9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, κ. Γιώργος Παυλίδης, στηρίζει την προσπάθεια του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, για αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων – Ο Δήμαρχος κατεβαίνει στην Αθήνα για επαφές με τον Γ.Γ. Σ.Δ.Ι.Τ., κ. Νικόλαο Ματσούφα – Δημιουργείται νέα δυναμική στην διεκδίκηση  

 palio nosokomeio 3 palio nosokomeioΆμεση υπήρξε η ανταπόκριση του Περιφερειάρχη, κ. Γεώργιου Παυλίδη, στην πρόταση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, για αξιοποίηση του κτιριακού συμπλέγματος του Παλιού Νοσοκομείου

Ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κ. Γιώργος Παυλίδης με ευήκοα ώτα ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκληση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, για αξιοποίηση του Παλιού νοσοκομείου από κοινού, αποδεικνύοντας ότι όταν οι θεσμικοί συνεργάζονται προκύπτουν αποτελέσματα που υπηρετούν τα συμφέροντα του λαού.

Με επιστολή του πρότεινε να προχωρήσει η διαδικασία της ανασυγκρότησης του κτιριακού συμπλέγματος μέσω της διαδικασίας των Σ.Δ.Ι.Τ , ενώ ο  Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης την 20η Νοεμβρίου 2015 θα επισκεφθεί στην Αθήνα τον Γενικό Γραμματέα των Σ.Δ.Ι.Τ., κ. Νικόλαο  Ματσούφα, ώστε το εγχείρημα των δύο ανδρών να πάρει σάρκα και οστά.

- Advertisement -

Αυτό που χρειάζεται ιδιαίτερα αυτή την στιγμή η Ελλάδα μας είναι η δυναμική που προκύπτει μέσα από την ένωση δυνάμεων.

Σημειώνουμε ότι ο Περιφερειάρχης απέστειλε την κατωτέρω δημοσιευόμενη επιστολή, συνηγορώντας στο αίτημα του κ. Λαμπάκη.

***

Προς: Ειδικό Γραμματέα Συμπράξεων Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα κ. Νικόλαο Ματσούφα, Καραγεωργή Σερβίας 8, Πλατεία Συντάγματος, 2ος όροφος, 101 80, Αθήνα.

ΘΕΜΑ: Αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με ΣΔΙΤ

Αξιότιμε κ. γραμματέα

Στα πλαίσια των κοινών προσπαθειών μας για αύξηση της ανταγωνιστικότητας και την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης στον τόπο μας, αλλά και σε συνέχεια της γραπτώς εκφρασμένης επιθυμίας και του σχεδιασμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, προτείνουμε ως Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Το ως άνω κτίριο βρίσκεται εγκαταλελειμμένο επί δεκαετία και πλέον, είναι συνολικής έκτασης 15.174,84 τ.μ. και μπορεί να αξιοποιηθεί σε κέντρο Διοίκησης, με ταυτόχρονη αναβάθμιση όλης της γειτονιάς.

Οι αξιοποιημένοι χώροι του θα καλύψουν ανάγκες υπηρεσιών που είναι χωροθετημένες στο κέντρο της πόλης, με δυνατότητα εγκατάστασης εκεί δομών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Έβρου, του Δικαστηρίου καθώς και Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με τεράστιο δημόσιο οικονομικό όφελος.

Επειδή ένα τέτοιο εγχείρημα θα ήταν εφικτό μόνο μέσω έργων και το εντάξει στον σχεδιασμό της.

Ελπίζουμε οι επαφές του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, να έχουν θετικό αποτέλεσμα.

Αναμένουμε τα νεώτερα.

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Οι Θρακιώτες υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Με τον χρόνο να κυλάει αντίστροφα για τις Ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου 2024, τα κόμματα είναι έτοιμα για να...

More Articles Like This