9.4 C
Alexandroupoli
Monday, June 30, 2025

ΕΡΧΕΤΑΙ “ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ” ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Κατεβαίνουν στους δρόμους Ενώσεις και Συνδικάτα, Δικηγόροι, Αγρότες, Ναυτικοί, Ιατροί, Συνταξιούχοι κ.λπ., ζητώντας από την Κυβέρνηση διάλογο από μηδενική βάση – Οργή και αγανάκτηση των επαγγελματιών 

 apergia-gsee-adedi1 apergia-omospondia-ipallilon-limanion-elladasΤον ασκό του Αιόλου έχει ανοίξει η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, καθώς ημέρα με την ημέρα πληθαίνουν οι Κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν στις σαρωτικές αλλαγές που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Εργασίας.

Η ΑΔΕΔΥ με την ΓΣΕΕ έχουν ανακοινώσει ότι α προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα με επικρατέστερη ημερομηνία τις 28 ή 29 Ιανουαρίου.

Κατά την σύσκεψη στην οποία εκτός από τους δύο κοινωνικούς φορείς συμμετείχαν η ΕΣΗΕΑ, ή ΕΣΕΕ, το ΤΕΕ και το Δίκτυο Συνταξιούχων αποφασίσθηκε να διοργανωθεί συλλαλητήριο το προσεχές Σάββατο στο κέντρο των Αθηνών.

- Advertisement -

Τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΓΣΕΕ καταγγέλλουν την Κυβέρνηση ότι συμφώνησε με τους εργοδοτικούς φορείς ερήμην των εργαζομένων.

Απεργιακές κινητοποιήσεις προανήγγειλε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται την Πέμπτη.

Μάλιστα είναι έτοιμη νά συντονισθεί και με άλλες ομοσπονδίες του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέως προκειμένου οι κινητοποιήσεις να λάβουν μαζικό χαρακτήρα.

Από χθες οι δικηγόροι πραγματοποιούν τριήμερη πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό.

Αύριο Πέμπτη, οι δικηγόροι θα συγκεντρωθούν στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και έν συνεχεία θα κάνουν πορεία προς την Βουλή.

Όπως αναφέρεται «οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σημερινές, ήδη βεβαρυμένες ασφαλιστικές εισφορές και μιά νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις, θα οδηγήσουν σε μηδενισμό του εισοδήματός τους και θα αυξήσουν τις ροές εξόδου από το δικηγορικό επάγγελμα».

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της ακινητοποιήσεως πλοίων της ακτοπλοΐας, αφήνουν στελέχη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελληνίου Ναυτικής Ομοσπονδίας η οποία συνεδριάζει για το ασφαλιστικό. Χαρακτηρίζουν «αιτία πολέμου» το νέο νομοσχέδιο.

Το μέτωπο όμως που τρομάζει περισσότερο την Κυβέρνηση είναι οι αγρότες, οι οποίοι ευρίσκονται επί ποδός και έτοιμοι να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στις εθνικές οδούς.

Η Πρωτοβουλία Αγρότών, η οποία αριθμεί 62 συλλόγους σε όλη την
Ελλάδα, θα πραγματοποιήσουν σήμερα την τελική τους συγκέντρωση στην Βέροια, προκειμένου να επικυρωθούν οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί.

Σήμερα ωστόσο θα οριστικοποιηθεί η μορφή των κινητοποιήσεων στην συγκέντρωση της Πανελληνίου Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτροφών στην Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα από 600 τρακτέρ έχουν παραταχθεί στα χωριά της Καρδίτσας, ενώ στα τέλη της εβδομάδος βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες από την Λάρισα και την Μαγνησία.

Σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσου έως τις 21 Ιανουαρίου οι επιβάτες που μετακινούνται
με τραίνα λόγω των επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρόμων.

Την οργή και την αγανάκτησή της για το Ασφαλιστικό εκφράζει, εκ μέρους του συνόλου των ελευθεροεηαγγελματιών ιατρών, και η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), η οποία επισημαίνει ότι «η φτωχοποίηση των γιατρών ενθρονίζει πολυεθνικά μεγαλοεπιχειρηματικά μονοπώλια, μέσω της υπαλληλοποίησης φτηνού ιατρικού δυναμικού, με συνοπτικές και άμεσες διαδικασίες.

Αυτό που δεν επέτρεψε ο νεοφιλελευθερισμός, το εγκαθιδρύει ο ιδεοληπτικός “αυτιστικός” κρατισμός».

Οι επιστημοντκοηφορείς της χώρας θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους την Παρασκευή, σε νέα συνάντησή τους στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

Aegean
Monday, June 30, 2025

Latest News

Σύσκεψη ελαιοπαραγωγών στα Δίκελλα Αλεξανδρούπολης

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στον αγροτικό κόσμο του Έβρου, με τους ελαιοπαραγωγούς να στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα...

More Articles Like This