9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Πρόταση για σύνδεση Αλεξ/πολης-Γερμανίας 

Απηύθυνε προς την AEGEAN AIRLINES, η Βουλευτής Έβρου, κ. Αναστασία Γκαρά – Οι Εβρίτες μετανάστες έρχονται στον τόπο μας μέσω Τουρκίας ή Βουλγαρίας, γιατί δεν υπάρχει τοπικό δρομολόγιο

 AEGEAN3Επιστολή προς την Αεροπορία Αιγαίου (Aegean Airlines) απέστειλε στις 15.12.2015 η Βουλευτής Έβρου Αναστασία Γκαρά με το αίτημα να εξετάσει η αεροπορική εταιρεία τη δυνατότητα σύνδεσης του αερολιμένα “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης με αεροδρόμια της Γερμανίας.

Έχοντας γίνει δέκτης αρκετές φορές του αιτήματος αυτού από συμπολίτες μας και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες που δυσχεραίνουν την ομαλή και εύκολη μετακίνηση των επιβατών, οι οποίοι πλέον αποτελούν μια σημαντική μερίδα του νομού και της περιοχής μας, η κα. Γκαρά μετέφερε το ζήτημα στην μοναδική αεροπορική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, η Βουλευτής αναφέρθηκε στις αξιοσημείωτες ροές μεταναστών από τον Έβρο στη Γερμανία, όπως και στη μεγάλη κοινότητα των Θρακιωτών που διαμένουν εδώ και δεκαετίες στη χώρα, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την πολύωρη και πολυδάπανη μετακίνησή τους μέσω της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

- Advertisement -

Εκτός αυτού, υπογράμμισε και το φαινόμενο μετακίνησης των συντοπιτών μας  μέσω των αεροδρομίων της Σόφιας και της Κωνσταντινούπολης, γεγονός που αποδυναμώνει την εγχώρια και τοπική οικονομία και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή.

Θέτοντας ως στόχο την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των επιβατών καθώς και την αύξηση της κινητικότητας στο αερολιμένα “Δημόκριτος” με τις πλείστες δυνατότητες αξιοποίησης, αλλά και τα οφέλη στην τοπική οικονομία, ζητήθηκε από την εταιρεία να εντάξει στο πρόγραμμά της τόσο τακτικές πτήσεις από και προς τη Γερμανία, όσο και αεροπορικές πτήσεις charter, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση.

Αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα να γνωστοποιηθούν οι προθέσεις της Αεροπορίας Αιγαίου Α.Ε. προς την πραγματοποίηση του στόχου αυτού, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ικανοποίηση και τη διευκόλυνση μιας σημαντικής μερίδας του πληθυσμού μας, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών, των συγγενών τους, αλλά και ανθρώπων που έχουν αναπτύξει οικονομικούς και εμπορικούς δεσμούς με τη Γερμανία.

Αξίζει να τονίσουμε, πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα δώσει πνοή και στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου, καθώς με τις απευθείας πτήσεις η Αλεξανδρούπολη μπορεί να αποτελέσει ακόμη έναν τουριστικό προορισμό για τους Γερμανούς πολίτες και με αυτόν τον τρόπο να συμβάλλουμε στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This