9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 25, 2024

To Νοσοκομείο Κομοτηνής με ελλείψεις προσωπικού 

Η υποστελέχωση ιατρών-νοσηλευτών οδηγεί σε παράλυση την λειτουργία του – Καταγράφονται 120 κενές οργανικές θέσεις       

 axonikos-tomografos nosokomeio-komotinisΠαραλύει εξαιτίας της υποστελέχωαής του το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο σύλλογος εργαζόμενων του στο ίδρυμα καταγράφονται 120 κενές οργανικές θέσεις, που καθιστούν ασφυκτικό το περιβάλλον λειτουργίας του νοσοκομείου.

Έτσι αποφασίστηκε η διοργάνωση την ερχόμενη εβδομάδα κινητοποιήσεων που μπορεί να φθάσουν ως και σε κλείσιμο δρόμων, σχολείων και καταστημάτων.

- Advertisement -

Σύμφωνα με στοιχεία των εργαζομένων το τμήμα επειγόντων περιστατικών εξυπηρετεί τον χρόνο 60.000 ασθενείς και άλλους τόσους τα εξωτερικά ιατρεία, ενώ στο νοσοκομείο πραγματοποιούνται 10.000 εισαγωγές ασθενών, που αντιστοιχούν σε 38.000-39.000 ημέρες νοσηλείας.

Παράλληλα το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά διαθέτοντας συνολικά 84 νοσηλευτές, ενώ τα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό αγγίζουν τα 72.

Ενδεικτικά τα μικροβιολογικό εργαστήριο μόνο σε έναν μήνα πραγματοποίησε 56.223 εξετάσεις και το Ακτινολογικό, στο οποίο λειτουργεί και αξονικός τομογράφος, πραγματοποίησε σε έναν μήνα 5.876 εξετάσεις.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Κοσμάς Φιλιππίδης σε δήλωσή του αναφέρει ότι 12 άτομα φέρνουν σε πέρας 80 βάρδιες, όταν το μέγιστο που μπορούν να κάνουν είναι οι 60.

Παράλληλα οφείλονται στους εργαζομένους ρεπό και άδειες του 2014 και του 2015.

Οι εργαζόμενοί σημειώνουν ότι τίθεται πλέον σε κίνδυνο η συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής, που εξυπηρετεί έναν πληθυσμό 110.000 κατοίκων, αριθμός που αυξάνεται κατακόρυφα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω των τουριστών.

Αρ. Μάτιος

spot_img
spot_img
Thursday, April 25, 2024

Latest News

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα Δάσος» Δράση μαθητών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξ/πολης, με αφορμή τις πυρκαγιές του περσινού...

More Articles Like This