9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Καρδιολογικό Συνέδριο στην Αλεξανδρούπολη

Θα διεξαχθεί από 19 έως 21 Φεβρουαρίου 2016

 kardiaΟι σημαντικότερες πρόσφατες εξελίξεις στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων θα παρουσιασθούν στο 7ο Ετήσιο Καρδιολογικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που διοργανώνει η Καρδιολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος και η Καρδιολογική Κλινική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Το συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 19 ως τις 21 Φεβρουαρίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Astir-Egnatia στην Αλεξανδρούπολη. Αναμένεται, όπως κάθε χρονιά, μεγάλος αριθμός Συνέδρων από όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ θα συμμετάσχουν ως προσκεκλημένοι Ομιλητές ή Πρόεδροι πολλοί από τους διαπρεπέστερους κλινικούς και ερευνητές Καρδιολόγους από όλη την Ελλάδα.

Αυτή τη χρονιά, το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι η ολοκληρωμένη προσέγγιση των παθήσεων της αριστεράς και δεξιάς κοιλίας. Οι Σύνεδροι θα εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στις νέες θεραπευτικές δυνατότητες, φαρμακευτικές επεμβατικές και χειρουργικές, στην αντιμετώπιση της οξείας και χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας.

Ιδιαίτερη θέση στο φετινό Συνέδριο καταλαμβάνουν Κλινικά Εργαστήρια με συζήτηση δύσκολων περιστατικών, που εστιάζονται στη σωστή χρήση και ερμηνεία σύγχρονων διαγνωστικών μεθόδων στην Καρδιολογία, την πρακτική διαχείριση της αντιθρομβωτικής αγωγής και την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων. Επίσης, πέραν από την ετήσια Ενημέρωση του Επεμβατικού Καρδιολόγου και του Ηλεκτροφυσιολόγου, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η σύγχρονη Πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Τέλος, θα γίνει μία ανασκόπηση των κλινικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, που συνέβαλε και την περασμένη χρονιά με το έργο της στην πρόοδο της καρδιαγγειακής ιατρικής στη χώρα μας αλλά και διεθνώς.

- Advertisement -

Οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής

Σταύρος Β. Κωνσταντινίδης Καθηγητής Καρδιολογίας ΔΠΘ

Δημήτριος Ν. Τζιακάς Καθηγητής Καρδιολογίας ΔΠΘ

Διευθυντής Παν. Καρδιολογικής Κλινικής

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ενδιαφέρον των ΗΠΑ για Σούδα, φρεγάτες και Αλεξανδρούπολη

Τα μηνύματα που θα στείλει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μάϊκ Πομπέο, θα έχουν ιδιαίτερη σημασία,...

Ορκίστηκε στην Αλεξ/πολη ο Κων/νος Μητσοτάκης

Ο γιος του Πρωθυπουργού θα υπηρετήσει την θητεία του στο Πυροβολικό – Υπερήφανος δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έφυγε το κόκκινο γλυπτό από το Ηρώον

Θα τοποθετηθεί στο νέο παρκάκι δίπλα στην «ΑΡΓΩ» – Διορθώνεται μια λανθασμένη επιλογή του Ε. Λαμπάκη

Απαραίτητη η παράταση της προθεσμίας νομιμοποίησης

Για τους Κτηνοτρόφους του Έβρου, που έχουν σταβλικές εγκαταστάσεις εντός Δασικών περιοχών

Ακόμη μια ευκαιρία χάθηκε, στην πόλη των… χαμένων ευκαιριών

Ιωάννης Ναϊτίδης: Οι χαμένες ευκαιρίες για το «ορφανό» Αλιευτικό Καταφύγιο Μαΐστρου Δυστυχώς το 2018 χάθηκε...

More Articles Like This