9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Η Εκλογή Αρχηγών στη Ν.Δ.: ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ…

 

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως Αξιωματική Αντιπολίτευση, κυρίως όμως μία σοβαρή συντηρητική δύναμη  

 EKLOGES_PSHFOS_KALPH9«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία…». Δυστυχώς, φίλε μου.. Ναι, εσένα εννοώ, φανατικέ νεοδημοκράτη, που δεν λάκισε ούτε τον Μάη του 2012.

Τρία χρόνια μετά, με το σύμπαν να αλλάζει, το κόμμα σου συνεχίζει να διατηρεί αναφορές σε έναν «ύμνο» κομμένο και ραμμένο για χιτ στα «Παρατράγουδα» της Πάνια.

- Advertisement -

Δες τους υποψηφίους αρχηγούς και θα καταλάβεις.

Ο απερχόμενος υπηρεσιακός κουβαλάει την κυβερνητική «εσάνς» της πενταετίας 2004-2009, τότε που οι δεξιοί έγιναν… σοσιαλισταράδες και εκτόξευσαν τις δημόσιες δαπάνες στη στρατόσφαιρα.

Ο Κυριάκος κάνει καμπάνια με το μικρό του όνομα, μπας και ξεχύσουμε ότι τον λένε Μητσοτάκη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδη$ κεντρίζει την περιέργεια με τα σουρεαλιστικά σποτ, αλλά αν συνθέσει τις  δηλώσεις του αντιλαμβάνεσαι ότι ονειρεύεται να ηγηθεί ως… ΕΡΕ.

Όσο για τον Τζιτζικώστα, εφόσον νικήσει, το κώλυμα εκλογιμότητας μέχρι το 2019 θα τον μεταβάλει σταδιακά σε «αόρατο» αρχηγό.

Άσε που οι μοντέρνες ιδέες τύπου «άλλος πρόεδρος – άλλος υποψήφιος πρωθυπουργός» μοιάζουν αυτοκτονικές για ένα κόμμα με κρίση ταυτότητας.

Σκούρα τα πράγματα, λοιπόν. Για όλους μας.

Το γράφω και για σένα αγαπητέ, που δεν ψήφισες ποτέ Ν.Δ. και δεν σκοπεύεις να την ψηφίσει ακόμα και αν κατέβει μόνη τις σε εκλογές.

Διότι η συγκυρία είναι κάκιστη, η χώρα χρειάζεται επειγόντως αξιωματική αντιπολίτευση, κυρίως όμως μια σοβαρή συντηρητική δύναμη που θα σταματήσει να συναγωνίζεται σε αναχρονιστικά στερεότυπα τα μορφώματα τύπου ΑΝΕΛ (ή άλλα… ακατονόμαστα), τα οποία έσυραν τα τελευταία χρόνια τη ΝΔ πιο δεξιά, στο ναρκοπέδιο του «ψεκασμένου» πατριωτισμού.

Η ύπαρξη ενός κεντροδεξιού κόμματος με νηφάλια ρητορική είναι αναγκαία σε μια χώρα που υφίσταται διακυβέρνηση σκληρής προσαρμογής από αριστερό κόμμα, το οποίο εσχάτως «φλερτάρει» με τη σοσιαλδημοκρατία, σε μια δική του προσπάθεια να βρει ισορροπία λόγων-έργων.

Με δεξιόστροφη Αριστερά, απαρχαιωμένη Δεξιά και εκπρόσωπο του «νέου» τον Λεβέντη, δεν πάμε πουθενά…

Χρήστος Κυριαζής

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This