9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2020

ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ “Ν.Δ.”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ο Αντι-Τσίπρας – Καμμία σχέση – Διαθέτει το καλύτερο βιογραφικό μεταξύ των μελών της Βουλής – Ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα κινηθεί στο τρίπτυχο “Ανανέωση-Ενότητα-Διεύρυνση”

 mitsotakis-kiriakos2Την πλήρη ανατροπή στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, έφερε ο 2ος γύρος των εσωκομματικών εκλογών της “Νέας Δημοκρατίας”.

Νικητής ανεδείχθη το “αουτσάιντερ” των εκλογών, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι του συνυποψηφίου του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, που εφέρετο να έχει προβάδισμα και που έτυχε της υποστήριξης του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Οι νεοδημοκράτες με την ψήφο τους έδειξαν ξεκάθαρα, πως θέλουν την Αλλαγή στην μεγάλη παράταξη της Κεντροδεξιάς, η οποία, από την ημέρα της παραίτησης του Προέδρου της, κ. Αντώνη Σαμαρά, βρισκόταν εδώ και ένα χρόνο σε μία πολιτική περιδίνηση και ουσιαστικά σε πλήρη αφάνεια και μέσα και έξω από την Βουλή.

Και αυτή η έκδηλη επιθυμία των φίλων και οπαδών της Ν.Δ., μεταφράζεται πλέον σε ισχυρή εντολή της βάσης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να προχωρήσει στην έξοδο της μεγάλης παράταξης από την εσωστρέφεια και την αφάνεια.

Όπως είχε επισημάνει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, που υποστήριξε σθεναρά και ευθέως, την ανάγκη ανανέωσης της Ν.Δ., αυτή δεν μπορούσε να επιτευχθεί με την “παλιά σκουριά” του κόμματος.

Ανανέωση δεν μπορούσε να γίνει με π.χ. Γιακουμάτους και Αντώναρους.

Χρειαζόταν η κεντροδεξιά παράταξη, νέο αίμα, νέους ανθρώπους, νέες αντιλήψεις και σχεδιασμούς και αυτό δεν το έδινε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος σημειώνουμε ότι αν δεν γινόταν η αναβολή των πρώτων εκλογών, σήμερα θα ήταν αυτός ο Πρόεδρος του κόμματος προσπερνώντας άνετα τους άλλους τρεις συνυποψηφίους του Μητσοτάκη, Γεωργιάδη, Τζιτζικώστα.

Η αναβολή των εκλογών, χαντάκωσε τον κ. Μεϊμαράκη.

Όλες οι κομματικές οργανώσεις της Ν.Δ. δουλεύουν γι’ αυτόν.

Όμως ο κ. Μεϊμαράκης αυτοπυροβολήθηκε πολλές φορές, στην διάρκεια της μακράς προεκλογικής εκστρατείας.

Θυμίζουμε τον απαξιωτικό τρόπο (ποιος είναι ο ΜΗ-ΤΣΟ-ΤΑ-ΚΗΣ) με τον οποίο αντιμετώπισε τον συνυποψήφιό του, που έφθασε μάλιστα να τον κατηγορήσει για τις απολύσεις των… καθαριστριών.

Όπως τελικά αποδείχθηκε, πως ήσαν πολύ κακή η στήριξη των “κύκλων” του Κώστα Καραμανλή, με κύριο έκφρασή του τον κ., Ευριπίδη Στυλιανίδη, που τώρα χάνει την θέση του Γενικού Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, που θα καταλάμβανε εάν νικούσε ο Μεϊμαράκης.

Από την άλλη πλευρά, η εξέλιξη της εκλογικής αναμέτρησης, αποτελεί και πλήγμα στον σιωπηλό Κ. Καραμανλή, που δεν βγήκε να διαψεύσει ή να επισημοποιήσει τις διαρροές των κύκλων του.

– Το μεγάλο “εθνικό κεφάλαιο  απομειώθηκε”

Όπως είχε τονίσει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, στις εκλογές της Ν.Δ. υπήρξε μεγάλη προσέλευση ψηφοφόρων, ακόμα και εκείνων που είχαν δώσει ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, για να… “τιμωρήσουν” όπως έλεγαν τον Α. Σαμαρά.

Ελέχθη πως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί τον Αντι-Τσίπρα της Νέας δημοκρατίας.

Η άποψη αυτή είναι τελείως εσφαλμένη γιατί καμμία σχέση δεν υπάρχει στις προσωπικότητες των δύο ανδρών, αν ληφθεί υπ’ όψιν ακόμα και το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης, διαθέτει το καλύτερο βιογραφικό δράσεων και τίτλων σπουδών, μεταξύ των μελών του Κοινοβουλίου.

Όπως δήλωσε ο ίδιος το βράδυ της περασμένης Κυριακής 10 Ιανουαρίου 2016, θα κινηθεί επάνω στο τρίπτυχο “Ανανέωση-Ενότητα-Διεύρυνση”.

Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία, για να μην έχει μόνον “άσπρα μαλλιά” η Ν.Δ., αλλά να γυρίσουν κοντά της, οι νέοι άνθρωποι, τα νέα παιδιά της Ελλάδος.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε ήδη.

Και σύντομα θα δούμε τους δείκτες των δημοσκοπήσεων να ανατρέπονται.

Έρχεται η ώρα της Αλήθειας απέναντι στα ψέματα.

Σ.Κ.

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕ ΕΒΡΟ

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This