9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Το κακόγουστο παιχνίδι «Κλέφτες και Αστυνόμοι» έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό – Αγανακτισμένοι οι παθόντες, που έγιναν στόχος κακοποιών – Μήπως έπιασαν και πάλι «δουλειά» αυτοί που βγήκαν από τις φυλακές με νόμο της Κυβέρνησης;  

 listis listis-koukoulaΑυξάνονται καθημερινά σχεδόν σε όλη την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης τα κρούσματα διαρρήξεων, κλοπών κ.λπ., σε σπίτια και καταστήματα, γεγονός που ήδη έχει δημιουργήσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Οι Αστυνομικές Υπηρεσίες καταβάλλουν πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες, (αν ληφθούν υπ’ όψιν οι υφιστάμενες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές), για να μπορέσουν να βάλουν φρένο στις δραστηριότητες των παρανόμων.

Τα Δελτία τύπου της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Περιφέρειας ΑΜ-Θ, είναι σχεδόν καθημερινά, γεμάτα με συλλήψεις των άτακτων και αντικοινωνικών στοιχείων.

- Advertisement -

Όμως συμβαίνουν πολλά άλλα, για τα οποία η εφημερίδα μας πληροφορείται από τους συμπολίτες.

Όπως προχθές μάθαμε για εισβολή διαρρηκτών σε τέσσερα διαμερίσματα, της ίδιας πολυκατοικίας, σε περιοχή της ανατολικής Αλεξανδρούπολης.

Όπως μάθαμε, οι ένοικοι αντίκρυσαν διαλυμένα τα σπιτικά τους, από τις έρευνες που έκαναν οι άγνωστοι δράστες, για να εντοπίσουν κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα, πέραν των ηλεκτρικών συσκευών που άρπαξαν ανενόχλητοι.

Οι δε γείτονες είπαν: “Ευτυχώς δεν μπήκαν και στο δικό μας σπίτι”.

Εκτός από τα διαμερίσματα, έχουμε και τις διαρρήξεις καταστημάτων, περιπτέρων κ.λπ., όπως προχθές στην Ξάνθη όπου κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε χρυσοχοείο και όταν έγιναν αντιληπτοί από τους περιοίκους, δεν δίστασαν να επιδείξουν το όπλο που έφεραν, για να αποθαρρύνουν κάθε παρέμβασή τους.

Αγανακτισμένοι οι παθόντες αναρωτιούνται που είναι η Αστυνομία και η Ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας τους, που πρέπει να τους παρέχει η Πολιτεία.

Αλλά και οι Αστυνομικοί τι να κάνουν;

Στο κακόγουστο παιχνίδι “κλέφτες και Αστυνόμοι” η ζυγαριά δείχνει, επί τους παρόντος, να γέρνει υπέρ των Κλεφτών και των άλλων λογής-λογής παράνομων.

Με τρομερές ελλείψεις προσωπικού, σύμφωνα με το οργανόγραμμά τους, βρίσκονται σήμερα οι Αστυνομικές Διευθύνσεις στην Περιφέρεια Ανατ. – Μακεδονίας-Θράκης.

Πέραν δε του έμψυχου προσωπικού, λείπουν οι απαραίτητοι εξοπλισμοί (παμπάλαια τα οχήματα της Αστυνομίας και χωρίς λάστιχα), για την αποτελεσματική επιτέλεση του καθήκοντός τους.

Όμως παρά τις περικοπές των μισθών τους, παρά τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν (χωρίς καθαρίστριες τα Αστυνομικά Τμήματα, μέσα στην βρώμια οι τουαλέτες) συνεχίζουν τον άχαρο αγώνα τους για την προστασία των πολιτών.

Τα “Άνθη του Κακού” έχουν πολλαπλασιασθεί, γιατί έχουμε και την αυξανόμενη δράση των αλλοδαπών στη χώρα μας, που κατάντησε “ξέφραγο αμπέλι”.

Υπάρχει όμως και μία άλλη διάσταση του προβλήματος, όπως εμπιστευτικά πληροφορηθήκαμε από στελέχη της Αστυνομίας.

Πρόκειται για τους κρατούμενους του κοινού Ποινικού Δικαίου, οι οποίοι με νόμο που έφερε στη βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Παρασκευόπουλος, αποφυλακίσθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι ωφεληθέντες έγκλειστοι των φυλακών που απελευθερώθηκαν, φθάνουν ίσως και τους 3.000.

Μήπως λοιπόν αυτά τα “καλά παιδιά” έπιασαν και πάλι δουλειά;

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This