9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Η Γερμανία τώρα ζητά και νέους Έλληνες εργάτες 18-27 ετών

Αναμένεται να δημιουργηθεί νέο μεταναστευτικό κύμα, μετά τους Έλληνες επιστήμονες – Οι νέοι θα εργασθούν για τρία χρόνια σε οικοδομές, τουρισμό, πωλήσεις – Δωρεάν εκμάθηση της Γερμανικής γλώσσας – Αποστολή βιογραφικών μέχρι 11 Δεκεμβρίου 2015

oikodomoi1       Μετά τους Έλληνες επιστήμονες που απορροφήθηκαν στη Γερμανία σειρά τώρα έχουν τα εργατικά χέρια!

Το νέο μεταναστευτικό κύμα των Ελλήνων είναι γεγονός και μάλιστα έχει την ονομασία «The Job of your life».

Πρόκειται για το πρόγραμμα MobiPro της Ε.Ε. που θα υλοποιηθεί από την Ελληνογερμανική Συνέλευση DGV, τη ΜΚΟ «Σύλλογος διεθνούς κοινωνικής εργασίας για νέους» VIJ και τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συνεργασίας Θεσσαλονίκη – Κολονία.

- Advertisement -

Σύμφωνα με αυτό, άνεργοι νέοι και νέες 18-27 ετών, κάτοχοι απολυτηρίου οποιοδήποτε λυκείου, θα μάθουν δωρεάν μέσα σε έξι μήνες τη γερμανική γλώσσα και στη συνέχεια τον Ιούλιο του 2016 θα σταλούν στη Γερμανία όπου θα σπουδάζουν και ταυτόχρονα θα κάνουν πρακτική άσκηση 3-4 μέρες τη βδομάδα.

Ο μισθός τους για τον πρώτο χρόνο θα είναι 818 ευρώ, με προοπτική να αυξηθεί ανάλογα με την εταιρία στην οποία θα κάνουν την πρακτική τους, και η εργασία τους θα έχει διάρκεια τρία χρόνια.

Με την άφιξή τους στην Κολονία οι πρώτοι 31 νέοι θα φιλοξενηθούν σε ξενώνα, ενώ μαζί τους θα είναι και στέλεχος της ΜΚΟ για να τους παρέχει βοήθεια σε οποιοδήποτε θέμα.

Αν τους αρέσει το επάγγελμα και η εταιρία που επέλεξαν, τότε θα λάβουν το εκπαιδευτικό συμβόλαιο και θα αρχίσουν την έμμισθη πρακτική τους, η οποία θα διαρκέσει έως τις αρχές του 2020.

Έτσι οι άνεργοι νέοι θα ενταχθούν στη λεγόμενη δυαδική εκπαίδευση του γερμανικού κράτους. Δηλαδή θεωρητική κατάρτιση στη σχολή με ταυτόχρονη πρακτική άσκηση σε επιχείρηση.

Η εκπαίδευση θα ξεκινήσει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ τους προηγούμενους μήνες θα συνεχίσουν την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας. Οι κλάδοι που θα απορροφηθούν καθώς υπάρχει ζήτηση για εργατικά χέρια είναι ο κατασκευαστικός, ο τουρισμός, το εμπόριο -πωλήσεις και η πληροφορική.

Το όλο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου όσοι ενδιαφέρονται θα ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και θα μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση.

Στη συνέχεια η επιλογή θα γίνει μέσω συνέντευξης και τον Ιανουάριο θα αρχίσουν τα δωρεάν εντατικά μαθήματα γερμανικών.

Η συνέντευξη θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των νέων. «Είσαι έτοιμος να δεχτείς ευθύνες και να δεσμευτείς για να τις διεκπεραιώσεις; Είσαι ομαδικός, αξιόπιστος, έτοιμος να εργαστείς και ανοιχτός σε νέες προκλήσεις; Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που περιμένουν οι εταιρίες στη Γερμανία από τους εκπαιδευόμενους» τονίζουν οι διοργανωτές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τα βιογραφικά τους έως την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στο vatti@vij-stuttgart.de ή να δηλώσουν συμμετοχή μέσω τηλεφώνου: 2310272528-9.

Φ. Χαρίση

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This