9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Επιζητούν δημιουργία κρίσης στη Ζουράφα στο στυλ των Ιμίων;

Η ασυνήθιστη κινητικότητα της Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή Ανατολικά της Σαμοθράκης, στοχεύει στην αρπαγή των πλούσιων υποθαλάσσιων κοιτασμάτων Αερίου – Οι ντόπιοι ψαράδες λένε τον φάρο της Ζουράφας “Λαδόξερα” γιατί αναβλύζει πετρέλαιο

tourkiko-elikoptero1 zourafa1 Ασυνήθιστη κινητικότητα παρουσιάζεται από την άλλη πλευρά του Αιγαίου αυτές τις μέρες πάνω στην ελληνική βραχονησίδα – Φάρος, την Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης.

Πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής, τουρκικά ψαράδικα, ακόμα και τουρκικό ελικόπτερο περνούν πάνω και δίπλα από την Ζουράφα με κύριο σκοπό να καταδείξουν και να κατοχυρώσουν την τουρκική κυριαρχία στον ελληνικό αυτό βράχο, ο οποίος έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον ένεκα του ότι, όπως υποστηρίζεται, στην περιοχή υπάρχουν εκτεταμένα κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Εντυπωσιακό είναι πως στους επίσημους καταλόγους που δημοσιεύονται των τουρκικών φάρων του Αιγαίου, η Ζουράφα παρουσιάζεται σαν τουρκική και μάλιστα να ανήκει στην διοικητική περιφέρεια του Αίνου, (Enez), της ανατολικής Θράκης.

- Advertisement -

Φέτος κλείνουν είκοσι χρόνια από την μεγάλη κρίση την Ίμια όπου οι δυο χώρες έφτασαν στο χείλος ενός ολοκληρωτικού πολέμου.

Σήμερα τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά, αλλά και πολύ ελκυστικά για την Άγκυρα να προκαλέσει μια μεγάλη κρίση στο Αιγαίο για να ξεπεράσει τα πολλαπλά εσωτερικά της αδιέξοδα.

Δει είναι σίγουρο πως στην Αθήνα έχουν αντιληφθεί τους κινδύνους από μια ενισχυόμενη τουρκική προκλητικότητα ένεκα της προβαλλόμενη ελληνικής αδυναμίας να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική μας κυριαρχία κάτω από μια μνημονική «αλυσίδα».

Σε κάθε περίπτωση… η ιστορία δεν χαρίζεται ποτέ στους προδότες!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Πρώτα είχαμε τις παρενοχλήσεις και αρπαγές αλιευτικών σκαφών μας, που ψάρευαν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης από τις Τουρκικές Ακταιωρούς.

Ύστερα, η θάλασσά μας γέμισε από τα Τουρκικά ψαράδικα.

Τώρα, πετούν ελικόπτερα πάνω από την Ζουράφα, την “Λαδόξερα”, όπως την λένε οι ντόπιοι ψαράδες, επειδή στην περιοχή της αναβλύζει πετρέλαιο.

Και αυτά ακριβώς τα πετρέλαια εποφθαλμιούν ν’ αρπάξουν οι κακοί γείτονές μας.

Όπως και ολόκληρη τη Θράκη.

Και να θέλει να αμφιβάλλει κανείς πλέον, δεν μπορεί.

Σ.Κ. 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα υπάρξουν οφέλη από την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξ/πολης;

Η χερσαία ζώνη, κάτω από τον Φάρο, θα δοθεί προίκα στον μελλοντικό ξένο επενδυτή;

«Συντονιστείτε» για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε την κίνησή του, μετά το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» - Περιμένουμε τώρα τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο...

Αθώοι οι τέσσερις αγρότες των Φερών

Είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του τέως Υφυπουργού Γεωργίας, Παναγιώτη Σγουρίδη Αθώοι, και μάλιστα με εισαγγελική...

Εμείς δεν στήσαμε καμπαναριό στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Ας εφαρμόσουμε «Συμμετρική Διπλωματία» μετά… Δώρων – Η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως...

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

Είναι μία «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και δεν μπορούμε να την σβήσουμε – Ανησυχητικά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

More Articles Like This