ως φαίνεται, από τον νόμο Διαμαντοπούλου…

Στον οικονομικό τομέα, ο προϋπολογισμός 2016 περιλαμβάνει λογαριασμό μέτρων 4,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2,2 δισ. ευρώ αφορούν σε νέους φόρους.

Και αυτό καθ’ όν χρόνο το Δημόσιο διαθέτει περίπου 2.600 φορείς, οι οποίοι απασχολούν περίπου 200.000 υπαλλήλους.’

Διακόσιοι φορείς λειτουργούν με μόλις έναν υπάλληλο (!).

Οι ελληνικές εξαγωγές δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα κατά το τρίτο τρίμηνο τοϋ 2015 (λόγω και των capital controls) και η άξια τους μειώθηκε κατά 8,55% σε σύγκριση με το άντίστοιχο τρίμηνο 2014 .

Εν τω μεταξύ, 42 ναυτιλιακές επιχειρήσεις μετακόμισαν στην Κύπρο σε μιά προσπάθεια να θωρακιστούν έναντι νέων φορολογικών αυξήσεων στην Ελλάδα.

Σε πολιτικό επίπεδο, η μή διεξαγωγή εκλογών για την άνάδειξη νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνον έστρεψε τους προβολείς της επικαιρότητας μακριά από την αλλοπρόσαλη κυβερνητική πολιτική, αλλά ανέδειξε, προσωρινά, ένα και μόνο πρόσωπο ως μεταβατικό αντιπρόεδρο, μεταβατικό πρόεδρο, πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος!

Τα νοσηρά αυτά φαινόμενα δημιουργούν το άκρως ανησυχητικό ερώτημα μήπως η ελληνική νό-
σος είναι ανίατος…

Κώστας Χριστίδης 

Νομικός Οικονομολόγος 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This