9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ!

Η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευθεί στο έπακρο το μπλόκο που βάζει η Ρωσία από 1/1/2016 στις τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες – Και στον τομέα του τουρισμού, μπορούμε να κάνουμε θαύματα – Όμως θέλουμε; 

 oikodomoi2 XYLEIA1Η κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας βύθισε ταχύτατα τις σχέσεις Μόσχας και Άγκυρας στο ναδίρ τους.

Οι εξελίξεις που επήλθαν ήταν τόσο ραγδαίες, που για μερικούς φαντάζουν και ως σενάριο ταινίας.

Όμως, όλα αυτές οι αλλαγές που δυσχεραίνουν σε πολλαπλά επίπεδα την Τουρκία, πώς επηρεάζουν την Ελλάδα;

- Advertisement -

Αναλυτικότερα, σε ισχύ τίθενται από την Πρωτοχρονιά οι οικονομικές κυρώσεις τις οποίες έχει αποφασίσει η Ρωσία σε βάρος της Τουρκίας, με τον κατάλογο να «εμπλουτίζεται» και με μπλόκο σε εταιρείες στον τομέα των κατασκευών.

Σύμφωνα με το διάταγμα που υπέγραψε την Τετάρτη ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, τουρκικές εταιρείες δεν θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες στους τομείς των κατασκευών και της ξυλείας.

Στο πακέτο οικονομικών μέτρων βρίσκεται και ο τομέας τουρισμού.

Ένας έξυπνος και λογικός άνθρωπος που δράττει ευκαιρίες, θα καταλάβαινε άμεσα πως τώρα είναι η χρυσή στιγμή η χώρα μας να επανακάμψει οικονομικά και να συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με την μεγάλη Ρωσία.

Ένας έξυπνος και λογικός άνθρωπος που αγαπάει την Ελλάδα… Μόνο που αυτός δεν είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υπέγραψε κι αυτός την χρονική επέκταση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας για ακόμη ένα 6μηνο.

Και διερωτώμεθα: γιατί δεν προβαίνουμε σε κινήσεις που θα τονώσουν το οικονομικό κλίμα της χώρας μας; Που θα δώσουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε άτομα που θέλουν να δουλέψουν και δεν μπορούν;

Το αναφέραμε και πιο πάνω – ο τομέας των κατασκευών και της ξυλείας διαγράφεται σε τουρκικό έδαφος, το ίδιο και ο τουρισμός. Άρα, πού μπορεί να στραφεί η Ρωσία; Μα, φυσικά στην Ελλάδα!

Όμως, εμείς αδρανούμε επιδεικτικά. Και περί άλλων τυρβάζουμε. Και στο μεταξύ, η Ιταλία, προνοητική και πονηρή, κινείται ήδη διπλωματικά για να υπογράψει συμφωνίες τόσο εμπορικές (εξαγωγή ελαιολάδου, κτλ.), όσο και τουριστικές.

Και εμείς εδώ καμωνόμαστε ότι «πονάμε» την Ελλάδα και θέλουμε να την σώσουμε. Αμ δε!

  • Στον Έβρο

Και στον Έβρο, οι τοπικοί μας άρχοντες θα μπορούσαν να διεκδικήσουν σθεναρά την διεξαγωγή πτήσεων στην Αλεξανδρούπολη, αφού το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έχει μπει στον «πάγο» από την Ρωσία.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να πραγματοποιούνται απευθείας ρωσικές πτήσεις στο αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»;

Συν τοις άλλοις, και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, αλλά και το Επιμελητήριο Έβρου, θα μπορούσαν να κυνηγήσουν συμφωνίες που θα έδιναν ανάσα ρευστότητας σε όλο το νομό, με την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων, αλλά και πρώτων υλών, χρήσιμων για κατασκευές.

Όλα αυτά είναι απλές ιδέες, που όμως περιμένουν κάποιον τολμηρό για να τις κάνει πράξη, πριν να είναι αργά…

ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΝΔΥΛΗ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Η ομορφιά της Ειρήνης

Ειρήνη άστρο λαμπερό το όμορφο καμάρι έχεις του κόσμου τα καλά

Μιλούν για «Τουρκικά» χωριά στην Δυτ. Θράκη

Σαφή διαχωρισμό κάνει ο ανεκδιήγητος Πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Δυτικής Θράκης (ABTTF) κ. Χαλίτ Χαμπίμπ Ογλού – Εγκαλεί την Ελλάδα για… διακρίσεις...

Στην Αλεξανδρούπολη οι εξετάσεις συνοριοφυλάκων

Έγινε δεκτό το αίτημα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη – Στο Διδυμότειχο η βασική εκπαίδευση δύο μηνών Δεκτό...

Μην συνεχιστεί το λάθος του Λαμπάκη

Είναι παράλογη η απόφαση για αντιστροφή της οδού Καραϊσκάκη προς την παραλιακή – Πώς θα στρίβουν τα οχήματα, αφού στενέψανε το οδόστρωμα...

More Articles Like This