9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

ΩΦΕΛΗΜΕΝΗ Η ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ

Ποια στοιχεία αναβάθμισαν την πρωτεύουσα του Έβρου, μετά την αδελφοποίηση με τους δήμους Αγίας Πετρούπολης και Σοσνόβυι Μπορ – Μέχρι στιγμής, έχουν έρθει 2.700 Ρώσοι επισκέπτες, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την τοπική οικονομία – Νέα μεγάλη πύλη εισόδου των Ρώσων επισκεπτών η Αλεξανδρούπολη   

 AFIXH_AEROPLANO_aleksandroupolisΉταν πριν από 4,5 χρόνια περίπου, όταν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, κατέβαλε προσπάθειες ανάδειξης και τουριστικής προώθησης της Αλεξανδρούπολης προς την Ρωσία.

Μετά από συντονισμένες κινήσεις, πέτυχε της αδελφοποίηση της Αλεξ/πολης με τους ρώσικους δήμους πρώτα του Σοσνόβυι Μπορ και μετά της Αγίας Πετρούπολης. Οι πρώτοι καρποί της συνεργασίας μεταξύ των παραπάνω πόλεων, δεν άργησαν να φανούν.

Έτσι, για πρώτη φορά έγιναν τόσα πολλά και ουσιαστικά βήματα, με αποτέλεσμα η Αλεξανδρούπολη να είναι πολύ περισσότερο γνωστή στη Ρωσία, απ’ ό,τι ήταν στο παρελθόν.

- Advertisement -

Μετά από ένα σύνολο έργο, επετεύχθησαν και οι απευθείας πτήσεις με την Αγία Πετρούπολη και την Μόσχα, οι οποίες και θα συνεχιστούν από τον Μάϊο του 2016.

Αυτό, με καταγεγραμμένα νούμερα, είχε ως απόρροια την άφιξη συνολικά 2.700 Ρώσων επισκεπτών: 1.488 άτομα από την Αγία Πετρούπολη και 1.211 άτομα από την Μόσχα.

Ο μέσος όρος διαμονής τους ήταν 14 ημέρες, ενώ συνολικά τα χρήματα που άφησαν στην τοπική κοινωνία ήταν 1,6 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως να υπολογίζεται μαζί ο οικονομικός αντίκτυπος από τα 500 παιδιά που φιλοξενήθηκαν στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης. Με τα παιδιά, τα συνολικά έσοδα ανέρχονται στα 2 εκατ. ευρώ.

Είναι λοιπόν πασιφανές πως οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις άλλαξαν όλο το τοπίο, διότι μέχρι πρόσφατα μόνο μέσω Κωνσταντινούπολης και με πολύωρο ταξίδι με λεωφορείο, μπορούσε να έρθει κάποιος από την Ρωσία στην Ελλάδα.

Μετά και την υπογραφή πρωτοκόλλων συνεργασίας του δήμου Αλεξ/πολης, καθώς και του Επιμελητηρίου Έβρου και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με τους αντίστοιχους ρωσικούς φορείς, ενισχύεται ακόμη περισσότερο η οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Η Αλεξανδρούπολη αναβαθμίζεται και ως νέος προορισμός για τον θρησκευτικό τουρισμό, ενώ καθίσταται και κέντρο διεξαγωγής μεγάλου φάσματος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Και πλέον, μετά και την σύσφιξη των δεσμών μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, μετά βεβαιότητος, η Αλεξανδρούπολη βγαίνει από την αφάνεια και χαρακτηρίζεται ως η νέα μεγάλη πύλη εισόδου Ρώσων επισκεπτών.

ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΝΔΥΛΗ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This