9.4 C
Alexandroupoli
Tuesday, July 1, 2025

Τέτοιο μηχάνημα θεραπείας δεν υπάρχει στα Νοσ/μεία της Καβάλας και Αλεξ/πολης 

Για την αντιμετώπιση της μυκητίασης του αίματος – Υπάρχει μόνο σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου υποχρεώνονται οι ασθενείς της ακριτικής μας περιοχής, να καταφεύγουν για να βρουν γιατρειά – Τι μας γράφει ασθενής από την Κομοτηνή

 GIATROI-EXETAZOUN-ASTHENEIS-(150) nosokomeio aleksandroupolis 1

 

 

- Advertisement -

 

 

 

«Ναυαρχίδα» των Νοσοκομείων της βορείου Ελλάδος είχε χαρακτηρισθεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όταν ξεκίνησε να λειτουργεί στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του στη Δραγάνα.

Όμως σιγά-σιγά, η λάμψη του χάνεται παρά τις υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του.

Υπάρχουν ακόμα ουσιώδεις ελλείψεις σε ιατρικά μηχανήματα, όπως μας αποκαλύπτει επιστολή αναγνώστη μας.

★★★

Κομοτηνή 20-1-2016

Κύριε Κονδύλη θέλω να σας γνωρίσω πως με τον αείμνηστο πατέρα σας ήμουν φίλος παρά το νεαρό της ηλικίας μου, μαθητής τότε γυμνασίου.

Πολλές φορές ταξιδεύσαμε 6 χιλιόμετρα από την Μάνδρα Σουφλίου για το Πρωτοκλήσσι πεζοί και μάλιστα του είχα κουβαλήσει την τσάντα του. Τον έβλεπα σα Θεό, μου έδινε εφημερίδες, τις ρουφούσα.

Σας παρακολουθώ στην τηλεόραση με τον κ. Καρυωτάκη, τώρα μόνο εσάς βλέπω. Σας βλέπω για τις ανησυχίες που έχετε, καθώς συμπίπτουν και σε μένα για αυτόν τον τόπο που λέγεται Θράκη.

Είμαι συνταξιούχος Τεχνικός του ΟΤΕ, καταγόμενος από το Πρωτοκλήσσι. Μένω στην Κομοτηνή, τρία χρόνια ήμουν συνδρομητής της Εφημερίδας σας.

Σήμερα πήρα αφορμή από την εφημερίδα, που γράφει ότι το Νοσοκομείο Αλεξ/πολης παίρνει 12 εκατομμύρια για την ιατρική σχολή, μέσω ΕΣΠΑ.

Παράκληση μεγάλη να σχολιάσετε όπως νομίζετε.

Είχα μία ασήμαντη πληγή στο χέρι και προτίμησα το Νοσοκομείο Αλεξ/πολης προκειμένου να θεραπευτώ.

Χειροτέρεψε η κατάστασή μου. Ευτυχώς που υπάρχει ο γιατρός ΤΣΙΟΓΚΑΣ ΣΙΔΕΡΗΣ και με προώθησε στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, στον καθηγητή ΙΩΑΝΝΙΔΗ και σώθηκα.

Με την έρευνα διεπιστώθη ότι έχω Μυκητίαση του αίματος.

Μου έδωσαν οδηγίες και κάνω φωτοθεραπεία στην Αλεξανδρούπολη, τρεις φορές την εβδομάδα, πέντε λεπτά την ημέρα.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ο μηχανισμός αυτός, ούτε στην Αλεξανδρούπολη, ούτε στην Καβάλα.

Έτσι, μεταβαίνω τρεις φορές την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Εκπλήσσονται οι καθηγητές του Ιπποκράτειου που δεν υπάρχει ο Μηχανισμός αυτός στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Κύριε Διευθυντά σχολιάστε κατά τη γνώμη σας για την έλλειψη του μηχανήματος αυτού, για να σωθούν οι παθόντες, όπως εγώ.

Τρεις φορές την εβδομάδα δαπάνη πολύ σοβαρή έχω.

Γιατί να μην υπάρχει ο μηχανισμός αυτός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο σας;

Με τιμή

Αθανάσιος Ταουκτσής

Αγίου Γεωργίου 42

τηλ. 25310-23434

Κομοτηνή

★★★

Σημείωση Ε.Θ.:

Αγαπητέ φίλε κ. Ταουκτσή.

Καταγράφουμε την επιστολή σας, δίνοντας δημοσιότητα στην έλλειψη που υπάρχει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Αμφιβάλλουμε όμως εάν θα έχουμε κάποια υπεύθυνη απάντηση, καθώς ζούμε σε δίσεκτους καιρούς, που όχι μόνον, όπως μας λένε, δεν υπάρχουν φάρμακα και γάζες στα Νοσοκομεία, αλλά ούτε καν Διοικητές.

Είναι γιατί ήρθε η… ΕΛΠΙΔΑ στην χώρα.

Σ.Κ.

Aegean
Tuesday, July 1, 2025

Latest News

Σύσκεψη ελαιοπαραγωγών στα Δίκελλα Αλεξανδρούπολης

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στον αγροτικό κόσμο του Έβρου, με τους ελαιοπαραγωγούς να στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα...

More Articles Like This