9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 18, 2024

Έτοιμοι να κλείσουν το Τελωνείο Κήπων 

Όποιος Βουλευτής ψηφίζει το φορολογικό Νομοσχέδιο, είναι ανεπιθύμητος”, δηλώνουν οι Αγρότες της Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης 

 TELONEIO_KHPONΕτοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι αγρότες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίοι το επόμενο διάστημα διοργανώνουν δράσεις ενημέρωσης των πολιτών.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν κατά τόπους γενικές συνελεύσεις, συνεντεύξεις Τύπου και ενημερωτικές εκδηλώσεις στις έδρες των δήμων.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση  που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη από εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

- Advertisement -

«Δεν χρειάζεται να ρωτήσει κανείς τον λογιστή του», σημείωσε με έμφαση ο κ. Καλπακίδης, «για να του πει ότι είναι η ώρα να αρχίσει να μαζεύει χρήματα και να φύγει στο εξωτερικό.

Αν σκεφτεί κανείς ότι τα κέρδη από τις περισσότερες αγροτικές εκμεταλλεύσεις στην περιοχή μας κυμαίνονται μεταξύ 10.000-18.000 €, ίσως και λίγο λιγότερα και με δεδομένο ότι ο φόρος θ’ ανέβει στο 26%, θα μπει ένα επιπλέον 10% στα αγροτικά εφόδια, θα διπλασιαστούν οι εισφορές προς τον ασφαλιστικό φορέα, και θα πληρώνεται τέλος επιτηδεύματος, καταλαβαίνετε ότι ο λογαριασμός θα δείχνει μείον» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Καβάλας Νίκος Δημόπουλος υπογράμμισε:

«Η απόφαση είναι ειλημμένη, εφόσον ψηφιστεί στις 15 Νοεμβρίου το νομοσχέδιο για το φορολογικό, την επόμενη μέρα θα είμαστε στους δρόμους, κλείνοντας το τελωνείο του Έβρου και τους δρόμους στον κάμπο του Νέστου.

Όποιος βουλευτής ψηφίσει το νομοσχέδιο του φορολογικού είναι ανεπιθύμητος.

Ενδιάμεσα, θα γίνουν ενημερώσεις σε όλους τους τοπικούς φορείς για τη ζημιά που θα προκαλέσει στον αγροτικό κλάδο η ψήφιση του φορολογικού».

spot_img
spot_img
Thursday, April 18, 2024

Latest News

Η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director, JTI Hellas στο Delphi Economic Forum IX: «Στη JTI είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι με τη νέα εποχή»

Στη συνολική εμπειρία των εργαζομένων στη JTI στο νέο δυναμικό και μεταβαλλόμενο πλαίσιο και στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης...

More Articles Like This