9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ “Ν.Δ.”;

Με Παπαμιμίκους και Αντώναρους δεν μπορεί να επέλθει ανανέωση, ούτε η συνακόλουθη συστράτευση των νέων σε ηλικία ψηφοφόρων, που έλαμψαν διά της απουσίας τους, από τις προχθεσινές εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας

mitsotakis-meimarakis nea-dimokratia-sigrou Μπορεί να ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών της “Νέας Δημοκρατίας” για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της, με την ομολογουμένως απρόσμενη προσέλκυση 400.000 πολιτών, (μεταξύ των οποίων και εκείνων, που στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, δεν ψήφισαν το κόμμα τους, “για να …τιμωρήσουν την ηγεσία του, για τα άδικα φορολογικά μέτρα”), όμως οι κεραίες μας πιάνουν μηνύματα αγωνίας, για το μέλλον της παράταξής τους.

Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να ανανεωθεί, εάν θα εγκαταλείψει την εσωστρέφειά της και εάν θα εγκαταλείψει πρακτικές και συμπεριφορές, που πλήγωσαν τους πιστούς οπαδούς της.

Όπως μας έλεγαν προχθές τακτικοί αναγνώστες της Εφημερίδος μας, εάν η ηγεσία της Ν.Δ. τιμούσε έστω μία φορά με την παρουσία της, τους νεκρούς Στρατιώτες στο Γράμμο και στο Βίτσι, δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης για το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

- Advertisement -

Μας έκανε όμως εντύπωση και μία επιστολή Αλεξανδρουπολίτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο χθεσινό φύλλο της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ και την οποία παραθέτουμε ξανά σήμερα.

***

Χρειάζεται ανανέωση…

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Παρακολουθήσαμε όλοι την Κυριακή με μεγάλο ενδιαφέρον, τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στη «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν όντως αθρόα και απρόσμενη, πράγμα που σημαίνει ότι οι φίλοι της παράταξης θέλουν να συμμετέχουν στην αλλαγή.

Παρατηρώντας όμως, τα δύο πρόσωπα (Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης) που τελικά θα συνεχίσουν και στον β’ γύρο των εκλογών, που θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2016, έχω να σημειώσω τα εξής:

Πάλι ο Μεϊμαράκης; Πάλι η παλιά ΝΔ μπροστά; Ακόμη δεν έμαθε από τα λάθη της; Καλός και χρυσός ο Βαγγέλας, αλλά ήδη δοκιμάστηκε σε εκλογές και έχασε.

Δηλαδή, τι παραπάνω έχει να προσφέρει; Θέλουμε πάλι να πάμε σε εθνικές εκλογές και να χάσουμε (γιατί αυτό είναι δεδομένο, με το παλιό που -καλώς ή κακώς- πρεσβεύει ο Μεϊμαράκης) και πάλι τότε να καταλάβουμε ότι θέλουμε νέο, και ηλικιακά, αρχηγό με φρέσκιες ιδέες και όραμα;

Γιατί, τουλάχιστον πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Μητσοτάκης είναι τεχνοκράτης, με ωραίο πλάνο στρατηγικής και κυρίως με θέληση για ριζικές τομές. Μην τον αδικούμε λόγω ονόματος (όπως θα σπεύσουν πολλοί να πουν για οικογενειοκρατία).

Κύριε Διευθυντά, η «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και η χώρα έχουν ανάγκη από έναν άνθρωπο που θα έχει τα κότσια να πάει κόντρα στον Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ και να καταφέρει να βγει νικητής.

Για μένα, μια χρυσή ευκαιρία για απαλλαγή από το παλιό και ολοκληρωτική ανανέωση έρχεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει πολλές ελπίδες να αλλάξει το σκηνικό της Ελλάδος προς το καλύτερο.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία στην εφημερίδα σας.

Μετά τιμής

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΙΤΗΣ

***

Χωρίς να θέλουμε να επεκταθούμε περισσότερο επισημαίνουμε τα “άσπρα μαλλιά”, που γέμισαν τα εκλογικά κέντρα της Νέας Δημοκρατίας.

Ήταν ηχηρή η απουσία της νεολαίας από τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ.

Και το αναγκαίο ερώτημα που τίθεται, είναι ποιος θα μπορέσει πλέον να συναγείρει τους νέους και να τους εντάξει στον λεγόμενο χώρο της Κεντροδεξιάς.

Έχει άραγε ελπίδες ανανέωσης η “Ν.Δ.”;

Το έργο αυτό δεν έχει ικανότητα να επιτελέσει η παλιά σκουριά.

Ούτε οι Παπαμιμίκοι, ούτε βεβαίως οι Αντώναροι που βγήκαν ξανά στο κλαρί, να “διαφεντέψουν” την παράταξη.

Ο δεύτερος γύρος στις 10 Ιανουαρίου 2016 θα δείξει που τελικά θέλει να οδηγηθεί ο κόσμος της Κεντροδεξιάς παράταξης.

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This