Για την ανέγερση πολυκατοικιών – Αισιόδοξο μήνυμα την στιγμή που οι τράπεζες δεν χορηγούν στεγαστικά δάνεια – Σημαντική αύξηση και στις άδειες μικρής κλίμακος για εργασίες ανακαίνισης κτιρίων κ.λπ.
Η οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα μας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, αφού πλέον δύσκολα μπορεί κανείς να οικοδομήσει μια νέα κατοικία τη στιγμή που δεν δίνονται στεγαστικά δάνεια από τις τράπεζες, τουλάχιστον στην έκταση που δινόταν παλαιότερα.
Ωστόσο ειδικά στην Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με τα στοιχεία της πολεοδομικής υπηρεσίας του Δήμου, μέσα στο 2015 υπήρχε μια μικρή αύξηση έκδοσης οικοδομικών αδειών για την ανέγερση πολυκατοικιών.
Παράλληλα σημαντική αύξηση σημείωσαν οι άδειες μικρής κλίμακας, που αφορούν εργασίες ανακαίνισης αλλά και τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών.
Σύμφωνα με τον Χρήστο Γερακόπουλο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης το 2015 υπήρξαν περίπου 80 αιτήσεις για έκδοση νέας άδειας ενώ το 2014 ήταν 70.
230 ήταν οι άδειες για εργασίες μικρής κλίμακας μέσα στο 2015 ενώ το 2014 ήταν 180.
Παράλληλα έγιναν 220 αιτήσεις τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών μέσα στο 2015 ενώ 170 αιτήσεις είχαμε το 2014.
Εκείνο που τόνισε ο κ. Γερακόπουλος είναι πως υπάρχει μια καλή ροή σε ότι αφορά την έκδοση οικοδομικών αδειών διάφορων τύπων που η υπηρεσία του Δήμου τις αντιμετωπίζει και εξυπηρετεί τους πολίτες σε πολύ καλό βαθμό. “Να τονίσω με την ευκαιρία ότι δεν υπάρχουν παράπονα στη γραμμή του δημότη αλλά και σε επίπεδο αιρετών όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πολιτών και νομίζω ότι οι πολίτες βρίσκουν ανταπόκριση σε οποιοδήποτε αίτημά τους” τόνισε.
Λεμονιά Σακαλάκη