9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ;

Πληροφορίες κάνουν λόγο για “άνωθεν” εντολές, να μη γίνεται ανεφοδιασμός των Ρωσικών πλοίων σε καύσιμα και τρόφιμα – Χάνουμε ευκαιρίες για τόνωση της τοπικής αγοράς, μετά το εμπάργκο που κήρυξε ο Βλ. Πούτιν στα τουρκικά λιμάνια – Είμαστε ανίκανοι να επωφεληθούμε από τις ευκαιρίες; 

 Rosiko-Caesar-KunikovΣ’ ένα από τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη υπήρχαν οι στίχοι “η Ελλάδα δεμένη στο κατάρτι του Αεροπλανοφόρου, για να ομολογήσει…”.

Από την δεκαετία του ’70 που κυκλοφόρησε η Συλλόγη του Μίκη “Αρκαδία-Ζατούνα”, πέρασαν 45 χρόνια.

Δυστυχώς όμως η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει δεμένη στο… κατάρτι των (Αμερικανικών) Αεροπλανοφόρων.

- Advertisement -

Γιατί τα γράφουμε αυτά σήμερα;

Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν καταφέραμε, μέχρι σήμερα, ακόμα και με την πρώτη φορά Αριστερή Κυβέρνηση, να σηκώσουμε το κεφάλι της εθνικής μας ανεξαρτησίας και παραμένουμε δέσμιοι “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι”.

Την 1η Δεκεμβρίου 2015 η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ δημοσίευσε την είδηση κατάπλου στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, Ρωσικού Βοηθητικού (ρυμουλκό) πλοίου του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Το πλοίο, αμέσως μετά την έξοδό του από τα Στενά, έπιασε στο Λιμάνι μας, προκειμένου να ανεφοδιασθεί σε τρόφιμα και καύσιμα, μετά την απαγόρευση που τέθηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, να μην ανεφοδιάζονται τα Ρωσικά πλοία από Τουρκικά Λιμάνια.

Η απαγόρευση αυτή ήταν στα πλαίσια των μέτρων που πήρε η Ρωσία κατά της Τουρκίας, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16 στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Στο ίδιο σημείωμα, η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ έγραψε, ότι από την ώρα που το ρωσικό πολεμικό βρέθηκε στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, δεν εμφανίσθηκε κανένα τουρκικό αλιευτικό σκάφος, στα ελληνικά χωρικά ύδατα, όπως συνέβαινε όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Δεν κρύβουμε ότι ο κατάπλους του ρωσικού βοηθητικού πολεμικού, μας ευχαρίστησε, γιατί το Λιμάνι μας, θα μπορούσε να αποκτήσει οφέλη (σε συνάρτηση με την τοπική αγορά της πόλεως) από τον τζίρο προμήθειας τροφίμων και καυσίμων από τον ρωσικό στόλο.

Όμως η αισιοδοξία μας αυτή σύντομα μπήκε στο περιθώριο, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή το Λιμάνι της Αλεξ/πολης να “κλείσει” για τα ρωσικά πολεμικά.

Μάλιστα, όπως μας είπαν, οι εντολές ήρθαν από πολύ ψηλά (Μέγαρο Μαξίμου).

Δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε την παραπάνω πληροφορία.

Ο χρόνος όμως θα δείξει αν οι πληροφορίες μας είναι σωστές ή όχι.

Και βεβαίως ξεκάθαρη διάψευση θα αποτελέσει ο κατάπλους και άλλων ρωσικών πλοίων στην Αλεξανδρούπολη.

Υποθέτουμε πάντως ότι η επίσκεψη αυτή του ρωσικού πολεμικού ενόχλησε τον Αμερικανικό παράγοντα, γι’ αυτό και σπεύσαμε να… πειθαρχήσουμε.

Εάν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε πυκνώνουν οι αμφιβολίες μας εάν η Ελλάδα θα μπορέσει να επωφεληθεί, τόσο στον τομέα της απορρόφησης του τουριστικού ρεύματος των Ρώσων από Τουρκία προς Ελλάδα, όσο και στον τομέα του εμπορίου οπωροκηπευτικών που σε ποσοστό 75% τροφοδοτούσε η Τουρκία τη Ρωσωική Αγορά.

Ειλικρινά ελπίζουμε οι εκτιμήσεις μας να είναι λανθασμένες, καθώς ετοιμάζεται και η ανακήρυξη του έτους 2016 ως έτους της ελληνορωσικής φιλίας.

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Να συσταθεί ανεξάρτητη επιτροπή αγώνα για το θέμα του «ΚΥΤ» Φυλακίου

Να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο και συμπαγές σώμα, που θα είναι ανεξάρτητο από τα κόμματα και θα εκφράζει την γνήσια...

More Articles Like This