9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

ΠΙΝΑΚΑΣ ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ… ΓΚΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ

Ο διεθνούς φήμης ζωγράφος από το Διδυμότειχο, διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες για τον γρηγορότερο ιμπρεσιονιστικό πίνακα στον κόσμο! – Και μαθήματα ζωγραφικής στην Αλεξανδρούπολη

nalbantis-dimitris nalbantis-sxoli-aleksandroupoli nalbantis-sxoli-aleksandroupoli1 nalbantis-sxoli-aleksandroupoli2

Η γέννηση της κόρης του και του γιου του ήταν αυτή που έδωσε χαρά και λουλούδια στην καρδιά του σπουδαίου καλλιτέχνη Δημήτρη Ναλμπάντη και τον ώθησε να δημιουργήσει τον ταχύτερο ιμπρεσιονιστικό πίνακα στον κόσμο!

Τίτλος αυτού του πανέμορφου πίνακα, που είναι εμπνευσμένος από την φύση της Αλεξανδρούπολης, είναι «Η ΑΝΟΙΞΗ» και φτιάχτηκε σε χρόνο-ρεκόρ 142’’, ήτοι 2,36 λεπτά.

- Advertisement -

Όντας γνώστης 41 τεχνικών ζωγραφικής, ο διεθνούς φήμης ζωγράφος από το Διδυμότειχο συνέλαβε την ιδέα του ταχύτερου πίνακα, καθότι ζωγραφίζει πολύ γρήγορα με όλες τις απαιτούμενες τεχνικές του ιμπρεσιονισμού.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος, τις επόμενες ημέρες θα γίνει η κατάθεση του σχετικού φακέλου, με τον οποίο θα προτείνεται «Η ΑΝΟΙΞΗ» να καταγραφεί στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, όπου μέχρι στιγμής δεν υπάρχει άλλος τέτοιος πίνακας που να διεκδικεί τα πρωτεία.

Υπάρχουν λοιπόν πολλές ελπίδες ο Δημήτρης Ναλμπάντης να καταφέρει ακόμη μια διάκριση.

 

Μαθήματα ζωγραφικής στην Αλεξ/πολη

Ο δραστήριος και δημιουργικός Δημήτρης Ναλμπάντης όμως προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα με τη συνεργασία του με τον σύλλογο «RITMO DE ARTE» στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να παράσχει τις πολύτιμες γνώσεις του σε μαθητές ζωγραφικής.

Σε στενή συνεργασία με τον πρόεδρο του συλλόγου, Παντελή Καλυμνιό, ο κ. Ναλμπάντης διδάσκει σε 17 μέχρι στιγμής μαθητές πώς να γίνουν επαγγελματίες ζωγράφοι στον ιμπρεσιονισμό και μετά στον ρεαλισμό.

Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων κρατάει 2 μήνες και σε κάθε μάθημα 3 ωρών ο μαθητής πρέπει να ζωγραφίσει τον δικό του πίνακα (τοπογραφία ή θαλασσογραφία).

Μετά το πέρας των μαθημάτων, παραδίδεται πιστοποιητικό παρακολού- θησης και έπειτα μπορούν ν’ ακολουθήσουν και ατομικές ή ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής από τους μαθητές.

Αναφορικά με την απόφασή του να διδάξει τα μυστικά του επαγγέλματος και έξυπνες τεχνικές επί της ζωγραφικής, ο κ. Ναλμπάντης ανέφερε πως θέλει να αφήσει πίσω του άξιους συνεχιστές.

Μάλιστα, τόνισε πως είχε να κάνει μαθήματα εδώ και 30 χρόνια και πως από τους 350 μαθητές που άφησε στη Θεσσαλονίκη, οι 50 είναι πλέον επαγγελματίες.

Επομένως, οι Αλεξανδρουπολίτες έχουν την χρυσή ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την χαρά της ζωής και την αισιοδοξία, μέσα από τα χρώματα της ζωγραφικής του Δημήτρη Ναλμπάντη.

Και φυσικά, να έχουν πάντα στο νου τους πως οι τέχνες είναι αυτές που δίνουν νόημα στη ζωή!

ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΝΔΥΛΗ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα υπάρξουν οφέλη από την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξ/πολης;

Η χερσαία ζώνη, κάτω από τον Φάρο, θα δοθεί προίκα στον μελλοντικό ξένο επενδυτή;

«Συντονιστείτε» για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε την κίνησή του, μετά το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» - Περιμένουμε τώρα τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο...

Αθώοι οι τέσσερις αγρότες των Φερών

Είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του τέως Υφυπουργού Γεωργίας, Παναγιώτη Σγουρίδη Αθώοι, και μάλιστα με εισαγγελική...

Εμείς δεν στήσαμε καμπαναριό στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Ας εφαρμόσουμε «Συμμετρική Διπλωματία» μετά… Δώρων – Η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως...

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

Είναι μία «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και δεν μπορούμε να την σβήσουμε – Ανησυχητικά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

More Articles Like This