9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020

Σκηνές από το μέλλον στα… ψιλά γράμματα

“Η ημέρα που θα τεθεί επισήμως θέμα Αυτονόμησης της Θράκης, δεν αργεί”

 SOULEIMAN-SAMPIXAΚάθε Κυριακή αφιερώνω τέσσερις ώρες για την ανάγνωση του Τύπου, παλαιά συνήθεια των φοιτητικών χρόνων.

Πάντα μου άρεσε να ψάχνω για «θαμμένες» ειδήσεις, μη επαρκώς προβεβλημένες.

Όλα, άλλωστε, είναι γνωστά, τίποτε δεν μένει κρυφό, αρκεί να διαβάσεις. Αυτή την Κυριακή μού προξένησαν τεράστια εντύπωση δύο κείμενα:

- Advertisement -

Η απεγνωσμένη φωνή απελπισίας της Τσιγγάνας Σαμπιχά Σουλεϊμάν -την έκοψαν από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ οι εθνομηδενιστές-, η οποία με άρθρο της στις «Νέες Εποχές» περιγράφει τον εκτουρκισμό του χωριού της, χωρίς κάποια αντίδραση από το ελληνικό κράτος.

Το δεύτερο, του Αγγελου Συρίγου, επίκουρου καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στην «Καθημερινή». Αποκαλύπτει ότι με αίτημα των Τούρκων εξαιρέθηκαν τα Δωδεκάνησα από τον επιχειρησιακό έλεγχο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο διότι τα θεωρούν «αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή»!

Και τα δύο έχουν έναν κοινό παρονομαστή: Αποκαλύπτουν ότι πωλείται κυριαρχία εδαφών. Αντιλαμβάνομαι ότι για κάποιους αυτά είναι ψιλά γράμματα. Για άλλους όμως όχι. Μπορείς να ησυχάσεις όταν διαβάζεις την αποκάλυψη Σαμπιχά πως «πριν από ενάμιση χρόνο για πρώτη φορά στη ζωή μου ξύπνησα χαράματα από τον θόρυβο της ντουντούκας του Χότζα που καλούσε για πρωινή προσευχή» και ότι «τα τελευταία εκατό χρόνια από την ύπαρξη του οικισμού μας στο Δροσερό Ξάνθης αυτή ήταν η πρώτη φορά που ξυπνήσαμε για να πάμε ως μουσουλμάνοι να προσευχηθούμε»; Πιο κάτω η Σαμπιχά διερωτάται:

«Αφού είμαστε κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, γιατί σώνει και καλά πρέπει να δηλώσουμε, όπως ζητήθηκε από ορισμένους κατοίκους να υπογράψουμε, αν είμαστε εθνικά Τούρκοι ή όχι;» Και προσθέτει: «Στο Δροσερό βλέπω σήμερα στα μικρά κορίτσια να προσφέρονται πέντε ευρώ για να φορούν μαντίλα. Βλέπω αγόρια να οδηγούνται στην παράνομη λειτουργία τεμένους στα σπίτια τους, να φορούν τουρμπάνια και να αφήνουν μεγάλες γενειάδες. Βλέπω φονταμενταλιστική ισλαμοποίηση».

Εξίσου συγκλονιστικό είναι το άρθρο Συρίγου, ο οποίος αποκαλύπτει ότι το ΝΑΤΟ δεν θα αναγνωρίζει τα 10 μίλια εθνικού εναέριου χώρου στις επιχειρήσεις του και πως θα εξαιρεθούν τα Δωδεκάνησα από την περιοχή ελέγχου! Η Τουρκία τα θεωρεί αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, συν ότι μετά τα Ιμια δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία οριοθέτησης του 1932. Αναζητήστε αυτά τα δύο κείμενα. Περιγράφουν σκηνές από το μέλλον! Η ημέρα που οι γείτονες θα ζητήσουν να φύγει ο Ελληνικός Στρατός από τα νησιά του Αιγαίου ως αντάλλαγμα για να φύγει ο Αττίλας από την Κύπρο δεν αργεί. Η ημέρα που θα τεθεί επισήμως θέμα αυτονόμησης της Θράκης, επίσης.

Μανώλης Κοττάκης

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This