9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Επιδοτήσεις έως και 600.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις

Θα παράσχει το νέο LEADER που ανοίγει το Α’ Εξάμηνο του 2016 – 50 στρατηγικές επενδύσεις, τοπικής ανάπτυξης – Προτεραιότητα σε Αγρότες, ανέργους και Γυναίκες – Ποιες νέες επιχειρήσεις θα επιδοτούνται  

 glika_tou_koutaliou2 elies _ladiΕπιδοτήσεις έως και 600.000 ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν ξεκίνημα ή να εκσυγχρονίσουν τις ήδη υφιστάμενες θα παράσχει το νέο Leader που ανοίγει μέσα στο α’ εξάμηνο του 2016.

Το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτουρισμό, στην οικοτεχνία, στη βιοτεχνία και την παροχή υπηρεσιών (χώροι εστίασης, καταλύματα, τουριστικά γραφεία κ.λπ.).

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαβούλευση για την έγκριση περίπου 50 στρατηγικών επενδύσεων τοπικής ανάπτυξης στις οποίες θα συμμετέχουν Δήμοι και Τοπικές Κοινότητες μέχρι 15.000 κατοίκους, ενώ προτεραιότητα για τις ιδιωτικές επενδύσεις θα έχουν οι αγρότες, οι άνεργοι και οι γυναίκες.

- Advertisement -

Το πρόγραμμα Leader θα καλύπτει δαπάνες κτιριακών εγκαταστάσεων, όπως οικοδομικών εργασιών κτλ., διαµόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου προκειμένου να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις λειτουργίας της επιχείρησης, αγοράς νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, αγοράς λοιπού εξοπλισμού απαραίτητου για τη λειτουργία της επιχείρησης και αγοράς οχημάτων για τις επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού, αμοιβές µηχανικών και συμβούλων, έκδοσης διαφημιστικών φυλλαδίων, αγοράς ειδικών επαγγελματικών μέσων μεταφοράς προϊόντων και πρώτων υλών, αλλά και δαπάνες για την κάλυψη του κόστους μελέτης-εγκατάστασης συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και ποιοτικών σημάτων και πιστοποίησης.

Τα είδη των παραγόμενων τροφίμων που μπορούν να τύχουν επιδότησης είναι μεταξύ άλλων προϊόντα δημητριακών και ζυμαρικά, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, κομπόστες, προϊόντα με παρθένα ελαιόλαδα, μπαχαρικά, ελιές, ξηροί καρποί, όσπρια, προϊόντα με μέλι και γαλακτοκομικά προϊόντα.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Ψάρεμα ξανά μέσα στο λιμάνι

Οι ερασιτέχνες αλιείς θα μπορούν να ψαρεύουν σε συγκεκριμένο σημείο στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι ερασιτέχνες ψαράδες της Αλεξανδρούπολης...

More Articles Like This