9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Αναβρασμός επικρατεί στους Αγροτοκτηνοτρόφους της Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης – Μετά το άνοιγμα των διοδίων στη Μουσθένη, έρχεται τον Ιανουάριο το κλείσιμο των Τελωνείων Εξοχής Δράμας και Κήπων στον Έβρο  

agrotes-moustheni1 loukmakias

Μια διαφορετική διαμαρτυρία επέλεξαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Περιφέρειας ΑΜΘ, για να εκφράσουν την πλήρη αντίθεσή τους στις προωθούμενες αλλαγές της κυβέρνησης, τόσο στο φορολογικό όσο και στο ασφαλιστικό καθεστώς, ανοίγοντας για μία, περίπου, ώρα τα διόδια στην Μουσθένη της Καβάλας, το μεσημέρι της Δευτέρας, όπου συγκεντρώθηκαν.

Η απόφαση για το άνοιγμα των διοδίων, τόσο στην Μουσθένη όσο και στον Ίασμο της Ροδόπης, είχε παρθεί εδώ και εβδομάδες, αν και τελικά επιλέχθηκε να ανοίξουν, μόνον, τα πρώτα, για να μην διασπαστούν οι διαμαρτυρόμενοι σε δύο διαφορετικές ομάδες, χάνοντας την δυναμική από την συνολική παρουσία τους.

- Advertisement -

Έτσι, πάνω από τριακόσιοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, μεταξύ των οποίων και συνάδελφοί τους από την Ξάνθη, συγκεντρώθηκαν κατά τις δώδεκα η ώρα το μεσημέρι στην Μουσθένη, με πρόθεση να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς, που, λόγω της κινητοποίησης, πέρασαν ελεύθερα τα σχήματά τους, χωρίς να πληρώσουν το προβλεπόμενο αντίτιμο.

Μετά την λήξη της διαμαρτυρίας, οι πρώτοι  ξεκαθάρισαν, ότι, από τον επόμενο μήνα, επίκεινται νέες, πιο δυναμικές, αυτή τη φορά, κινητοποιήσεις, που αναμένεται να ξεσηκώσουν και τις υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις.

Για το θέμα μιλά, ο Πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Ξάνθης, κ. Αθ. Λουκμακιάς, που βρίσκεται στην πρώτη. γραμμή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου στην Περιφέρεια.

«Τo μεσημέρι της Δευτέρας, με σύνθημα, «Ανοίγουμε δρόμους, δεν κλείνουμε δρόμους, από κοινού με συναδέλφους – των γειτονικών νομών, σε μια συμβολική κίνηση, σηκώσαμε τις μπάρες στα διόδια της Μουσθένης, για να περάσουν ελεύθερα τα διερχόμενα οχήματα, οι οδηγοί των οποίων ενημερώθηκαν μέσω έντυπου υλικού που τους μοιράστηκε, σχετικά με τα προβλήματα του κλάδου.

Από εκεί και πέρα, είμαστε αποφασισμένοι για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις με την έλευση της νέας χρονιάς…» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται στην περιφέρειά μας, μετά την περίοδο των εορτών, ο κ. Αθ. Λουκμακιάς, τονίζει, ότι, «το άνοιγμα των διοδίων στην Μουσθένη, ήταν μια συμβολική κίνηση, που, δυστυχώς, δεν αναμένεται, να αποφέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για τον κλάδο.

Βέβαια ο διερχόμενος κόσμος είδε με θετικό μάτι το σήκωμα της μπάρας, αφού δεν πλήρωσε το αντίτιμο για να περάσει.

Από εκεί και πέρα, τέτοιες συμβολικές διαμαρτυρίες δεν «καρποφορούν». Έχουμε, ήδη, αποφασίσει «πακέτο» δυναμικών κινητοποιήσεων.

Από τον επόμενο μήνα, λοιπόν, κατά 99% θα προβούμε στο κλείσιμο του τελωνείου Εξοχής στην Δράμα, του τελωνείου Κήπων στον Έβρο, καθώς και τον κόμβο της Χρυσούπολης, περικυκλώνοντας όλη την Περιφέρεια.

Μόνον με αποκλεισμούς και μπλόκα θα μπορέσουμε να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, γιατί και οι υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις, που δεν θα γίνεται η δουλειά τους, θα αρχίσουν να αντιδράνε…».

Γενικότερα, αναβρασμός επικρατεί στον κλάδο των αγροτοκτηνοτρόφων, με την οργή να ξεχειλίζει, όπως οι ίδιοι παραδέχονται.

Κάτι, βέβαια, που φάνηκε και από την επίθεση πουε τοίμασαν εκπρόσωποι των τελευταίων στον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, κ. Π. Σγουρίδη, κατά την διάρκεια του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών, πριν λίγες ημέρες, στις Φέρες Έβρου.

«Η υπομονή μας έχει και τα όριά της…» καταλήγει, χαρακτηριστικά, ο κ. Αθ. Λουκμακιάς, ανα-
φερόμενος στην ανένδοτη στάση που κρατά, σταθερά, η κυβέρνηση, που προωθεί καταστρο-
φικά για τον κλάδο μέτρα, τα οποία αναμένεται να αποδεκατίσουν τους επαγγελματίες και να «ρημάξουν» την παραγωγή στην χώρα.

Ντιάνα Τσερβονίδου

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πρωτοπόρος η Ορεστιάδα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ο πρώτος σταθμός φόρτισης για ηλεκτροκίνητα οχήματα εγκαταστάθηκε και λειτουργεί

ΕΦΙΠΠΟΣ ΑΔΡΙΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την ιστορική εκείνη ημέρα που πήρε η πόλη...

Φτάνουν πια οδυρμοί και μεγάλα λόγια

Πού είναι τα αντίμετρα κόντρα στην έπαρση και αλαζονεία του Σουλτάνου; - Πού είναι οι Χριστιανοί ηγέτες της Δύσεως;

Σε απόγνωση οι έμποροι-καταστηματάρχες Διδ/χου

Κατά 50% είναι μειωμένη η κίνηση σε σύγκριση με την περσινή χρονιά – Συνεχίζουν όμως να τηρούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας στα...

Της ζωής καμώματα

Απ’ το Παράθυρο αγναντεύω τον ουρανό, μαύρα, σκοτεινά,

More Articles Like This