9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Η Εθνική στρατηγική για την ενέργεια και την ΑΟΖ παίρνουν τέλος – Το φυσικό αέριο από την Κύπρο, θα μεταφέρεται στο Ισραήλ και από εκεί στην Τουρκία – Έρχεται η “κυριλέ” διχοτόμηση της μεγαλονήσου – Πολυεθνική “μπίζνα” και όχι εθνική λύση     

 KYPROS-3D-KONDYLHSEχαθεί από προσώπου γης τελευταία οι Κύπριοι φίλοι. Αναζήτησα πληροφορίες για το είδος της λύσης που σχεδιάζεται στη Μεγαλόνησο και κατάλαβα γιατί. Εθνική στρατηγική δεκαετιών εγκαταλείπεται. Εθνική στρατηγική στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου το έθνος είχε δύο ψήφους «πάει», τα «τσανάκια χωρίζουν». Εθνική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία ενταφιάζεται.

Η γείτων θα προσπερνά τα εμπόδια για την ενταξιακή διαδικασία της δύο δύο με τη συναίνεση της Κύπρου. Εθνική στρατηγική για ενέργεια – ΑΟΖ, τέλος.

Το φυσικό αέριο από το Ισραήλ θα μεταφέρεται στην Ευρώπη μέσω του εδάφους του νέου κυπριακού κράτους και μέσω Τουρκίας. Τι συμβαίνει ακριβώς; Νομίζω δύο πράγματα: Οι Αμερικανοί με γονατισμένη την Ελλάδα έχουν τη χρυσή ευκαιρία να κλείσουν την «εκκρεμότητα» άκρως ικανοποιητικά για τα συμφέροντά τους.

- Advertisement -

Η κυπριακή ηγεσία, στρογγυλοκαθισμένη πάνω στα κοιτάσματα του Τάσσου, είναι θυμωμένη που της αρπάξαμε μέρος του τραπεζικού συστήματός της στην κρίση του 2013 και μεγαλοπιάνεται με την ιδέα να αποτελέσει η Λευκωσία την οικονομική μητρόπολη του Ελληνισμού και η Αθήνα τον δορυφόρο. Ο Κυπριωτισμός επανέρχεται δυναμικά, και μάλιστα απόντος του ΑΚΕΛ. Ολα αυτά σε κάποιον βαθμό είναι ερμηνεύσιμα, αλλά δεν δίνουν απάντηση στις άκρως προβληματικές πτυχές της λύσης. Μαθαίνω ότι το σχέδιο που κυοφορείται προβλέπει τα εξής:

• Διζωνική – δικοινοτική ομοσπονδία με δύο συνιστώντα κρατίδια, δύο ισχυρούς πρωθυπουργούς και έναν ανίσχυρο Πρόεδρο. Κυριλέ διχοτόμηση, δηλαδή, η οποία θα επικυρωθεί από την απαγόρευση εγκατάστασης Κυπρίων στις πατρογονικές εστίες (παρέκκλιση κοινοτικού κεκτημένου).

• Σύσταση ταμείου υδρογονανθράκων, τα έσοδα του οποίου θα μοιράζονται 62% για το συνιστών ελληνοκυπριακό κρατίδιο και 38% για τον… Ερντογάν.

• Επιστροφή εδάφους (Αμμόχωστος) για να χρυσωθεί το χάπι.

Ανθρωποι που γνωρίζουν άριστα τις πτυχές του Κυπριακού μιλούν για πολυεθνική μπίζνα, όχι για εθνική λύση. Στο μέλλον η όποια κυπριακή ηγεσία θα συμπεριφέρεται στην Ελλάδα ως φιλικό κράτος, όχι ως αδελφό κράτος. Ηδη ακούγονται ειρωνείες του τύπου «κακόμοιρη Ελλάς». Το πλεονέκτημα του ελέγχου του Αιγαίου μέσω της διασύνδεσης των ΑΟΖ Ελλάδος – Κύπρου (απόρροια Καστελόριζου) πάει περίπατο, αν ο αγωγός περάσει στην Τουρκία. Status quo δεκαετιών υπέρ του Ελληνισμού στη Μεσόγειο ανατρέπεται.

Αν το Πολυτεχνείο οδήγησε σε αλλαγή φρουράς στη δικτατορία και αυτή ελέγχεται για τον διαμελισμό της Μεγαλονήσου, τότε η έλευση της παράταξης του Πολυτεχνείου στην εξουσία στην πατρίδα μας οδηγεί στο αποτελείωμά της. Και ας χορεύουν τα ριάλια.

Μανώλης Κοττάκης

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πρόστιμα κρύβει το Ε-9 για τα ακίνητα

Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι στις δηλώσεις τους

«Επιστρατεύονται» άνεργοι για αγροτικές εργασίες

Οι άνεργοι μπορούν να απασχοληθούν σε αγροτικές δραστηριότητες, χωρίς να χάσουν το επίδομα ανεργίας

«Σφραγίζονται» τα σύνορα του Έβρου

Από Στεριά και Αέρα – Σε ποια σημεία μπαίνουν θερμικές κάμερες – παρακολούθηση από Ελικόπτερα και Drones– Ενισχύεται το «τείχος» από Καστανιές μέχρι...

Θετικά μηνύματα τιμών στα σκόρδα

Αισιοδοξία στον Συνεταιρισμό της Νέας Βύσσας Με μηδενικά αποθέματα από την περσινή χρονιά και...

Προώθηση θεμάτων του ΟΣΕ που αφορούν τον Έβρο

α) Για την Σιδ/κη Γέφυρα Πυθίου β) για συντηρήσεις Σταθμών Διδ/χου, Πυθίου, Αλεξ/πολης γ) για την ηλεκτροδότηση γραμμής Αλεξ/πολης-Ορμενίου και δ) για...

More Articles Like This