Home / Πολιτικη / ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ …ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ …ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!

Η σημερινή πλειοψηφία των 153 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, εξασφαλίζεται από τους Μουσουλμάνους βουλευτές της Ροδόπης και της Ξάνθης, που είναι γνωστοί για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις τους με την Άγκυρα, που επιδιώκει καθεστώς αυτονομίας στην Δυτική Θράκη  

mousoulmanoi_vouleftes_syriza_rodopis TSIPRAS_STH_VOULH

Ομολογουμένως η πρόσκληση για συναίνεση και εθνικό διάλογο που απηύθυνε προχθές ο κ. Τσίπρας προς τα κόμματα της Αντιπολιτεύσεως, δημιούργησε πολλά ερωτηματικά.

Τι ήταν εκείνο που φόβισε τον Πρωθυπουργό ώστε να κάνει αυτή την πρόταση, όταν εκείνος προεκλογικά, δεν δεχόταν την παραμικρή συνεργασία και συνεννόηση π.χ. για την εκλογή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά “και τον ίδιο τον Θεό να βάλετε υποψήφιο, εγώ δεν τον ψηφίζω”.

Ίσως η απάντηση να βρίσκεται στους τρεις Μουσουλμάνου Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Καταψήφιση του νομοσχεδίου περί των προαπαιτουμένων από τους κ.κ. Παναγούλη και Νικολόπουλο δεν αποτελεί ένα αμιγώς πολιτικό ζήτημα, ούτε και ζήτημα εθνικής ασφαλείας.

Στην παρούσα φάση ή πλειοψηφία τού κυβερνητικού συνασπισμού Σύριζα-Ανεξαρτήτων Ελλήνων προσμετρά 153 βουλευτές.

Το κρίσιμο ζήτημα δημιουργείται επειδή στους βουλευτές τού Σύριζα περιλαμβάνονται τρεις μοισουλμάνοι βουλευτές από τους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης στην Θράκη:

Ο κ. Ζεϊμπέκ Χασάν Χουσεΐν που έχει εκλεγεί στον νομό Ξάνθης, και οι κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά και Καρά Γιουσούφ Λιχάν, πού έχουν εκλεγεί στον νομό Ροδόπης.

Και οι τρεις αυτοί βουλευτές είναι γνωστοί για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις και την  άμεση επιρροή που τυγχάνουν του Τουρκικού Προξενείου στην περιοχή και του καθοδηγούμενου από την Άγκυρα τοπικού πολιτικού μορφώματος DEB.

Στην παρούσα φάση. λοιπόν, η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών που υπερψήφισαν τα προαπαιτούμενα βασίζεται σε βουλευτές του Σύριζα άμεσα επηρεαζόμενους από την Άγκυρα και τις πολιτικές της για καθεστώς αυτονομίας στην Δυτική Θράκη.

Το όλο σκηνικό γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο με δεδομένο ότι στις επόμενες εβδομάδες θα εισαχθούν προς συζήτηση και ψήφιση ιδιαιτέρως αντιδημοφιλή νομοσχέδια, όπως αυτά που αφορούν στις περικοπές στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό και τους νέους φόρους στους αγρότες.

Ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ένα απολύτως άτυχες ταξίδι στην Τουρκία, τόσο ως προς τις εθνικές μας προτεραιότητες όσο και ως Ευρωπαίος ηγέτης που απεδέχθη σιωπηλώς τις αποδοκιμασίες των Τούρκων φιλάθλων, κατά την διάρκεια του ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των φονευθέντων πολιτών στην Γαλλία από τους εγκληματίες της Τζιχάντ.

Το κύρος τού Πρωθυπουργού κλονίζεται καθημερινώς και η συνοχή τόσο στο εσωτερικό του Σύριζα όσο και σε σχέση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες διασαλεύεται με μεγάλη ταχύτητα.

Η συζήτηση  που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο τής Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλο χθες στην όποια έθεσε ζήτημα εθνικής συναινέσεως η ευρείας πολιτικής συγκλίσεως σε ζητήματα στρατηγικής σημασίας για την χώρα, αποκτά επείγοντα χαρακτήρα ες αιτίας τής συνθέσεως των 153 βουλευτών της πλειοψηφίας.

Ο κ. Τσίπρας δεν έχει επιλογή, πρέπει άμεσα να επιχειρήσει διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Η ελληνική κυβέρνηση με ευθύνη τού Σύριζα, ελέγχεται από την Άγκυρα.

Η προσοχή όλων είναι τώρα στραμμένη στα εσωκομματικά της “Νέας Δημοκρατίας” που με την παραίτηση του μεταβατικού Προέδρου, κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, παίρνουν νέα τροπή.

Ωστόσο, η υφιστάμενη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ εκ των τριών Μουσουλμάνων Βουλευτών Ροδόπης, και Ξάνθης, δεν μπορεί πλέον να παροράται.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ