9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

Τελικά η ΠΟΘΣ θα λάβει μέρος στο Συνέδριο Θρακών;

Η απάντηση που έστειλε η Διοίκηση της ΠΟΘΣ στην Εφημερίδα μας, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πόσο ξεκομμένη είναι από την πραγματικότητα, που βιώνουμε εμείς οι ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ Θρακιώτες – Δεν προσβάλλαμε εμείς την ΠΟΘΣ – Εσείς μόνοι σας το κάνατε

10o-SYNEDRIO-THRAKON 

Από την πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων (ΠΟΘΣ) πήραμε και δημοσιεύουμε την κατωτέρω επιστολή.

***

- Advertisement -

Προς την

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ

τ.κ. 68100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Κύριε Διευθυντά,

Στην έγκριτη εφημερίδα σας και στο φύλλο της Τετάρτης 2/12/2015 διαβάσαμε το πρωτοσέλιδο άρθρο σας με τίτλο «ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΡΑΚΩΝ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ» και ειλικρινά εκπλαγήκαμε για τους παρακάτω λόγους:

1ον) Ο πηχυαίος τίτλος του, με τον προσδιορισμό «ιθαγενείς» ,ειλικρινά σε ξαφνιάζει και σε προβληματίζει γιατί ο όρος «ιθαγενής» απ ότι γνωρίζουμε σημαίνει αυτόν που έλκει απευθείας την καταγωγή του από το ίδιο γένος. Να υποθέσουμε ότι θεωρείτε όσους Θράκες, για οικογενειακούς ή επαγγελματικούς λόγους, ζουν πλέον εκτός της ιδιαίτερης πατρίδας τους, ως μη ιθαγενείς ????????

2ον) Δημοσιεύσατε ένα κείμενο της Π.Ο.Θ.Σ. που κυκλοφόρησε  στο Γνωμοδοτικό μας συμβούλιο, χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου και υπογραφές, στο οποίο σημειώνεται  ότι τελεί υπό διαβούλευση. Άρα χρησιμοποιήσατε ένα έγγραφο που ουσιαστικά δεν έχει καμία αξία επειδή δεν είναι οριστικοποιημένο.

3ον) Για το ερωτηματολόγιο που θέτετε  και που μας ρωτάτε  που ήμασταν σε διάφορα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Θράκη μας θα σας δώσουμε απάντηση.

Πριν έρθουμε στο προκείμενο  θα σας επισημάνουμε τους στόχους και τους σκοπούς της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και τα συμπεράσματα δικά σας.

Η Π.Ο.Θ.Σ. απαρτίζεται από 140 συλλόγους μέλη που είναι διάσπαρτοι στον Ελλαδικό χώρο, άρα «ιθαγενείς και μη» και που τα μέλη των  περισσοτέρων ‘έλκουν  την καταγωγή τους από τις πέραν του ΄Εβρου  και της οροσειράς της Ροδόπης αλησμόνητες πατρίδες.

ΣΚΟΠΟΣ  της είναι, η έρευνα η μελέτη και η προβολή του πολιτισμού της Θράκης. και η Θράκη του σήμερα, ενεργοποιώντας το ενδιαφέρον τόσο της πολιτείας όσο και του κοινού για να καταστούν γνωστά, η ιστορία της, ο πολιτισμός της, η παράδοσή της και προπαντός τα ιδιαίτερα προβλήματά που αντιμετωπίζει εξ αιτίας της ιδιομορφίας του έμψυχου δυναμικού που κατοικοεδρεύει σε αυτήν, Χριστιανοί και μουσουλμάνοι

ΣΤΟΧΟΣ της είναι να καταστούν η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και οι σύλλογοι μέλη της φορείς πνευματικής δημιουργίας αυτής που ξέρει να συμφιλιώνει, να εμπνέεται και να οραματίζεται από την αρχέγονη μνήμη και τη λάμψη της λαϊκής παράδοσης με τον προβληματισμό της σύγχρονης κοινωνίας.  .

Στο διά ταύτα:

Μας κατηγορείτε ότι κάνουμε ευθεία επίθεση στο Δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη

Σας ερωτούμε ευθέως και αναμένουμε μία ειλικρινή απάντηση σας. Εάν πραγματικά δεν γνωρίζετε το τι ακριβώς διημείφθη από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι και τη σύγκλιση του γνωμοδοτικού  μας συμβουλίου Νοέμβριος 2015 αναφορικά με το σχεδιασμό και προγραμματισμό του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου των Θρακών στα πλαίσια της οργανωτικής επιτροπής, τότε γιατί μας κατηγορείτε ??????? Δεν θα έπρεπε οι συνεργάτες σας να αναζητήσουν  τα στοιχεία εκείνα πού θα τεκμηρίωναν το κατηγορώ σας????? Αν πάλι γνωρίζετε το συζητάμε για να βρούμε τα τυχόν  κενά για να συμπληρώσουμε το πάζλ. Εάν όχι τότε κακώς τοποθετηθήκατε και προς δημιουργία εντυπώσεων προσβάλατε τη μεγαλύτερη Ομοσπονδία του Θρακικού Ελληνισμού που έχει και λόγο και έργο. Αν πάλι θέλετε να σας ενημερώσουμε έχουμε όλη την καλή διάθεση να το  κάνουμε.

2ον) Για το που ήμασταν στα διάφορα γεγονότα σας απαντούμε ενδεικτικά και σας ερωτούμε και μείς με τη σειρά μας.

– Στο συνέδριο της Νέας Ορεστιάδας 15-18/8/1998, διαβάστε την κοινή εισήγηση της Π¨.Ο.Θ.Σ. και της Θ.Ε.Ν.Σερρών . και ήμασταν εμείς εκείνοι οι μη «ιθαγενείς» που υποχρεώσαμε το  δημοσιογράφο του οικονομικού ταχυδρόμου κ. Μαρίνο να εγκαταλείψει το πάνελ και το συνέδριο εξ αιτίας των όσων έλεγε εις βάρος της Θράκης μας. Εσείς ήσασταν εκεί???

-Στο 6ο Συνέδριο στις 12-15/09/2003 στην Αλεξανδρούπολη με την εισήγηση μας « η παρουσία και η θέση της Π.Ο.Θ.Σ.στα τεκταινόμενα της Θράκης μας» διαβάστε την, έφερε όλο τον κόσμο στην αίθουσα του συνεδρίου και στο τέλος δεχτήκαμε και την επίθεση του μουσουλμάνου «δημοσιογράφου» Ντεντέ, γιατί θίξαμε, άκουσον άκουσον, κεκτημένα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας. Εσείς αντιμετωπίσατε τέτοιο πρόβλημα????

– Στις 8/10/2005 στην Κομοτηνή πραγματοποιήσαμε ημερίδα με θέμα ΘΡΑΚΗ χτές-σήμερα αύριο. Εσείς ήσασταν εκεί???

– Στις 5/12/2005 με το έγγραφο μας 194 προς το Υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρηθήκαμε για το 1ο εκπαιδευτικό συνέδριο της Τουρκικής μειονότητας στη Δυτ. Θράκη. Εσείς στείλατε έγγραφο???

-Γενάρης του 2006 στείλαμε έγγραφο στο Υπουργείο παιδείας με το ερώτημα γιατί οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων δεν επισκέπτονται τη Θράκη??? Η απάντηση ήταν ναι ότι φέτος θα την επισκεφθούν πάνω από 2.500 μαθητές παρά το κώλυμα της υλικοτεχνικής υποδομής. Εσείς στείλατε έγγραφο????

-Στο 7ο Π.Σ.Θ. 9-11/ Ιουνίου 2006 πετύχαμε την καθιέρωση της 6ης Απριλίου 1914 ,το μαύρο Πάσχα, ως ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού και από τότε επιμένουμε για τον εορτασμό της, στήνοντας και το πρώτο μνημείο στην πόλη της Δράμας με πρωτοβουλία του μέλους μας Θ.Ε.Ν.Δράμας. Εσείς κάνατε τέτοιες ενέργειες????

-12/07/2006 Διαμαρτυρηθήκαμε προς το Υπουργείο Παιδείας με υπουργό την κ. Μαριέτα Γιανάκου για την καθιέρωση της τουρκικής γλώσσας στα Ελληνικά σχολεία . Η απάντηση της ήταν να μας σύρει στα δικαστήρια να μας δικάσει ερήμην και να πληρώσουμε τα δικαστικά έξοδα. Εσείς που ήσασταν????

-H πολυετής συμμετοχή μας και συμπαράσταση μας στους δικαστικούς αγώνες της τότε Νομαρχίας Ξάνθης εις βάρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Δεν θυμόμαστε να σας είδαμε σε κάποια αίθουσα των δικαστηρίων, γιατί????

– Όταν ζητούσαμε την αρωγή των αρχών της Θράκης μας, το 2013-2014 για να εγκαταστήσουμε το μνημείο του Θρακικού Ελληνισμού στον Κήπο των Ηρώων της Ι.Π. του Μεσολογγίου για να αναδείξουμε άγνωστες σελίδες της ιστορίας μας, μας παρέπεμπαν από τον Άννα στον Καίφα  εκτός της περιφέρειας εσείς τι κάνατε?????

– Τι να θυμηθούμε τις παρεμβάσεις μας για την κυρία Σιμπέλ Μουσταφάογλου για τις δηλώσεις του κ. προξένου αλλά και τόσες άλλες ????

– και το τελευταίο ρωτήστε τον κ. Νίκο Γκότση τον Αντιδήμαρχο, στις πλημμύρες και στον αφανισμό του ζωικού πληθυσμού αν θυμάται τα καθημερινά σχεδόν τηλεφωνήματα του κ. προέδρου μας.

-Και κάτι ακόμη για να κλείσουμε. Το 2004 η βιομηχανία ελαστικών ΜICHELIN είχε κυκλοφορήσει  τον τουριστικό οδηγό για την  Ελλάδα σε διάφορες γλώσσες εκτός της Ελληνικής (Le guide vert) στις σελίδες του οποίου έλεγε ότι η Ξάνθη η Κομοτηνή και ο Έβρος είναι η κραταιά οθωμανική αυτοκρατορία. Με την κυρία Ευαγγελία Παπαδοπούλου, η οποία σύμφωνα με το πνεύμα του άρθρου σας δεν είναι «ιθαγενής» γιατί διαμένει στην Ελβετία άμεσα ενεργήσαμε στείλαμε επιστολές διαμαρτυρίας και τους επισκεφτήκαμε με έξοδα δικά μας ,τους ενημερώσαμε και στην προσεχή του έκδοση τον τροποποίησαν. Μήπως ήμασταν μαζί και δεν το θυμόμαστε????

Σίγουρα ο δικός μας κατάλογος είναι πολύ μεγαλύτερος από το δικό σας αγαπητοί φίλοι .της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ για το ρόλο και το σκοπό που ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε έχοντας σαν πυξίδα αποκλειστικά και μόνο τα λόγια του Φώτη Κόντογλου,

όσοι απομείναμε πιστοί στην παράδοση,

όσοι δεν αρνηθήκαμε το γάλα που βυζάξαμε

αγωνιζόμαστε, άλλος εδώ, άλλος εκεί, καταπάνω στην ψευτιά

Καταπάνω σ αυτούς που θέλουν την Ελλάδα ένα κουφάρι χωρίς ψυχή.

Ένα λουλούδι χωρίς μυρουδιά

Κλείνοντας, επιτρέψτε μας να επισημάνουμε ότι δημοσιεύματα αυτού του ύφους δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα που βιώνει η Θράκη μας αφενός και αφετέρου σας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την επιστολή μας αυτή στην έγκριτη εφημερίδα σας και μάλιστα στην ίδια θέση που δημοσιεύσατε το κατηγορώ σας για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους όπως λέτε.

Για το Δ.Σ. της

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Ο Πρόεδρος                                            Η Γεν. Γραμματέας

Ελευθέριος Θ. Χατζόπουλος                               Θεοδώρα Κακούλη

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Από την απάντηση σας βγαίνει για μία ακόμη φορά, ευθέως το συμπέρασμα, ότι παραμένετε ξεκομμένος κ. Πρόεδρε από την πραγματικότητα που βιώνουμε εμείς οι ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ Θρακιώτες, που επιμένουμε να παραμένουμε στις εστίες μας, εδώ στην ακριτική περιοχή που ζούμε.

Σας τσακώνουμε όμως και τελείως ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ.

Είναι πραγματικά παιδαριώδης η σύγκριση που πάτε να κάνετε με τις… δράσεις σας, απέναντι στον επίμονο και ανυποχώρητο ΑΓΩΝΑ που δίνει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ εδώ και 70 ολόκληρα χρόνια, για το καλό του τόπου μας.

Αλλά εσείς, χαμπάρι μέχρι τώρα, δεν έχετε πάρει.

Μιλάτε για κείμενο που διέρρευσε.

Ποιος το συνέταξε; Μήπως εμείς;

Είναι ντροπή και προσβολή αυτά που γράφετε για την εφημερίδα μας.

Και επί τέλους, αν δεν γνωρίζετε εκεί στη Θεσσαλονίκη, ρωτήστε να μάθετε τι σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ και Δημοσιογραφικός Οργανισμός Κονδύλη για τον Έβρο και την Θράκη.

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε.

Δεν προσβάλλαμε εμείς την ΠΟΘΣ.

ΜΟΝΟΙ σας το κάνατε.

Το ερώτημα πάντως παραμένει:

Τελικά η ΠΟΘΣ θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών;

Σας συμβουλεύουμε να μην απουσιάσετε.

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This