9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Σπουδαία διάκριση για Αλεξανδρουπολίτη μαθητή

Ο μαθητής του 3ου Λυκείου Αλεξ/πολης Χάρης Καραβασίλης κατάφερε να επιλεγεί στη σχολική αποστολή, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 diakrisi diakrisi2 diakrisi3 diakrisi4 diakrisi5 diakrisi6 diakrisi7Μέσα σε όλη αυτήν την κατήφεια και την απαισιοδοξία που κυριαρχεί στον αέρα, συμβαίνουν και όμορφα πράγματα, ελπιδοφόρα για το μέλλον!

Η Αλεξανδρούπολη λοιπόν, για ακόμη μια φορά μπορεί να είναι υπερήφανη, καθώς ένας μαθητής του 3ου Λυκείου, ο Χάρης Καραβασίλης, είναι ένας από τους επτά μαθητές που επιλέχθηκαν για εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 81η Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

Το 3ο Λύκειο Αλεξ/πολης, μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια κα. Ειρήνη Ξανθοπούλου, φαίνεται ότι έχει παράδοση στη συγκεκριμένη διαδικασία, αφού είναι η 2η φορά που σημειώνεται μια τέτοια επιτυχία.

- Advertisement -

Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος σε αυτήν την αποστολή προέρχονται όλα από σχολεία της Βορείου Ελλάδος και συμμετείχαν στην 32η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Για την Αθήνα, η ίδια συνδιάσκεψη θα γίνει τον προσεχή Απρίλιο.

Τα παιδιά που κρίθηκαν ως άρτιες παρουσίες, προέρχονται από 41 χώρες όλου το κόσμου, και θα ταξιδέψουν την άνοιξη του 2016 στο Μπέλφαστ και στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Κύριος στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι να ενεργοποιηθεί η ευρωπαϊκή ταυτότητα των νέων και να προωθηθεί ο πλουραλισμός απόψεων. Παράλληλα βέβαια, αναπτύσσονται και οι προσωπικές ικανότητες του κάθε νέου Ευρωπαίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα θέματα πάνω στα οποία εξετάστηκαν οι μαθητές, ήταν θέματα προσομοίωσης, που τελικά οι ευρωβουλευτές θα συμπεριλάβουν στα προς έγκριση ψηφίσματά τους.

Κάθε μαθητής εξετάστηκε με προφορική συζήτηση στα αγγλικά, από μια ομάδα που αποτελείτο από 5 κριτές.

Υπήρχαν συγκεκριμένα κριτήρια που έπρεπε να τηρηθούν και να εφαρμοστούν, όπως ο δημόσιος διάλογος, το ήθος, ο σεβασμός, κ.α.

Και απ’ ότι φαίνεται, ο Χάρης Καραβασίλης ήταν αυτός που κατάφερε να περάσει αυτήν την δύσκολη δοκιμασία.

Εμείς από την πλευρά μας, ως εφημερίδα, συγχαίρουμε θερμά τόσο την καθηγήτρια κα. Ειρήνη Ξανθοπούλου για τις άοκνες και αποτελεσματικές προσπάθειές της, όσο και τον μικρό Χάρη, ο οποίος ξεχώρισε και έδωσε στην Αλεξανδρούπολη την χαρά να νιώθει υπερήφανη για το επίτευγμά του!

Στους δε γονείς, τις καλύτερες ευχές να χαίρονται και να καμαρώνουν το τέκνο τους!

ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΝΔΥΛΗ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This