9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Σύγκριση στους φόρους που πληρώνει ένας Άγγλος και ένας… Έλληνας !!!

Για το ετήσιο εισόδημα, ο Έλληνας φορολογούμενος χάνει (ΦΠΑ 23% – αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές – προκαταβολή φόρου 100% κλπ) το 42,24% των εσόδων του, ενώ ο Άγγλος μόλις το 13,36% – Μοιραζόμαστε το εισόδημά μας, με το Δημόσιο

 TAMEIO-TRAPEZA3Την παράνοια του φορολογικού μας συστήματος, που ουσιαστικά τιμωρεί τους έντιμους και συνεπείς ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, αναδεικνύει ένας Βρετανός πολίτης, που ζει και εργάζεται στην χώρα μας.

Ο Jan Grieveson, ξέσπασε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook για την φορολογική αντιμετώπιση που του επιφυλάσσει το ελληνικό κράτος, σε μία ανάρτηση που αναπαρήχθη ευρέως από τους χρήστες του δημοφιλούς διαδικτυακού μέσου κοινωνικής δικτυώσεως.

Ειδικότερα, ο κ. Grieveson σχεδίασε και δημοσιοποίησε έναν πίνακα, στο οποίο συγκρίνει το αρχικό (προ φόρων) και το τελικό εισόδημα ενός ελεύθερου επαγγελματία στην Ελλάδα και στην Βρετανία, οι οποίοι έχουν εργασθεί ακριβώς τις ίδιες ώρες συνολικά.

- Advertisement -

Έστω, λοιπό, κατά τον σχετικό πίνακα, ότι ο Έλλην έχει εισπράξει σε ένα έτος 30.550 ευρώ και ο Άγγλος 30.550 λίρες.

Ο πρώτος θα πρέπει να αποδώσει ΦΠΑ 23%, επομένως θα του απομείνουν 24.837,40 ευρώ, ενώ ο δεύτερος απαλλάσσεται από τον ΦΠΑ, εφ’ όσον έχει τζίρο κάτω των 82.000 λιρών ετησίως.

Υπολογίζοντας τις λειτουργικές δαπάνες και των δύο στο 30% των εσόδων τους, ο Έλλην μένει με 15.672.40 ευρώ και ο Άγγλος με 21.385 λίρες.

Η «επίθεση», όμως, του ελληνικού κράτους συνεχίζεται.

Λόγω των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών και του υψηλότερου φόρου εισοδήματος, ο Έλλην ελεύθερος επαγγελματίας έχει κατόπιν της καταβολής αυτών των ποσών 8.480,47 ευρώ στην τσέπη του, ενώ ο Άγγλος συνάδελφός του 17.303,35.

Τελικώς, δηλαδή, λόγω φόρων και εισφορών, ο Έλλην απώλεσε το 42,24% των εσόδων του, ενώ ο Άγγλος μόλις το 13,36% (και αυτό με τον κ. Grieveson να λησμονεί να υπολογίσει την εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος)!

Το παράδειγμα μάλιστα, αυτό αφορά την εφετινή χρονιά, καθώς την επομένη ο ‘Έλλην θα υποχρεούται σε προκαταβολή φόρου 100%, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβερνήσεως θα αυξηθούν κατά 2%.

Το πρακτικό αυτό παράδειγμα, ενός ανθρώπου που έχει βιώσει τα φορολογικά και ασφαλιστικά συστήματα και των δύο ευρωπαϊκών κρατών, είναι απολύτως ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει το κράτος μας τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες αι τους ελεύθερους επαγγελματίες να αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Κατ’ ουσίαν, τους υποχρεώνει να μοιράζονται, σχεδόν, το εισόδημά τους με το Δημόσιο…

-Ε-

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This