9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΟΙ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Στη Ροδόπη οι αποταμιεύσεις παροχετεύονται προς Τουρκία, μέσω της ZIRAAT-BANK – Ενώ μεταφέρονται σε ρευστό, από τους ταξιδιώτες για τις Βουλγαρικές τράπεζες
TAMEIO-TRAPEZA13

XERI-METRAEI-100-EUROSΑύξηση κατά 2,7% των μισθών στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2015 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014 είδε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.

Μήπως μπορεί να μας πει πού δόθηκαν αυτές οι αυξήσεις;

Γιατί αν είναι αλήθεια, την ώρα που βλέπουμε να μη λιγοστεύουν οι άνεργοι ούτε να περιορίζονται τα λουκέτα και οι ουρές στα συσσίτια, θα πρέπει να αρχίσουν οι χοροί… Και έξω φτώχεια.

- Advertisement -

Τα λέμε αυτά γιατί την ίδια ώρα στη Θράκη μας συμβαίνουν τα αντίθετα από αυτά που διαπιστώνει η ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα, στο 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Θρακών, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς περιέγραψε με πολύ μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση στην ευαίσθητη και κρίσιμη εθνικά περιοχή μας.

Τόνισε χαρακτηριστικά:

«Οι διαρθρωτικές παρεμβάσεις που επισπεύδονται οδηγούν σε μεγαλύτερη ασφυξία την εγχώρια επιχειρηματικότητα και παραγωγική βάση.

Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε τις πολύφημες μεταρρυθμίσεις στην αγορά ελαιολάδου, γάλακτος, ψωμιού, τις μεταρρυθμίσεις σε κάποια επαγγέλματα που μετ’ επιτάσεως έθεταν οι «θεσμοί», υπό την ομπρέλα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, αλλά και τις σημαντικές επιβαρύνσεις που δέχεται η περιφέρεια στο επίπεδο των φορολογικών συντελεστών και του κόστους ενέργειας (βλέπετε συζήτηση για τον φόρο στην μπίρα και στο κρασί);

Ποιοι είναι οι στόχοι αυτών των παρεμβάσεων όταν απαξιώνουν τις μικρές παραγωγικές μονάδες, που λειτουργούν κατά κόρον στη Β. Ελλάδα, ενώ παράλληλα δεν λαμβάνονται μέτρα για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που συμβαίνει στα σύνορά μας;».

Και όλα αυτά όταν «εκτός από τις απώλειες σε επίπεδο κατανάλωσης που σημειώνει η τοπική αγορά, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται και το φαινόμενο της μεταφοράς αποταμιεύσεων σε γειτονικές χώρες, γεγονός που διευρύνει το πρόβλημα ρευστότητας και βιωσιμότητας της ελληνικής οικονομίας».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισήμανε ακόμη:

«Δεν μπορεί στρατηγική πολιτική να είναι η άνευ όρων παράδοση του ενεργειακού και φυσικού πλούτου της περιοχής σε ”επενδυτές του γλυκού νερού”, οι οποίοι αποσπούν / αγοράζουν δημόσια περιουσία χωρίς καμία υπόσχεση – δέσμευση για την ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών και την αύξηση των επενδύσεων.

Οι περιπτώσεις των λιμανιών, των αεροδρομίων, της βιομηχανίας ζάχαρης ή της πώλησης των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με όρους οι οποίοι μόνο στρεβλώσεις δημιουργούν στην αγορά ενέργειας και τις επιχειρήσεις-πελάτες θα πρέπει να μας προβληματίσουν».

Και ο κ. Καββαθάς κατέληξε επισημαίνοντας:

«Εθνική οικονομία και ανάπτυξη δεν μπορούν να δομηθούν με επενδυτές-φαντάσματα και πολίτες-κατοίκους που φεύγουν για να επιβιώσουν».

-Π-

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερα δημοσιεύματά μας για την φυγή των καταθέσεων των Θρακιωτών προς τις γειτονικές μας χώρες, όπως η Τουρκία, η Βουλγαρία, τα Σκόπια και η Αλβανία.

Ιδιαίτερα για την Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταθέσεις παροχετεύονται μέσω της ZIRΑAT-BANK, ενώ για την Βουλγαρία, τα χρήματα μεταφέρονται από τους ταξιδιώτες σε ρευστό, για να κατατεθούν στις Βουλγαρικές τράπεζες.

Η Θράκη εγκαταλείφθηκε και η μόνη φροντίδα των Κυβερνώντων, είναι πως… θα πέσει ο φράχτης του Έβρου, για να γεμίσει ο τόπος μας που ερημώνει, από Ισλαμιστές λαθρομετανάστες.

Δυστυχώς, έτσι γράφεται η Ιστορία.

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Αγώνας δρόμου VIRTUAL σε ζευγάρια

Το Δίκτυο Ορφέας με την υποστήριξη του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ και την ΝΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ διοργανώνουν το «COUPLES THRACE RUN» 1- ΤΡΟΠΟΣ:...

More Articles Like This