9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Εντός Μαρτίου το ΑΤΜ γίδινου γάλακτος στην Αλεξ/πολη

 atm-gala2 atm-gala1 atm-gala gala

Πολύ σύντομα οι Αλεξανδρουπολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν φρέσκο γίδινο γάλα, από τον αυτόματο πωλητή γάλακτος που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου «ΘΡΑΚΩΝ ΑΜΝΟΣ», Χρήστο Παρασχούδη, το τεχνικό κομμάτι του καταστήματος στην Αλεξανδρούπολη έχει ήδη ολοκληρωθεί. Ο χώρος είναι διαμορφωμένος και το μόνο που απομένει είναι η άφιξη των μηχανημάτων των αυτόματων πωλητών γάλακτος.

Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ο κ. Παρασχούδης, τα μηχανήματα ΑΤΜ έρχονται από το εξωτερικό στο λιμάνι του Πειραιά στις 17 Μαρτίου, ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα θα έρθουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Στο κοντέϊνερ αυτό θα είναι τα ATMs και της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής.

- Advertisement -

Από εκεί και πέρα, θα πάρει 2 ημέρες για να τοποθετηθούν στον χώρο. Φυσικά, θα γίνουν πρώτα κάποιες δοκιμές για να είναι όλα έτοιμα πριν δοθούν στους καταναλωτές.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων λοιπόν, την επόμενη εβδομάδα της άφιξης των μηχανημάτων, θα γίνουν και τα επίσημα εγκαίνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παστερίωση φρέσκου γίδινου γάλακτος θα γίνεται με τη συνεργασία βιομηχανίας γάλακτος «ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ».

* Καθυστέρηση λόγω capital controls

H αλήθεια είναι ότι η εγκατάσταση του ΑΤΜ γάλακτος θα γινόταν κανονικά πολύ νωρίτερα, δηλαδή τον Σεπτέμβριο 2015, όμως εξαιτίας των capital controls, το όλο εγχείρημα πήγε πολύ πίσω χρονικά. Βέβαια, υπήρξαν και κάποια άλλα εσωτερικά προβλήματα του συνεταιρισμού, που όμως πλέον ξεπεράστηκαν.

Εκείνο που τόνισε ακόμη ο κ. Παρασχούδης, είναι ότι υπάρχει η φιλοδοξία να επιστρέψουν οι Έλληνες στην παραδοσιακή κατανάλωση γίδινου γάλακτος.

* Δυνατότητες του ΑΤΜ γάλακτος

Στο ΑΤΜ γίδινου γάλακτος, ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τη ποσότητα του μισού (0,5) ή του ενός (1) λίτρου γάλακτος, το οποίο θα τοποθετεί σε γυάλινο μπουκάλι.

Εάν δεν έχει δικό του μπουκάλι από το σπίτι, θα μπορεί να αγοράσει από το ΑΤΜ αυτόματα καινούργιο.

Επίσης, αρχικά το μηχάνημα θα λειτουργεί μόνο με κέρματα. Αργότερα, θα υπάρξει μέριμνα και για χρήση κάρτας.

Οπότε, οι καταναλωτές θα κάνουν λίγη ακόμα υπομονή, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, οπότε και θα μπουν σε λειτουργία τα ΑΤΜs γίδινου γάλακτος στην Αλεξανδρούπολη.

Μ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πέντε (5) εκατ. ευρώ της «ΠΑΜΘ» για το νέο Νοσ/μειο Κομοτηνής

Ο Χρήστος Μέτιος υπέγραψε την ένταξη συγκεκριμένων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Δήλωσε Ανεξάρτητος και έγινε Αντιπεριφερειάρχης

Ο Χρήστος Μέτιος τον τοποθέτησε στον τομέα Κοινωνικών Πολιτικών της Περιφέρειας ΑΜΘ – Για φθηνή συναλλαγή του Τζιχάν Ιμάμογλου κάνει λόγο η...

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Διδ/χο

Δράση αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από την θεομηνία, κατοίκους της Καρδίτσας Συνεχίζεται από χτες...

Η Ελλάδα να… μην βιάζεται

Οι συνομιλίες με την Τουρκία πρέπει να έχουν θέμα μόνο για την Υφαλοκρηπίδα – Και να ξεκινήσουν, μετά τις Αμερικανικές εκλογές –...

Τι απέγινε ο δράκος της Θράκης;

Παραμένει άγνωστος ο δράστης σειράς εγκλημάτων κατά της ανθρώπινης ζωής, που έδρασε από το 1988 μέχρι το 1990

More Articles Like This