9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2020

Η τυχόν παραίτηση του Γ. Μουζάλα δεν αλλάζει τίποτα

Σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις ίδιες αντιλήψεις για το Μακεδονικό Ζήτημα – Δηλαδή την δημιουργία της ενιαίας Μακεδονίας, που θα ενώσει την FYROM με την Μακεδονία του Αιγαίου (Ελλάδα) και του Πιρίν (Βουλγαρία) 

 mouzalas1Δεν πρέπει να μας εκπλήττουν οι θέσεις τόσο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής όσο και των λοιπών στελεχών του Σύριζα που τον στηρίζουν και εκφράζουν την συμπαράσταση τους προς αυτόν για το «εκ παραδρομής λάθος» του περί του ονόματος της ΠΓΔΜ.

Το σχετικό φαινόμενο είναι σύμφυτο προς την ιστορική πορεία του Σύριζα από την εποχή που ονομάζετο Συνασπισμός και ακόμη παλαιότερα όταν ήταν απλώς το ΚΚΕ εσωτερικού.

Παρέμεναν πάντοτε πιστοί στις αποφάσεις και τις θέσεις που είχαν αναπτυχθεί στην 5η Ολομέλεια του ΚΚΕ που συνήλθε στις 30 και 31 Ιανουαρίου 1949 στην Αλβανία.

Ως γνωστόν, στην 5η Ολομέλεια ο Νίκος Ζαχαριάδης ανέπτυξε το σκεπτικό «της διαφύλαξης της ενότητας μεταξύ του ελληνικού και του “μακεδόνικου” λαού».

Αγορεύοντας δήλωσε: «Στην βόρεια Ελλάδα ο μακεδόνικος (σ.σ. Σλαβομακεδονικός, νυν σκοπιανός) λαός τα ‘δώσε όλα για τον αγώνα (…).

Δεν πρέπει να υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της Λαϊκής Επανάστασης ο μακεδόνικος λαός θα βρει την πλήρη εθνική του αποκατάσταση έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποχτήσει».

Για την στάση αυτήν ο Ζαχαριάδης αργότερα, στην 7η Ολομέλεια (14-18 Μαΐου 1950) έδωσε εξηγήσεις λέγοντας ότι είχε μιλήσει λόγω σκοπιμότητας.

Όμως η θέση παρέμεινε αταλάντευτη μέχρι της πρόσφατης περιόδου ανακινήσεως του Μακεδόνικου μετά την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας και την ανάδειξη της με βλέψεις κατά της Ελλάδος   Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας τής Μακεδονίας σε κράτος.

Την αλυτρωτική βλέψη της δημιουργίας ενιαίας Μακεδονίας, που θα ενώσει την ΠΓΔΜ, την «Μακεδονία τού Αιγαίου» (δηλαδή την Ελληνική Μακεδονία) και της «Μακεδονίας του Πιρίν» (της Βουλγαρίας) υποστηρίζουν ουσιαστικά όσοι αποδέχονται την ονομασία Μακεδονία, κάτι που έχουν ήδη κάνει πολλά στελέχη του Σύριζα, όπως ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, ο αναπλ. υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, η πρώην βουλευτής Ιωάννα Γαϊτάνη και άλλοι.

Απάντων τα ονόματα και οι σχετικές δηλώσεις έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και από έγκυρες ιστοσελίδες ειδησεογραφίας.

Οπότε πρέπει να συμπεράνουμε ότι και αν ακόμη παραιτηθεί ο κ. Μουζάλας, το πρόβλημα δεν λύνεται, αφού ο Σύριζα σύσσωμος σχεδόν αυτές τις αντιλήψεις έχει.

-Ε-

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This