9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2020

Επιζητούν δημιουργία κρίσης στη Ζουράφα στο στυλ των Ιμίων;

Η ασυνήθιστη κινητικότητα της Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή Ανατολικά της Σαμοθράκης, στοχεύει στην αρπαγή των πλούσιων υποθαλάσσιων κοιτασμάτων Αερίου – Οι ντόπιοι ψαράδες λένε τον φάρο της Ζουράφας “Λαδόξερα” γιατί αναβλύζει πετρέλαιο

tourkiko-elikoptero1 zourafa1 Ασυνήθιστη κινητικότητα παρουσιάζεται από την άλλη πλευρά του Αιγαίου αυτές τις μέρες πάνω στην ελληνική βραχονησίδα – Φάρος, την Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης.

Πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής, τουρκικά ψαράδικα, ακόμα και τουρκικό ελικόπτερο περνούν πάνω και δίπλα από την Ζουράφα με κύριο σκοπό να καταδείξουν και να κατοχυρώσουν την τουρκική κυριαρχία στον ελληνικό αυτό βράχο, ο οποίος έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον ένεκα του ότι, όπως υποστηρίζεται, στην περιοχή υπάρχουν εκτεταμένα κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Εντυπωσιακό είναι πως στους επίσημους καταλόγους που δημοσιεύονται των τουρκικών φάρων του Αιγαίου, η Ζουράφα παρουσιάζεται σαν τουρκική και μάλιστα να ανήκει στην διοικητική περιφέρεια του Αίνου, (Enez), της ανατολικής Θράκης.

Φέτος κλείνουν είκοσι χρόνια από την μεγάλη κρίση την Ίμια όπου οι δυο χώρες έφτασαν στο χείλος ενός ολοκληρωτικού πολέμου.

Σήμερα τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά, αλλά και πολύ ελκυστικά για την Άγκυρα να προκαλέσει μια μεγάλη κρίση στο Αιγαίο για να ξεπεράσει τα πολλαπλά εσωτερικά της αδιέξοδα.

Δει είναι σίγουρο πως στην Αθήνα έχουν αντιληφθεί τους κινδύνους από μια ενισχυόμενη τουρκική προκλητικότητα ένεκα της προβαλλόμενη ελληνικής αδυναμίας να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική μας κυριαρχία κάτω από μια μνημονική «αλυσίδα».

Σε κάθε περίπτωση… η ιστορία δεν χαρίζεται ποτέ στους προδότες!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Πρώτα είχαμε τις παρενοχλήσεις και αρπαγές αλιευτικών σκαφών μας, που ψάρευαν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης από τις Τουρκικές Ακταιωρούς.

Ύστερα, η θάλασσά μας γέμισε από τα Τουρκικά ψαράδικα.

Τώρα, πετούν ελικόπτερα πάνω από την Ζουράφα, την “Λαδόξερα”, όπως την λένε οι ντόπιοι ψαράδες, επειδή στην περιοχή της αναβλύζει πετρέλαιο.

Και αυτά ακριβώς τα πετρέλαια εποφθαλμιούν ν’ αρπάξουν οι κακοί γείτονές μας.

Όπως και ολόκληρη τη Θράκη.

Και να θέλει να αμφιβάλλει κανείς πλέον, δεν μπορεί.

Σ.Κ. 

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This