9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Δημιουργούνται πλέον στη χώρα νέες προοπτικές

Ο νέος Πρόεδρος της “Νέας Δημοκρατίας” πρέπει να σπάσει το μονοπώλιο της Αριστερής προπαγάνδας που έχει κυριαρχήσει στην Ελλάδα – Ο Ορθολογισμός έναντι του Λαϊκισμού 

 mitsotakis-kiriakos3Με το άκουσμα της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία τής Νέας Δημοκρατίας προχθές το βράδυ, κάποιοι έσπευσαν να εκτοξεύσουν ιδεολογική λάσπη εναντίον του.

Ότι δήθεν είναι «νεοφιλελεύθερος», όπερ σημαίνει ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας θα υπηρετεί πλέον την οικονομική «ολιγαρχία» και όχι τα λαϊκά συμφέροντα.

Και αυτά δεν τα είπε το ΚΚΕ, αλλά οι ΑΝΕΛ, οι συνέταιροι του κ. Τσίπρα στην εξουσία..

- Advertisement -

Και μόνον από την αντίδραση αυτή, που δεν είναι η μόνη, αναδεικνύεται το τεράστιο έργο που πρέπει να επιτελέσει ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για να σπάσει το μονοπώλιο της αριστερής προπαγάνδας που κυριαρχεί στην χώρα μας, ελέω του πάσης αποχρώσεως λαϊκισμού.

Όμως παράλληλα, η εμπιστοσύνη των νεοδημοκρατών στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα να παραμερισθεί ο λαϊκισμός.

Είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να εξυγιανθεί και σε ιδεολογικό επίπεδο.

Ό,τι έχει πει και πράξει -ως υπουργός -ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης διακρίνεται από ορθολογισμό.

Ο δε κύριος αντίπαλός του ήταν και παραμένει ο λαϊκισμός. Εκείνος διακηρύττει τα ορθά και λογικά, ο δε αντίλογος στοχεύει συνήθως στο συναίσθημα και στις εντυπώσεις.

Αυτό έγινε και με το περιβόητο θέμα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών.

Κανένας δεν ασχολήθηκε με το αν αυτές έπρεπε να παραμείνουν ή όχι στην θέση τους, αλλά με την ανθρώπινη συγκίνηση που προκαλούσε απόλυσή τους.

Όμως για να προχωρήσει μπροστά ό τόπος πρέπει «να σπάσουν αυγά».

Για να εξυγιανθούν οριστικώς τα δημοσιονομικά και να παύσουν να δημιουργούνται ελλείμματα, πρέπει να εξορθολογισθεί, η δημόσια διοίκηση, της οποίας η δυσλειτουργία διεκδικεί παγκόσμια πρωτεία.

Αν δεν είχε πέσει πρόωρα η Κυβέρνηση Σαμαρά και είχε παραμείνει υπουργός Διοικητικής Μεταρρυθμίσεις ο κ. Μητσοτάκης, είναι βέβαιο ότι θα είχαν γίνει πολλά ακόμη.

Αντίθετα, επί ένα δωδεκάμηνο είχαμε πλήρη οπισθοδρόμηση.

Το ίδιο ισχύει για όλο το πλέγμα της οικονομικής πολιτικής. Με φόρους και με αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών δεν προχωράει η οικονομία.

Ούτε βεβαίως θα διενεργηθούν ποτέ επενδύσεις στην Ελλάδα, ενόσω θα συντηρείται το       αντι-επιχειρηματικό πνεύμα, με υπαιτιότητα της ίδιας της Κυβερνήσεως.

Ειδικώς σε αυτό, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, αφού η παρουσία του στην ηγεσία της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως δημιουργεί ελπίδα ότι το κλίμα αυτό θα αλλάξει.

Από προχθές το βράδυ, οι λαϊκιστές πρέπει να έχουν χάσει τον ύπνο τους. Γι’ αυτό και αντιδρούν τόσο βάναυσα στην επιλογή των νεοδημοκρατών.

Λυτό πού ενώνει τον ετερόκλητο κυβερνητικό συνασπισμό Σύριζα-ΑΝΕΛ είναι ο λαϊκισμός.

Και αιφνιδίως, απέναντί τους αναδεικνύεται ένας πολιτικός ηγέτης που πρεσβεύει το αντίθετο. Την αλήθεια και τον ορθολογισμό.

Αντιλαμβάνονται λοιπόν το τοπίο αλλάζει…

Το έργο που επωμίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι τιτάνιο. Όμως έχει μεγάλες πιθανότητες να πετύχει.

Η προχθεσινή νίκη του, την οποία λίγοι περίμεναν, δημιουργεί νέες προοπτικές.

Ζ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Οκτώ νέα κρούσματα σε Έβρο και Ροδόπη

Από 4 σε κάθε νομό – Νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στο Παν/κο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης –...

Ποιος θα μας προστατέψει από τα κουνούπια;

Το κακό παράγινε – Ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο, μας τρώνε τα κουνούπια – Καμιά δικαιολογία για τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου

«Την Πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω…»

Ο όρκος των Αρχαίων Αθηναίων Εφήβων «Οὐ καταισχυνῶ τά ὅπλα τά ἱερά, οὐδ’ ἐγκαταλείψω...

Η Βουλγαρία απειλεί με πόλεμο τα Σκόπια

«Θα στείλουμε το μηχανοκίνητο σύνταγμα και θα γκρεμίσουμε τα Μακεδονικά ψευτοαγάλματα» - Παραποιείται η Βουλγαρική ιστορία

Ο φτωχός το θύμα

Σ' όλον τον κόσμο δυστυχώς  ο φτωχός είναι το θύμα  γιατί...

More Articles Like This