9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Κατηγορηματικό “ΟΧΙ” στην εγκατάσταση Ισλαμιστών μεταναστών στην Αλεξ/πολη 

Όμως γιατί απουσίαζαν οι Αλεξανδρουπολίτες από την εκδήλωση στο Νομαρχείο; – Δεν τους ενδιαφέρει το μέλλον του τόπου μας; – Τι είπαν οι ομιλητές – Γερμανικό σχέδιο για να γίνει η Θράκη ισλαμική ουδέτερη ζώνη

oxi1 Με τη συμμετοχή θεσμικών φορέων απ’ όλο τον Έβρο και συμμετοχή όμως λίγων πολιτών (κάτι που προκάλεσε εντύπωση), πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Νομαρχείο Έβρου ανοιχτή διαβούλευση με θέμα την πιθανότητα εγκατάστασης προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας στον Έβρο.

Κύριοι ομιλητές και διοργανωτές της ομιλίας ήταν ο περιφερειάρχης ΑΜ- Γιώργος Παυλίδης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξ/πολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο πρόεδρος του ΟΕΒΕΣΕ Αθανάσιος Μπέλλας, ο πρώην βουλευτής Έβρου Μαρίνος Ουζουνίδης και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Έβρου Παναγιώτης Τσίρτσης.

- Advertisement -

Η προάσπιση του κοινού συμφέροντος ήταν ο κύριος άξονας γύρω από τον οποίο κινήθηκαν οι ομιλίες των παρευρισκομένων, που τόνισαν που δε θέλουν να κινδυνολογήσουν αλλά να αποτρέψουν τα κακώς κείμενα.

Εκείνο που αναφέρθηκε ακόμη απ’ όλους τους φορείς είναι πως παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ότι δε θα γίνουν κέντρα εγκατάστασης προσφύγων στον Έβρου, στην τοπική κοινωνία υπάρχει μια γενικότερη ανησυχία.

Κι αυτό γιατί αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο και καταγεγραμμένο είναι η αναζήτηση διαμερισμάτων στην Αλεξανδρούπολη από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, τις προηγούμενες ημέρες, γεγονός που ανακάλυψε πρώτος ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Ακόμη έγινε λόγος για την άμεση αντίδραση του Τέρενς Κουίκ, υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό και υπεύθυνου της Επιτροπής Μετανάστευσης, που διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν δρομολογεί εγκατάσταση προσφύγων ή μεταναστών στην περιοχή της Θράκης και πόσω μάλλον στον Έβρο, γεγονός που εκτιμήθηκε.

Ωστόσο, τονίστηκε απ’ όλους τους ομιλητές πως η κοινωνία πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση και να βάζει πάνω απ’ όλα την εθνική κυριαρχία, για να προληφθούν οποιεσδήποτε δυσάρεστες επιπτώσεις.

Όλοι λοιπόν βρίσκονται στην ίδια γραμμή ενωμένοι και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουν την δημιουργία κέντρων διαχωρισμού και εγκατάστασης προσφύγων στον ακριτικό νομό Έβρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι 3 κυβερνητικοί βουλευτές ήταν απόντες από την διαβούλευση, πράγμα που σχολιάστηκε αρνητικά…

Συμπληρωματικά να αναφέρουμε ότι υπάρχει σχέδιο Γερμανών και άλλων να καταστήσουν τη Θράκη ισλαμική ουδέτερη ζώνη-μελλοντικό κέντρο διαλογής μεταναστών με προορισμό τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

* Αποκάλυψη: Έγγραφα σε Δήμο και υπηρεσίες της Περιφέρειας αναφέρουν επιδόματα στέγασης σε πρόσφυγες!

Στο μεταξύ, έγγραφα, τα οποία ζητούν την ανάπτυξη μηχανισμών για την διασφάλιση έγκαιρης παροχής  οικονομικών στοιχείων που σχετίζονται με δαπάνες μεταναστευτικών ροών, έφτασαν στο Γραφείο του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελου Λαμπάκη.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δήλωσε αναφορικά με το θέμα ότι αναδεικνύει  την αναλήθεια και το ανακόλουθο των όσων έχουν συμφωνηθεί με τους Υπουργούς και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το έγγραφο όμως που αναφέρει επιδόματα στέγασης σε πρόσφυγες που θα εγκατασταθούν στην περιοχή, εστάλη και στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς να κάνει λόγο για ένα ρευστό, πολύ ευαίσθητο και συγκεχυμένο για την ώρα ζήτημα.

“Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η Θράκη εξαιρείται των περιοχών όπου θα εγκατασταθούν πρόσφυγες, παρατηρείται μια ροή εγγράφων που συνδέονται με το προσφυγικό. Κάποιοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς και δε θα το επιτρέψουμε”, τόνισε ο κ. Πέτροβιτς.

Μ. Κ. 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πέντε (5) εκατ. ευρώ της «ΠΑΜΘ» για το νέο Νοσ/μειο Κομοτηνής

Ο Χρήστος Μέτιος υπέγραψε την ένταξη συγκεκριμένων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Δήλωσε Ανεξάρτητος και έγινε Αντιπεριφερειάρχης

Ο Χρήστος Μέτιος τον τοποθέτησε στον τομέα Κοινωνικών Πολιτικών της Περιφέρειας ΑΜΘ – Για φθηνή συναλλαγή του Τζιχάν Ιμάμογλου κάνει λόγο η...

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Διδ/χο

Δράση αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από την θεομηνία, κατοίκους της Καρδίτσας Συνεχίζεται από χτες...

Η Ελλάδα να… μην βιάζεται

Οι συνομιλίες με την Τουρκία πρέπει να έχουν θέμα μόνο για την Υφαλοκρηπίδα – Και να ξεκινήσουν, μετά τις Αμερικανικές εκλογές –...

Τι απέγινε ο δράκος της Θράκης;

Παραμένει άγνωστος ο δράστης σειράς εγκλημάτων κατά της ανθρώπινης ζωής, που έδρασε από το 1988 μέχρι το 1990

More Articles Like This