9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΒΡΟΥ

Διαψεύδει ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ τα περί αδράνειας στα αντιπλημμυρικά έργα στον Βόρειο Έβρο – Τα περισσότερα έχουν ήδη ολοκληρωθεί και πολύ σύντομα τα υπόλοιπα – Τα όσα ακούγονται είναι αποτέλεσμα πολιτικών σκοπιμοτήτων της αντιπολίτευσης 

nomarxeio paylidis gia agrotesΕπειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα ακούγονται διάφορα, όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας στον Έβρο, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Γ. Παυλίδης, ξεκαθαρίζει τα πράγματα, ώστε να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στον κόσμο, που πιθανόν να μην γνωρίζει πως έχει στην πραγματικότητα η κατάσταση.

Όπως διευκρινίζει ο τελευταίος, η αντιπλημμυρική προσπάθεια συνετίζεται στον νομό Έβρου, με τα περισσότερα έργα να έχουν ολοκληρωθεί και τα υπόλοιπα να ολοκληρώνονται σε λίγο χρονικό διάστημα, άσχετα με αυτά που διαρρέονται από συγκεκριμένα χείλη, τα οποία εσκεμμένα, όπως συμπληρώνει, λοιδορούν το παραγόμενο έργο, στο πλαίσιο μιας στείρας αντιπολίτευσης, που φέρει καθαρά αρνητικό χαρακτήρα, παραβλέποντας . και υποβιβάζοντας ότι δεν τους συμφέρει.

ANAXOMA-ERGA2

- Advertisement -

Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ο Περιφερειάρχης, έχουν δημοπρατηθεί και ήδη έχουν μπει εργολάβοι σε ογδόντα επτά ρήγματα στον Έβρο, στο πλαίσιο των αντιπλημμυρικών έργων που γίνονται από την Περιφέρεια.

Ογδόντα πέντε από αυτά έχουν ολοκληρωθεί, ενώ στα υπόλοιπα δύο οι σχετικές εργασίες, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε όσα δεν έχουν εγκατασταθεί εργολάβοι είναι επειδή βρίσκονται ακόμη στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η Περιφέρεια, τονίζει ο κ. Γ. Παυλίδης, αντιλαμβανόμενη την σημαντικότητα ίων αντιπλημμυρικών έργων, δεν θα μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, όπως κάποιοι, για δικούς τους λόγους, θέλουν να παρουσιάσουν.

Ιδιαίτερα για την περιοχή του Βόρειου Έβρου, για το οποίο υπάρχουν κάποιες διαμαρτυρίες, οι αντιπλημμυρικές εργασίες, όπως αναφέρει, είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε ολοκληρώνονται το   επόμενο   χρονικό διάστημα, το αργότερο σε μία εβδομάδα.

Κάποιοι, όμως, προσθέτει ο κ. Γ. Παυλίδης, στέκονται διακριτά σε αυτά τα δύο-τρία σημεία σε όλη εκείνη την περιοχή, που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, παρουσιάζοντας αποσπασματικά την κατάσταση και προκαλώντας γέλια στους ανθρώπους που γνωρίζουν τα πράγματα από πρώτο χέρι, γιατί τα ζουν οι ίδιοι ως κάτοικοί της.

Ο ίδιος αποδίδει την ανυπόστατη αυτή φημολογία, ότι τάχα δεν υπάρχει αντιπλημμυρικό έργο στον Έβρο, σε πολιτικές σκοπιμότητες συγκεκριμένων, ανθρώπων από τον χώρο της αντιπολίτευσης, καθώς η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα έργα έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ, τα υπόλοιπα βρίσκονται σε εξέλιξη, για να  ολοκληρωθούν το επόμενα διάστημα.

Ειδικότερα, όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα που αφορούν κονδύλια της Περιφέρειας   έχουν ολοκληρωθεί.

Για εκείνα που αφορούν κονδύλια του Υπουργείου, βρίσκονται εγκατεστημένοι, ήδη, οι εργολάβοι.

Ντιάνα Τσερβονίδου

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director, JTI Hellas στο Delphi Economic Forum IX: «Στη JTI είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι με τη νέα εποχή»

Στη συνολική εμπειρία των εργαζομένων στη JTI στο νέο δυναμικό και μεταβαλλόμενο πλαίσιο και στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης...

More Articles Like This