9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Για ποιον λόγο πρέπει να βιαστούμε;

Μπορεί το ματς στην Πόλη να έληξε μηδέν-μηδέν, αλλά το αποτέλεσμα των επαφών των δυο Πρωθυπουργών, θα το μάθουμε… αργότερα

alexis-tsipras-toyrkia-agonas Σαν τον λύκο με το μικρό, έξυπνο κατσικάκι μου φάνηκε η κοινή συνέντευξη του Νταβούτογλου με τον Τσίπρα. Όχι πως και ο δικός μας δεν ήταν δασκαλεμένος, αλλά ο άλλος, ο Νεοοθωμανός, είναι λύκος του κερατά! Μπορεί το ματς στην Πόλη να έληξε «μηδέν – μηδέν», αλλά το αποτέλεσμα των επαφών των δύο πρωθυπουργών θα το μάθουμε αργότερα.

«Το είδες τον Τούρκο; Άλλα του έλεγε ο δικός μας, άλλα απαντούσε». «Ναι, πέταγε την μπάλα στην …εξέδρα! Ξέρουν οι Τούρκοι από καθυστέρηση!». Είχαμε πει ότι δεν ήταν ο κατάλληλος χρόνος για επίσκεψη στην Τουρκία.

«Να αναλάβουμε από κοινού το βάρος στο Προσφυγικό» του έλεγε ο Αλέξης, «Δεν είναι δικό μας θέμα» απαντούσε ο Αχμέτ.

- Advertisement -

«Μιλήσαμε για τις παραβιάσεις ελληνικού εναέριου χώρου και για τα σουλάτσα των τουρκικών φρεγατών στα ελληνικά ύδατα» είπε ο δικός μας, «Μιλήσαμε για τις παραβιάσεις που γίνονται και από τις δύο πλευρές» είπε ο Τούρκος! «Τον άκουσες τον Νταβούτογλου; Ζήτησε κοινές περιπολίες της τουρκικής και της ελληνικής ακτοφυλακής».

«Ναι, αλλά ο δικός μας του είπε ότι μπορεί να υπάρξει μόνο επικοινωνία μεταξύ των δύο Αρχών». Με λίγα λόγια, ο Νταβούτογλου βρήκε την ευκαιρία να θέσει το θέμα που είχε θέσει πρώτη η… Μέρκελ! Το να δώσουμε, δηλαδή, στους Τουρκαλάδες ζωτικό χώρο στο Αιγαίο – συνδιαχείριση, με δυο λόγια.

«Σαράντα ένα χρόνια ακούω για λύση του Κυπριακού και λύση δεν βλέπω» είπε ο Τσίπρας, αλλά ποιος του είπε ότι «πρέπει να βιαστούμε»;

Τριάντα χρόνια τώρα, οι Τούρκοι ζητούν να τους επιτραπεί η διάσωση πλοίων στο Αιγαίο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τους τη δώσουμε, επειδή πέρασε καιρός από τότε που έθεσαν το θέμα; «Μα, δεν άκουσες τον δικό μας; “Πρέπει να βιαστούμε” είπε. Γιατί να βιαστούμε;»

Να ένα θέμα προς συζήτηση. Για ποιον λόγο πρέπει να βιαστούμε; Ποιος μας πιέζει; Γιατί πρέπει να βιαστούμε να λύσουμε τα εθνικά θέματα, όταν έχουμε τόσα άλλα μέτωπα ανοιχτά μπροστά μας; Αν πει κάποιος ότι η χθεσινή «βιασύνη» τού έβαλε «ψύλλους στ’ αυτιά», θα λέγαμε ότι έχει δίκιο.

Ο ελληνικός λαός μπορεί να έχει μύρια όσα στραβά, αλλά ξέρει να σκαρώνει γνωμικά και παροιμίες.

Λέει, λοιπόν, ο λαός: «Όποιος βιάζεται σκοντάφτει». Και ακόμη λέει: «Πάω αργά, επειδή βιάζομαι»!

Καλό θα είναι οι πολιτικοί μας να γνωρίζουν αυτές τις παροιμίες και να τις εφαρμόζουν, όταν χρειάζεται.

Κι αν δεν γνωρίζουν τις «λαϊκές» παροιμίες, ας θυμηθούν το αρχαίο σοφό ρητό: «Σπεύδε βραδέως»…

Η ΑΚΙΣ

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Ψάρεμα ξανά μέσα στο λιμάνι

Οι ερασιτέχνες αλιείς θα μπορούν να ψαρεύουν σε συγκεκριμένο σημείο στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι ερασιτέχνες ψαράδες της Αλεξανδρούπολης...

More Articles Like This