9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Ζητούν αεροπορική σύνδεση Γερμανίας με Αλεξανδρούπολη 

Η Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Αεροπορίας Αιγαίου Α.Ε. (AEGEAN) – Οι ομογενείς μας αναγκάζονται να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη για να φθάσουν στη Θράκη

 AEGEAN-AIRLINES1Η Ομοσπονδία Θράκης Συλλόγων Ευρώπης, απέστειλε την κατωτέρω επιστολή προς τον Πρόεδρο της Αεροπορικής Εταιρείας AEGEAN.

***

Αξιότιμε κ. Βασιλάκη,

- Advertisement -

Αξιότιμα Στελέχη της Αεροπορίας Αιγαίου Α.Ε.

Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε το αίτημα όλων των μελών – συλλόγων μας, καθώς και της μεγάλης μερίδας της ομογένειας στην Γερμανία που αφορά την αεροπορική σύνδεση των αεροδρομίων ή έστω κάποιου αεροδρομίου της Γερμανίας με το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πολυετούς μας διαμονής και δραστηριοποίησής μας στην κεντρική Ευρώπη, έχουμε πολλές φορές εκφράσει σε αρμόδιους φορείς και τοπικούς παράγοντες την αναγκαιότητα απ’ ευθείας σύνδεσης κάποιου αεροδρομίου της Γερμανίας με το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολη ς, που εξυπηρετεί και καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Έβρου και της Θράκης.

Τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα την τελευταία πενταετία ο αριθμός των Ελλήνων συντοπιτών μας, οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν μια νέα αρχή στην κεντρική Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Γερμανία, λόγω της εξαντλητικής λιτότητας και της κρίσης που αντιμετωπίζει ακόμη και σήμερα η χώρα, έχει αυξηθεί δραματικά.

Οι ίδιοι και οι συγγενείς τους, καθώς και άτομα της ομογένειας που διαμένουν στο εξωτερικό αρκετά χρόνια τώρα εκπροσωπούν το αγοραστικό κοινό της εταιρείας σας, και με αυτήν την ιδιότητα αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε σας.

Αφορμή για την επιστολή μας αποτέλεσε μια ακόμη σχετική επιστολή που απεστάλη σε σας από την Βουλευτή του Έβρου την κα. Γκαρά εκφράζοντας το ίδιο αίτημα και θεωρήσαμε την χρονική στιγμή κατάλληλη ώστε να παρέμβουμε κι εμείς, καθώς η Ομοσπονδία μας αποτελείται από κατοίκους της Θράκης, οι οποίοι πλέον έχουν εγκατασταθεί στην Γερμανία.

Συνοψίζοντας, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε το μήνυμα πως οι Θρακιώτες της Γερμανίας με πολύ μεγάλη χαρά θα υποστηρίξουν ένα τέτοιο εγχείρημα, καθώς το φαινόμενο της δυσαρέσκειας λόγω της άβολης μετακίνησης μέσω της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Αθήνας και λόγω των αρκετά υψηλών ναύλων, είναι εμφανές σε ολόκληρη την ομογένεια.

Παράλληλα, παρατηρείται πολύ συχνά το φαινόμενο της μετακίνησης τους από και προς τη Γερμανία μέσω των πολύ κοντινών στην περιοχή μας αεροδρομίων της Σόφιας και της

Κωνσταντινούπολης, καθώς πραγματοποιούνται καθημερινά πτήσεις και συνήθως με πολύ ανταγωνιστικές τιμές εισιτηρίων. Γεγονός που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή, καθώς η στήριξη της εγχώριας και τοπικής οικονομίας, με όλους τους δυνατούς τρόπους αποτελεί τον πρωταρχικό μοχλό επανεκκίνησης της ανάπτυξης για τη χώρα.

Εκτός αυτού, αξίζει να λάβουμε υπ’ όψιν πως η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης αεροπορικής σύνδεσης ενισχύει και τις εμπορικές και οικονομικές δραστηριότητες των Θρακιωτών που ζουν σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας αλλά και επίσης θα μπορούσε να ενισχύσει επιτέλους την τουριστική ανάπτυξη της Θράκης.

Επίσης, ακριβώς επειδή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε κατά πόσο εφικτό και επικερδές είναι ένα τέτοιο εγχείρημα για την εταιρεία σας, όπως και το πως θα εξετάσετε το ζήτημα, θα θέλαμε εδώ να αναφέρουμε πως ακόμη και η σύνδεση της Γερμανίας με τη Θράκη κατά τους θερινούς μήνες ή τις εορταστικές περιόδους, κατά τη διάρκεια των οποίων οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να επισκεφθούμε την πατρίδα, θα ήταν για όλους εμάς τους Θρακιώτες της κεντρικής Ευρώπης αλλά και της Γερμανία μια μεγάλη ανακούφιση και ένα ισχυρό κίνητρο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος Αθ. Μουτάφης 

Ο Γραμματέας Η. Νταλακίδης

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα υπάρξουν οφέλη από την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξ/πολης;

Η χερσαία ζώνη, κάτω από τον Φάρο, θα δοθεί προίκα στον μελλοντικό ξένο επενδυτή;

«Συντονιστείτε» για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε την κίνησή του, μετά το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» - Περιμένουμε τώρα τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο...

Αθώοι οι τέσσερις αγρότες των Φερών

Είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του τέως Υφυπουργού Γεωργίας, Παναγιώτη Σγουρίδη Αθώοι, και μάλιστα με εισαγγελική...

Εμείς δεν στήσαμε καμπαναριό στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Ας εφαρμόσουμε «Συμμετρική Διπλωματία» μετά… Δώρων – Η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως...

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

Είναι μία «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και δεν μπορούμε να την σβήσουμε – Ανησυχητικά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

More Articles Like This