9.4 C
Alexandroupoli
Tuesday, August 19, 2025

Το σχέδιο για Σταθμό LNG στην Αλεξ/πολη

Θερμαίνεται ξανά το ενδιαφέρον για την επένδυση του Ομίλου Κοπελούζου – Θα μετάσχουν και Αμερικανοί στην κατασκευή του πλωτού Τερματικού Σταθμού, και στις εγκαταστάσεις Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου  

LNG-LIMANI-(300)

Μπορεί στον τραπεζικό κλάδο οι εξελίξεις να παραπέμπουν λίγο ως πολύ σε θρίλερ, ωστόσο δεν είναι όλα τα νέα δυσάρεστα από το μέτωπο των επιχειρήσεων.

Ειδικά στο ενεργειακό κομμάτι, οι εξελίξεις είναι συνεχείς και διαδέχονται η μια την άλλη.

- Advertisement -

Για παράδειγμα, επανεργοποιείται το joint venture του ομίλου Κοπελούζου με αμερικανικά κεφάλαια για την κατασκευή σταθμού LNG στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για ένα σχετικά παλιό σχέδιο, το οποίο επανέρχεται στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά, όπως πληροφορούμαστε, με αμερικανική πρωτοβουλία!

Αυτό τουλάχιστον διαρρέεται από την ελληνική πλευρά και πιο συγκεκριμένα από το αρμόδιο υπουργείο.

Παράλληλα, νέο μπάσιμο στην αγορά ενέργειας ετοιμάζουν οι όμιλοι Μυτιληναίου – Βαρδινογιάννη, μέσω της κοινής εταιρίας Μ+Μ.

Λεπτομέρειες, προσεχώς, όπως γίνεται γνωστό αρμοδίως, ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι προετοιμάζεται κάτι το εντυπωσιακό και μάλιστα όχι στον μακρινό ορίζοντα.

Tuesday, August 19, 2025

Latest News

Πάρκο Αλτιναλμάζη: «Αντάλλαξαν 1.600 στρέμματα χωρίς καν να ρωτήσουν»!

Ένταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Αλεξανδρούπολης - Τι υποστήριξαν τα στελέχη της Αντιπολίτευσης Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση “λογοδοσίας” του δημοτικού συμβουλίου...

More Articles Like This