9.4 C
Alexandroupoli
Sunday, June 29, 2025

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων Αλεξ/πολης

Θα πραγματοποιήσουν τα Σωματεία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-Δημοσίου και ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης, αύριο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, μπροστά στο Επιμελητήριο Έβρου     

diamartiria_sintaksiouxon2

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26. ΝΟΕΜΒΡΗ ώρα 11.00 π.μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ 

- Advertisement -

Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στη Βουλή το νέο πακέτο με τα ανατρεπτικά – αντιασφαλιστικά μέτρα του τρίτου επαχθέστατου μνημονίου, που από κοινού ψήφισε με τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. 

Αυτή είναι η απαίτηση της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για τη μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης και των συντάξεων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ρίχνοντας τους συνταξιούχους στον Καιάδα.

Τα νέα μέτρα που έρχονται να προστεθούν σε όσα μέχρι τώρα τσάκισαν τη ζωή μας, θα αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από τα κοινωνικο-ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματά εργαζομένων και συνταξιούχων, όλου του λαού. Τους σημερινούς συνταξιούχους θα μας οδηγήσουν στη μαζική φτώχεια, πετσοκόβοντας σε ό,τι απέμεινε από τις συντάξεις που παίρνουμε, κύριες και επικουρικές, θα καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ.

Τα παιδιά και τα εγγόνια μας βιώνουν ήδη ένα καθεστώς χωρίς ασφαλιστικά εργασιακά-δικαιώματα, με φτώχεια και ανεργία, εμποδίζονται να κάνουν δικές τους οικογένειες και τα προορίζουν να δουλεύουν μέχρι τα γεράματα για μια “σύνταξη” προνοιακού χαρακτήρα, όσοι μπορέσουν να φτάσουν σε αυτή.

Η ενοποίηση των ταμείων θα γίνει μοχλός προώθησης δυσμενέστερων προϋποθέσεων για τους συνταξιούχους, θα χειροτερέψει την έτσι κι αλλιώς τραγική οικονομική κατάστασή τους.

Στο χώρο της Υγείας, η κατάσταση παίρνει δραματικές διαστάσεις, ο δημόσιος τομέας που απέμεινε διαλύεται, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δεν υπάρχουν, τα νοσοκομεία καταρρέουν, το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό ελαχιστοποιείται, οι υπόλοιπες δομές παροχής υπηρεσιών σωματικής και ψυχικής περίθαλψης εγκαταλείπονται, η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό μειώνεται συνεχώς, τα βάρη φορτώνονται όλο και περισσότερο στους ασφαλισμένους, ενώ το ιδιωτικό κεφάλαιο ακονίζει τα νύχια του για να κερδοσκοπήσει από την μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση του συνταξιοδοτικού και υγειονομικού συστήματος.

Η φορολογία μας έχει τσακίσει, είτε έχουμε είτε όχι οικονομικές δυνατότητες, οι τράπεζες, το κράτος και οι επενδυτικοί γύπες θα μας αρπάξουν τα σπίτια.

Κανένας μας δεν μπορεί να αντέξει άλλο, κανένας μας δε θα τους ανεχτεί άλλο.

Εδώ και τώρα αγώνας. Για να τους σταματήσουμε. Με ένα ενιαίο Μέτωπο, σε κοινό αγώνα εμείς και τα παιδιά μας, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, νεολαίοι.

Είμαστε σε δράση και ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις με την κατάθεση του νομοσχεδίου με αντιασφαλιστικά – αντισυνταξιοδοτικά μέτρα στην Βουλή.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε:

Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για μείωση των συντάξεων.

Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας, δώρων και επιδομάτων άδειας.

Κάτω τα χέρια από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί-αντιασφαλιστικοί φορομπηχτικοί νόμοι.

Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΙΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Aegean
Sunday, June 29, 2025

Latest News

Ο ΘΡΑΚΗ FM ακούγεται δυνατά έως την Φινλανδία!

Το σήμα του ραδιοφωνικού σταθμού έφτασε από τον Έβρο μέχρι το Πόρβο, δηλαδή 2.100 χιλιόμετρα μακριά! - Μήνυμα του...

More Articles Like This