9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Ετοιμάζουν συμμαχίες για τον δεύτερο γύρο

mitsotakis-meimarakis1kalpi-nea-dimokratia1Ανακοινώθηκαν τελικά, με μεγάλη καθυστέρηση, τα αποτελέσματα των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία.

Με καταμετρημένες τις ψήφους σε 1.062 από τα 1.251 εκλογικά τμήματα, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκέντρωσε ποσοστό 39,51% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 28,27%.

Οι δύο τους πλέον θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Ιανουαρίου.

Ο δε Απόστολος Τζιτζικώστας κατέλαβε την τρίτη θέση με 21,15%, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης συγκέντρωσε ποσοστό 11,07%.

- Advertisement -

Ήδη από χθες τα επιτελεία των δύο υποψηφίων για την προεδρία τής ΝΔ έχουν αρχίσει αγώνα για να κερδίσουν την υποστήριξη των χιλιάδων ψηφοφόρων που επέλεξαν τους κ.κ. Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη.

Ο τελευταίος ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη και εξήγησε λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, πιστεύει ότι ήλθε η ώρα της ανανέωσης του κόμματος και υπενθύμισε την αγαστή συνεργασία των δυό τους κατά την διάρκεια της διακυβερνήσεως της χώρας από την ΝΔ.

Επίσης ανέφερε ότι αν και έχουν διαφορετικές ιδεολογίες, ο ένας από την Δεξιά και ο άλλος από το Κέντρο, μπορούν να φτιάξουν την Κεντροδεξιά «στην πράξη».

Αυτό που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η απάντηση το κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αφού σημείωσε ότι αν καίκαι η ενότης είναι εξασφαλισμένη, το δίλημμα παραμένει:

«Συρρίκνωση και στασιμότητα η διεύρυνση και ανανέωση».

Υπαινίχθηκε δηλαδή ότι η πολιτική του κ. Μεϊμαράκη θα διατηρήσει το κόμμα στην πορεία που ευρίσκεται σήμερα και η οποία κρίνεται αδιέξοδη, ενώ η δική του ηγεσία είναι δυνατόν να προσφέρει το αναγκαίο άνοιγμα προς τον κεντρώο χώρο ώστε η ΝΔ να ξαναγίνει μεγάλη.

Το επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη εκτιμά ότι το προβάδισμά του στον δεύτερο γύρο είναι σαφές και μή αναστρέψιμο.

Θεωρούν ότι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του κ. Τζιτζικώστα -ο οποίος ακόμη δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του- θα επιλέξει την «καραμανλική υποψηφιότητα», ενώ είναι βέβαιο ότι οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη θα προχωρήσουν σε περαιτέρω συσπείρωση του καραμανλικού μπλοκ.

Αντιθέτως, συνεργάτες του Μητσοτάκη υποστηρίζουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης είναι εκείνος που εξάντλησε την δυναμική του και δεν πρόκειται να αυξήσει στις 10 Ιανουαρίου τα ποσοστά του.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This