9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΝΓΚΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 

Με κίνδυνο κατάρρευσης απειλείται ο Ελληνικός Τουρισμός – Οι Ευρωπαίοι που μάτωσαν, έχουν τρομάξει από τις ορδές των ισλαμιστών λαθρομεταναστών – Εμείς όμως τους στείλαμε μήνυμα “ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ” – Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που τους έδωσε άδεια παραμονής – Απόμεινε κανείς που να αγαπά την Πατρίδα; 

astinomikos elegxos fronteks 2 fronteks teloneiakos elegxos diavatiria

Ειλικρινά απορούμε.

Αυτή πρώτη φορά Αριστερή κυβέρνηση, δεν άφησε τίποτα όρθιο;

- Advertisement -

Όσο ήταν Υπουργός Δημόσιας Τάξης ο Νίκος Δένδιας, ελάχιστοι λαθρομετανάστες είχαν καταφέρει να περάσουν στην Ελλάδα.

Μόλις ήρθε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άλλαξε το σκηνικό.

Οι ορδές των λαθρομεταναστών πολλαπλασιάστηκαν γιατί η Κυβέρνηση έστειλε το μήνυμα “ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ”.

Πώς; με την χορήγηση (ήταν η μόνη χώρα η Ελλάδα στην Ε.Ε.) άδειας παραμονής τους, στο ελληνικό έδαφος.

Η πρώτη φορά Αριστερά ήθελε ν’ αλλάξει την Ελλάδα, ν’ αλλάξει και την Ευρώπη.

Και στο πρώτο σκέλος το πέτυχε.

Η χώρα μας έχει γεμίσει με στρατιές Ισλαμιστών, ενώ τα νιάτα της Ελλάδας φεύγουν.

Στο δεύτερο σκέλος όμως, η Ε.Ε. έχει αγριέψει, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα που δέχθηκε και αντιδρά.

Ορατή είναι πλέον η προοπτική εξόδου της Ελλάδος από την την ζώνη Σένγκεν, μετά τις  δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βλάντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος έδωσε προθεσμία τριών μηνών στην χώρα μας, προκειμένου να εφαρμόσει τις συστάσεις της Επιτροπής.

Νωρίτερα είχε συνεδριάσει το κολέγιο των Επιτρόπων, στο οποίο παρουσιάσθηκε σχέδιο εκθέσεως αξιολογήσεως εφαρμογής της συνθήκης Σένγκεν, το οποίο διαπιστώνει κενά όσον αφορά στην φύλαξη των ελληνικών συνόρων και στην διαδικασία ταυτοποιήσεως και καταγραφής μεταναστών και προσφύγων.

Το σχέδιο εκθέσεως συνένταξαν εμπειρογνώμονες από τα κράτη-μέλη και εκπρόσωποι της Κομισιόν οι όποιοι πραγματοποίησαν αιφνίδιες επιτόπιες επισκέψεις στην Χίο, την Σάμο και τον Έβρο στο διάστημα 10-12 Νοεμβρίου.

Οι επιπτώσεις

Άμεσες και ουσιαστικές θα είναι οι επιπτώσεις από μια έξοδο (έστω και προσωρινή) της Ελλάδος από την ζώνη Σένγκεν.

Τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ θα μεταφερθούν στα βόρεια σύνορα της χώρας, αφήνοντάς την απ’ έξω.

Θα επανέλθουν οι τελωνειακοί έλεγχοι και όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την διακίνηση εμπορευμάτων μεταξύ της Ελλάδος και των άλλων χωρών της ΕΕ.

Οι επιπτώσεις για την ήδη χειμαζομένη ελληνική οικονομία είναι προφανείς.

Επιπροσθέτως εκτιμάται ότι θα επέλθει μείωση στην τουριστική κίνηση της Ελλάδος με πολύ λιγότερους Ευρωπαίους να κάνουν διακοπές στην χώρα μας.

Υπάρχει ακόμη το ενδεχόμενο να μείνουν οι ελληνικές αστυνομικές αρχές έξω από το ενιαίο σύστημα Aνταλλαγής πληροφοριών και συνεργασίας για την αντιμετώπιση εγκλημάτων και τρομοκρατίας.

Με λίγα λόγο τρομάξαμε να αναπτύξουμε λίγο περισσότερο τον τουρισμό μας, κι αυτή η πηγή εσόδων, με την απειλούμενη έξοδο της χώρας μας από τη Συνθήκη Σένγκεν, χάνεται κι αυτή.

Για τους τελωνειακούς ελέγχους και περιορισμούς στις εξαγωγές προϊόντων, δεν λέμε τίποτα, γιατί η Ελλάδα έχει πάψει εδώ και καιρό, να παράγει το παραμικρό.

Κατά τα άλλα η ΑΔΕΔΥ χρηματοδοτεί τις κινητοποιήσεις των ακτιβιστών και των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούν το γκρέμισμα του φράχτη του Έβρου.

Τα βλέπουν αυτά οι Ευρωπαίοι εταίροι μας που μάτωσαν και τρελλαίνονται με τα καμώματά μας.

Και η Τουρκία συνεχίζει (θαρρείς και βιάζεται) να στέλνει τα κύματα των λαθρομεταναστών-προσφύγων στην χώρα μας για να μας μείνουν στο τέλος “αμανάτι”.

Απόμεινε άραγε κανείς που να αγαπά την Πατρίδα;

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Σύντομα Ελλάς-Γαλλία συμμαχία

Θα επισημοποιηθεί το προσεχές διάστημα, δηλώνει η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας, κα. Φλοράνς Παρλί HΓαλλία είναι η μόνη χώρα που στηρίζει...

More Articles Like This