9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

ΚΥΜΑ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΚΡΗΣ – ΔΙΚΕΛΛΩΝ

Ακόμα δύο κρούσματα σε σπίτια του οικισμού της Μάκρης Αλεξ/πολης, αναστάτωσαν τους  κατοίκους – Αρκετοί υποψιάζονται τους Βούλγαρους που έρχονται αυτήν την περίοδο να μαζέψουν ελιές – Δεν ελέγχει κανείς τα φορτηγάκια τους

 LHSTHS.4Το ότι κατά διαστήματα σημειώνονται κρούσμα- τα κλοπών και διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, είναι κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση.

Το ότι όμως αυτά αυξάνονται ιδιαίτερα την περίοδο συγκομιδής ελαιόδεντρων και μάλιστα στην περιοχή Μάκρης-Δικέλλων, είναι κάτι που προκαλεί τουλάχιστον υποψίες.

Αφορμή για το σημερινό δημοσίευμα αποτέλεσε η επικοινωνία που είχε μαζί μας κάτοικος  της Μάκρης, ο οποίος γυρνώντας χτες το μεσημέρι στο σπίτι του, το βρήκε… καλοκαιρινό!

- Advertisement -

Η διάρρηξη έγινε το πρωί της Τετάρτης, μάλλον γύρω στις 10. Μάλιστα, περίοικοι του σπιτιού δήλωσαν πως είδαν ένα φορτηγάκι να είναι σταθμευμένο δίπλα για πολλή ώρα.

Πιο μετά, σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ακόμη ένα σπίτι «ανοίχτηκε» από επιτήδειους, πιθανότατα τους ίδιους.

Οι κάτοικοι της Μάκρης, αρκετά ενοχλημένοι από τα παραπάνω περιστατικά, δηλώνουν ανυπεράσπιστοι από το κύμα αυτό της εγκληματικότητας που όλως «τυχαίως» συμβαίνει την περίοδο που μαζεύονται οι ελιές.

Επισημαίνεται το συγκεκριμένο στοιχείο, καθώς πάντα αυτή την εποχή, από τότε που επιτράπηκε η ελεύθερη διέλευση των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, πολλοί είναι οι Βούλγαροι που έρχονται με τα φορτηγάκια και τα ΙΧ τους για να βγάλουν ένα μεροκάματο, δου- λεύοντας στο λιομάζωμα.

Πρόκειται φυσικά για ανθρώπους που παραμένουν στην περιοχή για λίγες μέρες και μετά εξαφανίζονται.

Λογικό είναι λοιπόν, πολλοί Μακρινοί να είναι επιφυλακτικοί απέναντι στους συγκεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι όποτε αποφασίσουν να φύγουν, δεν ελέγχονται καν για το τι μπορεί να μεταφέρουν στα οχήματά τους.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι οι διαρρήξεις μπορεί να γίνονται και από ημεδαπούς…

Συν τοις άλλοις, στην περιοχή της Μάκρης-Δικέλλων δεν πραγματοποιούνται περιπολίες αστυνομικών (ή αν γίνονται, όχι τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό), με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα γενικό κλίμα ανασφάλειας.

Εμείς, το μόνο που έχουμε να προτείνουμε στους κατοίκους της Μάκρης και των Δικέλλων είναι να κλειδαμπαρώνουν καλά τα σπίτια τους, να ενισχύσουν την περίφραξη του κτήματος και γιατί όχι, να βάλουν κι έναν σκύλο να φυλάει την περιουσία τους.

Τέλος, να μην παραλείπουν να είναι παρατηρητικοί σε φάτσες που δεν έχουν ξαναδεί, σε πινακίδες περίεργων οχημάτων και σε ύποπτες κινήσεις.

Μ. Κ. 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This