9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

ΟΤΑΝ… ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ Φ.Π.Α. 10%

Και στραβός είναι ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε – Καμμία ελπίδα Ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων δεν υπάρχει για την Ελλάδα – Ο Σκουρλέτης διώχνει τους ξένους επενδυτές – Τα κίνητρα που δίνουν οι γειτονικές μας χώρες, στους Έλληνες επιχειρηματίες 

sinora-bulgaria Και στραβός είναι ο γιαλός, και στραβά αρμενίζουμε.

Στο φύλλο της περασμένης Τετάρτης 13 Ιανουαρίου 2016, η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, δημοσίευσε κείμενο Βουλγαρικής Εφημερίδας, με τίτλο “ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ”.

Το ευχαριστήριο αναφερόταν στις 250.000 θέσεις εργασίας, που δημιουργήθηκαν στην Βουλγαρία, από ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες μετανάστευσαν στην γειτονική χώρα εξαιτίας της άγριας φορολογίας που έχει επιβληθεί τα τελευταία 6 χρόνια στην Ελλάδα.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από την εφαρμογή των CAPITAL CONTROLS στην Ελλάδα, έφυγαν για την Βουλγαρία 60.000 ελληνικές επιχειρήσεις, λόγω του φόβου κατάρρευσης του τραπεζικού μας συστήματος.

Όμως η ίδια εικόνα εμφανίζεται σήμερα για όλες τις γειτονικές μας χώρες (Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία, Σερβία), όπου έχουν καταφύγει οι ελληνικές επιχειρήσεις, προκειμένου να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, αφού η συνέχιση παραμονής τους στην Ελλάδα, σημαίνει λουκέτο, διάλυση και καταστροφή.

Γιατί συνέβη αυτή η άτακτη φυγή των επιχειρήσεων από την Ελλάδα;

Διότι στις προαναφερθείσες γειτονικές χώρες προσφέρονται ισχυρά κίνητρα υπέρ της επιχειρηματικότητος και δεν προκαλούν απεργίες οι Συνδικαλιστές για ψύλλου πήδημα. Όταν λοιπόν στην Ελλάδα έχουμε Φ.Π.Α. 23% και συνολική φορολόγηση που ξεπερνά το 55%, η φορολογία π.χ. στη Βουλγαρία είναι μόνον 10%.

Παράλληλα, παρέχονται ένα σωρό άλλες διευκολύνσεις στους επιχειρηματίες, όπως χαμηλότερο τιμολόγιο ηλεκτρικού, χαμηλότοκα δάνεια, μειωμένες εργοδοτικές εισφορές (όπως στην Τουρκία) και γενικά ενθαρρύνεται η προσέλκυση επιχειρήσεων που δημιουργούν πλούτο και απασχόληση του εργατικού δυναμικού.

Το ερώτημα που δημιουργείται τώρα είναι ουσιαστικά το εξής:

Καλά, οι δικοί μας… οικονομολόγοι που διαχειρίζονται τις τύχες της Πατρίδος μας, δεν έχουν μυαλό, δεν έχουν γνώση, διακατέχονται από αριστερές ιδεοληψίες και δεν βλέπουν τι γίνεται στον κόσμο γύρω μας.

Οι άλλοι όμως, οι δανειστές μας, οι τροϊκανοί, οι “θεσμοί” όπως τους βάπτισαν, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας κ.λπ., δε γνωρίζουν την εικόνα που επικρατεί στην Ελλάδα και στις γειτονικές μας χώρες;

Γιατί λοιπόν επιμένουν στην καταστροφή και διάλυση της ελληνικής οικονομίας, επιβάλλοντας δημοσιονομικά μέτρα που οδηγούν στο πουθενά, χωρίς να προσφέρουν την παραμικρή δυνατότητα Ανάπτυξης και ανταγωνισμού και  σε τελική ανάλυση, στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση;

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, πριν από πολύ καιρό, όταν ξεκίνησαν οι έρευνες για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας, σαν “κακός προφήτης” είχε γράψει, ότι από αυτόν τον πλούτο, όχι μόνο δεν θα επωφεληθούν οι Έλληνες, αλλά θα πληρώσουν και από πάνω τους ξένους, που θα μας τα αρπάξουν.

Μπορεί αυτά να είναι τα σχέδια των δανειστών μας, εμείς όμως γιατί επιμένουμε να αυτοκτονούμε;

Όταν η Ελλάδα περιβάλλεται από χώρες με Φ.Π.Α. 10%, δεν μπορεί να επιμένει στην εξόντωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας επιβάλλοντας εξοντωτικά χαράτσια και δημιουργώντας παράλληλα μύρια όσα αντικίνητρα στην προσέλκυση ξένων επενδυτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση της Εταιρείας ELDORADO GOLD στην Χαλκιδική, η οποία απασχολεί 2.500 εργαζομένους, που θα μείνουν τώρα άνεργοι, εξαιτίας της μοχθηρίας του Υπουργού Προστασίας του Περιβάλλοντος κ. Πάνου Σκουρλέτη, που ισχυρίζεται ότι η εταιρεία δεν πλήρωσε ποτέ φόρους, για να εντυπωσιάσει τους οπαδούς του Κόμματός, που χειροκροτούν τα όσα συμβαίνουν, αφού γι’ αυτούς προτεραιότητα έχει η διόγκωση του σπάταλου και αντιπαραγωγικού Κράτους, με τις προσλήψεις καθαριστριών και Σχολικών Φυλάκων, όταν στα Νοσοκομεία της χώρας δεν υπάρχουν Γιατροί, ούτε και φάρμακα και… γάζες για τους ασθενείς.

Ταξική συνείδηση ζήτησε την Τετάρτη ο κ. Σκουρλέτης από τους εργαζομένους στα ορυχεία της Χαλκιδικής που διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις του, που τους οδηγούν στην ανεργία και την φτώχεια.

Ξεχνά όμως ο κ. Σκουρλέτης ότι κύριος μέτοχος της ELDORADO GOLD είναι τα Εργατικά Συνδικάτα του Καναδά, τα οποία έχουν επενδύσει τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών τους Ταμιών στον Χρυσό.

Και τελικά εάν η ELDORADO GOLD προσφύγει στα Διεθνή Δικαστήρια διεκδικώντας αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων δολλαρίων, ποιος θα πληρώσει τα πρόστιμα που θα επιβληθούν εις βάρος της χώρας μας;

Ο κ. Σκουρλέτης από την τσέπη του;

Κλείνοντας το σημερινό μας άρθρο παραθέτουμε συγκριτικό πίνακα στοιχείων, για την φορολογίας μιας εταιρείας σε Ελλάδα και Βουλγαρία το έτος 2015, που ανήρτησε το κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ.

pinakas

Στη σημερινή άθλιας εικόνα της Ελλάδος, προσθέστε και ένα ακόμη στοιχείο:

Τα δημιουργικά μυαλά της Ελληνικής οικονομίας φεύγουν από την χώρα.

Μαζί τους φεύγουν και τα μορφωμένα Ελληνόπουλα, για να μπορέσουν να επιβιώσουν στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα, η Πατρίδα μας γεμίζει από εξαθλιωμένους βάρβαρους ισλαμιστές.

Αλήθεια, αυτήν την Ελλάδα θέλουμε;

Σ.Κ. 

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This