Home / Πολιτικη / ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ “Ν.Δ.” ΜΕ ΜΟΝΟ 20.000 ΕΥΡΩ !!!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ “Ν.Δ.” ΜΕ ΜΟΝΟ 20.000 ΕΥΡΩ !!!

Θα μπορούσαν να διενεργηθούν από την Γενική Διεύθυνση Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, με επιπλέον δαπάνη το κόστος των ψηφοδελτίων – Ποιοι υποψήφιοι δέχθηκαν την πρόταση του Βουλευτή Έβρου, κ. Αναστ. Δημοσχάκη και ποιοι την απέρριψαν  


DHMOSXAKHS-ANASTASIOS-XEF eklogi-proedrou-nea-dimokratia
Στην τελική της ευθεία μπαίνει η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών της “Νέας Δημοκρατίας”, μετά την επιτυχή δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος από την VODAFONE, την εταιρεία που ανέλαβε την διενέργειά τους.

Το φιάσκο της ακύρωσης των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου 2015, έκανε πολύ μεγάλη ζημιά στην παράταξη και δεν γνωρίζουμε ακόμη, αν υπήρξε κάποιο ηθελημένο σαμποτάρισμα των ανθρώπων που ανέλαβαν την διεξαγωγή τους.

Η δικαιολογία που προβλήθηκε, ήταν τα άσχημα οικονομικά του κόμματος, γι’ αυτό και επελέγη μία μη γνωστή εταιρεία, που δεν μπόρεσε τελικά να ανταποκριθεί, εκθέτοντας όμως ανεπανόρθωτα, το κύρος και την ιστορία της “Νέας Δημοκρατίας”.

Εδώ όμως δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά, γιατί οι εκλογές της Ν.Δ., θα μπορούσαν να γίνουν με ελάχιστο κόστος, γρήγορα και αδιάβλητα.

Σήμερα η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ προβαίνει σε μία αποκάλυψη, για την πρόταση που κατατέθηκε κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Ν.Δ., στις 24 Νοεμβρίου 2015, αμέσως μετά την αναβολή της εκλογής.

Στην συνεδρίαση αυτή, τελευταίος ομιλητής ήταν ο Βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, που μεταξύ άλλων, έκανε και την εξής πρόταση: να αναλάβει την διενέργεια των εκλογών η Γενική Δ/νση Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως είπε ο κ. Δημοσχάκης, με τους ανθρώπους της Δ/νσης, ως Αρχηγός της ελληνικής Αστυνομίας, συνεργάσθηκε πολλές φορές, και γνωρίζει το άριστο υπηρεσιακό δυναμικό που διαθέτει, αλλά και τις ικανότητές τους, αφού πραγματοποίησαν την οργάνωση και διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της Κυβέρνησης Α. Τσίπρα, μέσα σε μόλις μία εβδομάδα.

Το κόστος, σύμφωνα με την ομιλία του κ. Δημοσχάκη, θα ανερχόταν σε μόλις είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ πλέον της δαπάνης που θα έκανε το κόμμα, για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων.

Και ο μόνος περιορισμός που ετέθη ήταν ότι σύμφωνα με τους επικαιροποιημένους εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών, που ανανεώνονται κάθε δύο μήνες, οι ψηφοφόροι της “Νέας Δημοκρατίας”, θα έπρεπε να πάνε να ψηφίσουν, στα ίδια εκλογικά Τμήματα που ψήφισαν κατά τις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, κατά την συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν πήρε θέση, οι κ.κ. Κ. Μητσοτάκης και Α. Γεωργιάδης θεώρησαν αξιόλογη την πρόταση που πρέπει να εξετασθεί, ενώ εκείνος που αρνήθηκε ήταν ο κ. Α. Τζιτζικώστας.

Το γιατί τελικά αυτή η εξαιρετικά χαμηλού κόστους πρόταση δεν υιοθετήθηκε, είναι θέμα που δεν γνωρίζουμε.

Η ουσία είναι ότι την προσεχή Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, οι Νεοδημοκράτες καλούνται να επιλέξουν έναν εκ των τεσσάρων υποψηφίων που θα αναλάβει, όχι μόνο την ηγεσία, αλλά και την τόσο αναγκαία ανανέωση και αναδιάρθρωση του κόμματος.

Πρέπει να ανοίξουν πλέον τα παράθυρα για να φύγει η οσμή της παλιά σκουριάς από την ιστορική αυτή παράταξη, για να παίξει πλέον αποτελεσματικά τον ρόλο της ως υπεύθυνη Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Όσον αφορά τις εκτιμήσεις ότι στις 20 Δεκεμβρίου θα είναι μειωμένος ο αριθμός ψηφοφόρων που θα προσέλθει στις κάλπες, έχουμε αντίθετη άποψη.

Γιατί στις κάλπες θα οδηγηθούν οι πολίτες περισσότερο από τις “τσαπατσουλιές” και την απογοήτευση που έχει επιφέρει στον Ελληνικό Λαό η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολίτες ψάχνουν απεγνωσμένα διέξοδο στην κρίση που βιώνουν και αυτήν την διέξοδο, οι ίδιοι πλέον θα την προδιαγράψουν.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ