9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Οι εγκλωβισμένοι ας… περιμένουν 

Τελικές αποφάσεις για το προσφυγικό πρόβλημα, θα ληφθούν στις Βρυξέλλες, στην επόμενη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, στις 17-18 Μαρτίου 2016 

metanastes-skines-eidomeni2 metanastes-skines-eidomeni1 Με νικητή την Τουρκία, χαμένους χιλιάδες πρόσφυγες και την Ελλάδα στάσιμη με εγκλωβισμένους μετανάστες, ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό, χωρίς όμως να υπάρχουν τελικές αποφάσεις οι οποίες τελικά παραπέμπονται για μία επόμενη έκτακτη Σύνοδο στις 17-18 Μαρτίου.

Μέχρι τότε φυσικά η Ευρώπη θα μπορεί να κοιτάει προφανώς χωρίς τύψεις χιλιάδες πρόσφυγες να ζουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης, αφού φαντάζονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες πως μπορούν να κάνουν λίγο ακόμα υπομονή αυτοί οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι.

Όπως μεταδίδει το Newisit.gr οι Τούρκοι ήταν αδιαμφισβήτητα οι μεγάλοι νικητές, αφού κατάφεραν με μία πρόταση έκπληξη να ξαφνιάσουν τους Ευρωπαίους ηγέτες, που είτε δεν ήξεραν πως πρέπει να ανταποκριθούν, λέγοντας πως θα πρέπει να το συζητήσουν στα κοινοβούλιά τους, είτε έψαχναν άρθρα και κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αποκτήσουν αρχικά άποψη!

- Advertisement -

Οι Τούρκοι ζήτησαν περισσότερα χρήματα για τα επόμενα χρόνια πέρα από τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν ήδη συμφωνηθεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι έπεσαν και ποσά όπως 20 δισεκατομμύρια ή 9 δισεκατομμύρια. Επίσης, οι Τούρκοι φέρονται να ζήτησαν ευνοϊκότερο καθεστώς βίζας για τους Τούρκους πολίτες, αλλά και άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την έκπληξη των Ευρωπαίων παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε τις προτάσεις των Τούρκων δελεαστικές, αλλά με υπερβολικά ανταλλάγματα. Το ζήτημα των κεφαλαίων ένταξης βρήκε σθεναρή αντίσταση από την Κύπρο με συνοδοιπόρο την Ελλάδα και έτσι στην ανακοίνωση των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής δεν μπήκε αυτό το ζήτημα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως η Σύνοδος Κορυφής ήταν σημαντική γιατί υπήρξε μετατόπιση της συζήτησης και εστιάστηκε στον περιορισμό των ροών σε συνεργασία με την Τουρκία. Φυσικά αναφέρθηκε στις χώρες που έχουν αποφασίσει να κλείσουν τα σύνορά τους, λέγοντας πως αυτές οι χώρες απομονώθηκαν και όχι η Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε δελεαστικές τις προτάσεις της Τουρκίας που ξάφνιασαν τους Ευρωπαίους ηγέτες. Όπως είπε τα ανταλλάγματα που ζητούσε η Τουρκία δεν μπορούσαν να αξιολογηθούν γιατί κάποια ήταν υπερβολικά και για κάποια πολλές χώρες δεν ήταν προετοιμασμένες.

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This