9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ “ΤΣΟΥΝΑΜΙ” ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ;

Υπουργείο Μετανάστευσης έχουμε, Μεταναστευτική Πολιτική δεν έχουμε – Περιμένουμε από την Ε.Ε. την λύση του προβλήματος – Μόνο που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κατάφερε να ενηλικιωθεί, γι’ αυτό καλεί το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ – Ποια μέτρα πρέπει να λάβει η Ελλάδα, για να μην γίνει η Αποθήκη των Ισλαμιστών Ασιατών 

ethelontes-metanastes-diasosi-kondilis metanastes-skines-eidomeni metanastes-varka-paidia prosfiges diasosi fronteks

Υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής έχουμε, άλλα σχετική πολιτική δεν έχουμε, όπως δεν έχουμε οικονομική πολιτική, εξωτερική πολιτική, αγροτική, πολιτική ασφαλείας κ.ο.κ.

Για όλα τα σπουδαία θέματα, αυτοσχεδιάζει η εκάστοτε κυβέρνηση και δη οι αρμόδιοι υπουργοί, οι οποίοι συνήθως αισθάνονται υποχρέωση να ανατρέψουν ό,τι είχε οικοδομήσει ο προκάτοχός τους, ακόμη και αν προερχόταν από το ίδιο το κόμμα.

- Advertisement -

Προφανώς η χάραξη πολιτικής σε κάποιον τομέα, απαιτεί συνεννόηση των κομμάτων και συμφωνία σε κάποιες βασικές αρχές, αλλά και οργανωμένη, σοβαρή και αξιόπιστη δημόσια διοίκηση, που θα διασφαλίζει τη συνέχεια των συγκεκριμένων πολιτικών, αδιάφορα από τις κυβερνητικές αλλαγές και τα πρόσωπα.

Αλλά στη χώρα μας, τα κόμματα λαϊκίζουν, υπόσχονται τρελά πράγματα για να αρπάξουν την εξουσία και στερούνται κυβερνητικού προγράμματος και χρονικού βάθους στις επιλογές και επιδιώξεις τους.

Έτσι οι διάφορες κρίσεις, π.χ. οικονομική και ουσιαστική χρεωκοπία, κατάρρευση ασφαλιστικού συστήματος και εσόδων, έξοδος των αγροτικών τρακτέρ, καταλήψεις εθνικών οδών, μπλόκα και απαιτήσεις, καθώς και απεργίες και αποχές δημοσίων υπαλλήλων και επιστημόνων, δεν αντιμετωπίζονται βάσει σοβαρού σχεδίου, άλλα με τον φαυλοκρατικό τρόπο, «αφήστε να σαπίσουν τα θέματα», ενώ οι χιλιάδες των δήθεν προσφύγων και των λαθρομεταναστών που μας στέλνει η τουρκική κυβέρνηση αλωνίζουν όλη τη χώρα και διαλύουν το τάχα κράτος μας.

Αλλά ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σαφείς και δεδομένες πολιτικές για τα προβλήματα που την ταλανίζουν, π.χ. μεγάλη ανεργία, τεράστιες οικονομικές διαφορές μεταξύ βορείων και νοτίων χωρών-μελών και τώρα για το τσουνάμι των λαθρομεταναστών που εξαπέλυσε κατά της Ευρώπης η ύπουλη τουρκική κυβέρνηση.

Γιατί σε μία αυταρχική χώρα, όπως είναι η Τουρκία, καμμία βάρκα με λαθρομετανάστες δεν θα ξεκινούσε από τα παράλια της, με σκοπό να πάει στα απέναντι κοντινά ελληνικά νησιά, φορτωμένη άτομα που πλήρωσαν αδρά αυτό το ταξίδι -ταρίφα γύρω στις 3.000 ευρώ- αν δεν είχαν την άδεια και την ενθάρρυνση της κυβέρνησης και των αστυνομικών οργάνων της.

Και επειδή τα κέρδη των Τούρκων διακινητών-εγκληματιών, υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το μπαξίσι είναι διαδεδομένο, όλοι διερωτόμαστε σε ποιους πηγαίνουν οι σχετικές μίζες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν κατάφερε ακόμη να ενηλικιωθεί: για την ουσιαστική χρεωκοπία χωρών-μελών της, κάλεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που έχει υποτίθεται την τεχνογνωσία για τα εκατομμύρια των λαθραίων που μας έστειλε και εξακολουθεί να στέλνει η Τουρκία, ζήτησε τη συνδρομή του NATO, που βέβαια είναι μία καλή πολεμική μηχανή και τίποτε άλλο.

Αλλά στους κόλπους της ΕΕ οι 28 χώρες-μέλη δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις της. Πολλά κράτη αρνούνται να αποδεχθούν για φιλοξενία τον αριθμό προσφύγων που καθορίστηκε γι’ αυτά, οι 4 πρώην κομουνιστικές χώρες -Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία-έχουν σηκώσει επαναστατικό μπαϊράκι, ενώ η Αυστρία συγκαλεί συσκέψεις των κρατών των δυτικών Βαλκανίων και ενθαρρύνει το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα, τινάζοντας στον αέρα τη συνθήκη Σένγκεν.

Το τσουνάμι των λαθραίων απέδειξε ότι η ΕΕ δεν υπάρχει ως κρατική οντότητα, αλλά ως γραφειοκρατικό σύνολο, με έδρα τις Βρυξέλλες.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του NATO, αποφάσισαν ότι τα πολεμικά σκάφη που θα περιπολούν μεταξύ τουρκικών παραλίων και ελληνικών, θα διασώζουν τους λαθραίους και θα τους επαναπροωθούν στην Τουρκία.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Τουρκίας του NATO αρνήθηκε την επαναπροώθηση και καταφέρθηκε κατά των πολιτικών με βαριές εκφράσεις.

Τέλος στη διοίκηση του εγχειρήματος, παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς, ανέλαβε αμερικανός ναύαρχος.

Μένει να δούμε τί ακριβώς θα εφαρμοστεί.

Επειδή δεν υπάρχει μετά το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, Ευρωπαϊκή Ένωση, συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνου και όλοι οι ηγέτες σκέφονται το σαρκίο τους και τις προσεχείς εκλογές, ενώ όρθια παραμένει μόνο η καγκελλάριος Αγγέλα Μέρκελ, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος, η Ελλάδα οφείλει να λάβει μέτρα προστασίας της από το τσουνάμι, αν το NATO δεν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ενδώσει στα καπρίτσια της Τουρκίας.

Προτείνω ορισμένα μέτρα: Να απαιτήσουμε από την ΕΕ και τον ΟΗΕ, μερικά δισεκατομμύρια ευρώ για τη φιλοξενία προσφύγων και λαθρομεταναστών. Να εγκλείονται οι μή Πρόσφυγες, οι λαθρομετανάστες σε στρατόπεδα και να απελαύνονται σταδιακά στις χώρες τους, ώστε να φτάσουν τα σχετικά μηνύματα στους επίδοξους λαθραίους.

Να σταματήσουν οι περιπολίες διάσωσης στο Αιγαίο, κρατικές και ιδιωτικές, ώστε να δοθεί το σχετικό μήνυμα.

Η χώρα μας δενπιτρέπεται να γίνει αποθήκη της ασιατικής Αλγερίας, για να καλοζονύ οι βόρειοι δήθεν εταίροι μας.

Άλλοι δημιούργησαν στην Ασία-Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, κυρίως-πρόσφυγες και ικονομικούς μετανάστες.

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν είναι δικές μας.

Παναγιώτης Μποκοβός

Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών,

πρώην Υφυπουργός Οικονομικών

ΕΛΑΝΚΟ

Egnatia Pass

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Καμμία απασχόληση εργαζομένων χωρίς τα “Self Tests”

Τόσο στον Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό τομέα – Τι ισχύει από τη νέα εβδομάδα Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης,...

More Articles Like This