Home / Κοινωνια / ΕΡΡΙΞΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ 700.000 ΕΥΡΩ

ΕΡΡΙΞΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ 700.000 ΕΥΡΩ

Το εξαμελές κλιμάκιο του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ελέγχους, δήθεν για προστασία των εργαζομένων, σε ολόκληρο τον Έβρο, αλλά και την Ροδόπη – Νέα λουκέτα ετοιμάζονται στην Αγορά και φυγή επιχειρήσεων στη γειτονική Βουλγαρία  

 IKA-YPALLHLOS-2 YPALLHLOI-GRAFEIOU“Καταιγίδα” προστίμων χτύπησε την αγορά της Αλεξανδρούπολης, την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, κλιμάκιο του ΙΚΑ από την Θεσσαλονίκη, με εξαμελή σύνθεση, πραγματοποίησε ελέγχους για αδήλωτη εργασία, σε επιχειρήσεις και καταστήματα εστιατορίων και ψυχαγωγίας, επιβάλλοντας συνολικά πρόστιμα που εγγίζουν τα 700.000 ευρώ.

Οι έφοδοι του κλιμακίου έγιναν με την δικαιολογία ότι υπήρξαν… “καταγγελίες” εκ μέρους των εργαζομένων.

Όμως ερίζεται αυτή η δικαιολογία, γιατί τα υπέρογκα πρόστιμα που καταλογίσθηκαν, δεν είχαν σκοπό την προστασία των εργαζομένων, αλλά την καταστροφή και εκείνων των ολίγων επιχειρήσεων που απόμειναν ζωντανές και εξακολουθούν να λειτουργούν με μύριες δυσκολίες και προβλήματα, μέσα στην δίνη της οικονομικής κρίσης που ρημάζει την χώρα μας.

Έχουμε κάθε δικαίωμα να πούμε, ότι για μία φορά ακόμη, αναδεικνύεται το ανάλγητο πρόσωπο της Δημόσιας Διοίκησης που εχθρεύεται και καταδιώκει κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία.

Αν ήταν οι καιροί ομαλοί, θα μπορούσαμε να δεχθούμε την άποψη ότι οι έλεγχοι και τα πρόστιμα μπαίνουν για προστασία των εργαζομένων.

Όμως κάτω από τις άθλιες σημερινές συνθήκες της ελληνικής οικονομίας, με τα χαράτσια και τους φόρους να γονατίζουν τους Έλληνες, και με τα CAPITAL CONTROLS να έχουν στεγνώσει την Αγορά από ρευστό, ο στόχος είναι άλλος:

Να μπούνε παντού λουκέτα, να κλείσουν οι επιχειρήσεις και οι απασχολούμενοι να μείνουν τελικά άνεργοι.

Φτάνει να καλοπερνά ο Δημόσιο τομέας που δεν πόνεσε ούτε “μάτωσε”, που δεν γνώρισε την φτώχεια και την καταστροφή, όπως πολλοί επιχειρηματίες που χθες ευημερούσαν και πρόκοβαν, αλλά σήμερα περιμένουν ουρά στα συσσίτια για ένα πιάτο φαΐ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αντίστοιχοι έλεγχοι με καταλογισμό μεγάλου αριθμού προστίμων, διενεργήθηκαν σε ολόκληρο τον Έβρο, αλλά και στην γειτονική Ροδόπη, προκαλώντας την εύλογη αγανάκτηση των Επαγγελματιών, πολλοί από τους οποίος μας μίλησαν και είπαν πως θα τα βροντήξουν και θα φύγουν κι αυτοί στην Βουλγαρία.

Τα πρόστιμα του ΙΚΑ που έπεσαν στην αγορά της Αλεξανδρούπολης είναι δυσβάστακτα και στην παρούσα οικονομική περίοδο είναι μάλλον αδύνατον να πληρωθούν.

Ο Νόμος ορίζει…

Αλλά ο Νόμος ισχύει σε ομαλές καταστάσεις. Όχι σε καταστάσεις τρέλας και φόβου για το αύριο πως θα ξημερώσει.

Και σε τελική ανάλυση ποιος εκμεταλλεύεται τους εργαζομένους;

Ο ιδιώτης επιχειρηματίας ή μήπως το σπάταλο και αντιπαραγωγικό κράτος μας;

Το παραμύθι ότι τα κακά αφεντικά “πίνουν το αίμα” των εργαζομένων, τελείωσε.

Το ανάλγητο Δημόσιο πίνει το αίμα όλων μας.

Ο Λαός αγρίεψε, θόλωσε το μάτι του. Γι’ αυτό ας προσέξουν πολύ οι δήθεν Αριστεροί που μας κυβερνούν.

Δεν πάει άλλο.

Σ.Κ.