9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

ΜΕ 2% ΧΑΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ 

Η μείωση του πλαφόν 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή, μπορεί να ακούγεται ευχάριστα, ως Δημοκρατικό μέτρο – Όμως στην ουσία ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου – Πανελλαδική εκπροσώπηση ετοιμάζει το DEB για να έχουν οι Μουσουλμάνοι αυτόνομη παρουσία στη Βουλή

MOUSOULMANOI-PSHFIZOUN-(150)

Αυτές τις ημέρες η προσοχή όλων είναι στραμμένη στις κινητοποιήσεις των Αγροτών και στα μπλόκα που στήνουν, διαμαρτυρόμενοι για τα Ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που ετοιμάζει η Κυβέρνηση.

Στην ίδια συχνότητα βρίσκονται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες (Γιατροί, Δικηγόροι, Μηχανικοί κ.λπ., κ.λπ.), που κι αυτοί διαμαρτύρονται έντονα για τις μεθοδεύσεις του Υπουργού Εργασίας, κ. Κατρούγκαλου.

- Advertisement -

Νομίζουμε όμως πως η προσοχή των πολιτών, πρέπει να εστιασθεί σε ένα πολύ σοβαρότερο ζήτημα.

Η προσπάθεια παραμονής ενός κόμματος στην καρέκλα της Εξουσίας δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο, αλλά συνεχώς επαναλαμβανόμενο, με χρήση διαφόρων συστημάτων και μεθόδων.

Μία από αυτές είναι και η κάθε λίγο και λιγάκι αλλαγή του εκλογικού νόμου, ανάλογα με το συμφέρον του κυβερνώντος Κόμματος.

Όλοι μιλούν για απλή και άδολη αναλογική όμως, όταν έλθουν στην εξουσία, το “μπόνους” που υπάρχει των 50 εδρών, δεν τους ενοχλεί καθόλου.  – Ίσα-ίσα είναι ευπρόσδεκτο.

Τώρα λοιπόν ακούγονται πάλι συζητήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Και αυτό γιατί το  “μπαλόνι” του  ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δείχνει να ξεφουσκώνει.

Και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αφ’ ότου πέτυχε, στις τελευταίες εθνικές εκλογές να έχει 153 έδρες στη Βουλή, σε συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝΕΛ).

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν γι’ αυτή την αλλαγή, συζητιέται το “μπόνους” των 50 εδρών να μειωθεί σε 20 με παράλληλη μείωση του “πλαφόν” του 3%, που επιτρέπει την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή.

Γίνεται λόγος για ψήφιση ποσοστού 2% και αυτό γιατί, στη Βουλή θα εισέλθουν και άλλα μικρά κόμματα (όπως του Παν. Λαφαζάνη ή του νέου κόμματος που ετοιμάζει ο Γιάννης Βαρουφάκης), με τα οποία ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας πιστεύει πως μαζί τους θα μπορέσει να συνεργασθεί καλύτερα και να εξασφαλίσει την παραμονή  του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Στην ιστορία αυτή όμως, υπάρχει και ένας άλλος σημαντικός κατά την γνώμη μας παράγων, που δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Και αυτός ο παράγων είναι το μειονοτικό κόμμα DEB των Μουσουλμάνων της Θράκης.

Μέχρι τώρα καθόριζε την πορεία των μειονοτικών ψήφων, πότε προς το ένα και πότε προς το άλλο εκ των κομμάτων της Εξουσίας.

Οι υποψήφιοι Μουσουλμάνοι Βουλευτές, πρέπει απαραιτήτως να ανήκουν στο DEB, που αυτό κατευθύνει τις ψήφους της μειονότητος.

Το σύστημα λειτούργησε και γι’ αυτό στην Ροδόπη δεν εξελέγη ούτε ένας Χριστιανός Βουλευτής.

Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν.

Οι τακτικοί αναγνώστες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ θα θυμούνται ασφαλώς τα παράπονα που διατύπωσαν παράγοντες της μειονότητος κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που άλλα τους έταξε και τίποτα δεν έκανε.

Πέραν αυτού, οι στόχοι έχουν μεγαλώσει και το DEB θέλει να έχει πλέον πανελλαδική εκπροσώπηση στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, το DEB έχει αρχίσει την συλλογή υπογραφών για τις βασικές του διεκδικήσεις από την Ελληνική Πολιτεία, μεταξύ των οποίων είναι και η κατάργηση του πλαφόν 3%.

Μάλιστα προχθές ο Αντιπρόεδρός του κ. Αχμέτολγου δήλωσε:

“Θέλουμε μία μέρα το DEB να εκπροσωπηθεί και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να υπάρχει και εκεί η φωνή της μειονότητος”.

Για την πανελλαδική εκπροσώπηση, το DEB ασφαλώς ποντάρει και στις ψήφους των μεταναστών-προσφύγων Μουσουλμάνων, που έχουν γεμίσει την χώρα.

Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των ατόμων αυτών που έχουν πολιτογραφηθεί και έχουν λάβει δικαίωμα ψήφου.

Η ουσία είναι ότι αν προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, όπως τον φαντάζεται, ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την χώρα μας.

Οι λόγοι περί Δημοπρασίας και περί δικαιώματος των μικρών κομμάτων να μπουν την Βουλή, ακούγονται ευχάριστα.

Ας μην γίνει όμως ο εφήμερος σχεδιασμός για παραμονή στην καρέκλα της εξουσίας, αφορμή για την διάλυση της Ελλάδος και Κοσσοβοποίηση της Θράκης.

Η πρώτη φορά Αριστερή Κυβέρνηση, ας προσέξει πολύ καλά τα βήματά της.

Σ.Κ.

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Ξεκινούν σύντομα οι πτήσεις Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης βρίσκεται ήδη στην Κύπρο, στην Τουριστική Έκθεση Λευκωσίας, για την προώθηση της αεροπορικής σύνδεσης Ήταν κάτι που...

More Articles Like This