9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020

Συνεργασία Δημοκριτείου με δύο κρατικά Παν/μια της Αγίας Πετρούπολης

Με την υπογραφή δύο Μνημονίων σφραγίσθηκε η συνεργασία – Θετικά αποτελέσματα φέρνει η Αδελφοποίηση με τον Δήμο Αλεξ/πολης – Ιδιαίτερη τιμή για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, δηλώνει ο Πρύτανης κ. Αθαν. Καραμπίνης 

DSCN1101 karampinis1

Με την υπογραφή των δύο Μνημονίων Συνεργασίας σφραγίστηκε και επίσημα η συνεργασία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με δύο Κρατικά  Πανεπιστήμια της Αγίας Πετρούπολης .

Η ενίσχυση των ρωσο-ελληνικών σχέσεων έχει επιβεβαιωθεί άλλωστε με την υπογραφή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος πριν από μερικούς μήνες επίσημα ανακήρυξε το 2016 ως «Έτος Ελλάδας» στη Ρωσία και «Έτος Ρωσίας» στην Ελλάδα ενώ  η επίσκεψη του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας  κ. Παυλόπουλου τον περασμένο μήνα στη Μόσχα  εγκαινίασε το αφιερωματικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας 2016 με μία σειρά επισκέψεων και κοινών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για αυτή τη χρονιά.

- Advertisement -

Σε αυτό το πλαίσιο της διαρκούς κι εξαιρετικής συνεργασίας των χωρών μας , και με αφορμή την προηγηθείσα αδελφοποίηση του Δήμου της Αλεξανδρούπολης με το Δήμο Βίμποργκσκιτης Αγίας Πετρούπολης, αποδέχτηκε το Δ.Π.Θ. την πρόταση για την υπογραφή των Μνημονίων συνεργασίας μετο Κρατικό Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο Herzen, ένα από τα παλαιοτέρα και μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ρωσίαςγνωστό για τα εκπαιδευτικά και επιστημονικά του επιτεύγματα καθώς και μετο Κρατικό Παιδιατρικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης του Υπουργείου Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίαςενώ παράλληλαη αντιπροσωπεία του ΔΠΘ επισκέφτηκε και το Τμήμα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης.

Βυζαντινής και νεοελληνικής φιλιλογιας ξενάγηση στην παιδιατρικη παιδιατρικό

«Νοιώθω ιδιαίτερη τιμή και χαρά που εκπροσωπώ με την ιδιότητα του Πρύτανη το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, συνεχίζοντας μία φιλία αιώνων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία οι οποίες συνδέονται με ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς φιλίας που βασίζονται σε κοινές πνευματικές και πολιτιστικές αξίες.

Η πρόταση αυτή αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μια μοναδική ευκαιρία παρουσίασης του σε μια χώρα με παράδοση αιώνων στην Πανεπιστημιακή εκπαίδευση, και ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής του για διεθνοποίηση και εκσυγχρονισμό.» ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή κατά την εισηγήσή του ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην Αγία Πετρούπολη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη κ.ΠάνοΜπεγλίτη με την συμβολή του οποίου διασφαλίστηκε η απόλυτη επιτυχία των επαφών των Κυβερνητικών Αρχών και των Διοικήσεων των Πανεπιστημίων.

Στο Γενικό  Προξενείο της Ελληνικής Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους της ομογένειας όσο και Ελλήνων φοιτητών από διάφορες πόλεις της χώρας μας  που σπουδάζουν στα ρωσικά Πανεπιστήμια.

Η κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης εκπροσωπήθηκε από τον Προέδρο της Επιτροπής Επιστημών και Ανώτατης Εκπαίδευσης Andrey Maximov,τον Αντιπρόεδρο της επιτροπής Διεθνών και Εξωτερικών ΣχέσεωνSergeyMarkov.

Η αποστολή που μετέβη στην Αγία Πετρούπολη εκτός του Πρύτανη τουΔημοκρίτειου Πανεπιστημίου ΘράκηςΚαθηγητή κ. Αθ. Καραμπίνηπλαισιώνονταν απότον Αναπληρωτή Πρύτανη Οικονομικών Αν. Καθηγητήκ. Φώτιο Μάρη, τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Αγωγής καθηγητής κ. Θεόδωρο Κεβρεκίδη, τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας καθηγητής κ. Πλουμή Πασαδάκη καθώς και την Προέδρο του Τμήματος της Ελληνικής Φιλολογίας κα Ζωή Γαβριηλίδου.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ένσταση «ΑΜΑΖΟΝΩΝ» Μαΐστρου

Για την απ’ ευθείας άνοδο της ΓΑΙΑΣ Δράμας Ο...

Κρούσμα κορωνοϊού στον Έβρο

Θετικός στον COVID-19 εμφανίσθηκε συνοριοφύλακας – Ιχνηλατούνται οι επαφές του – Τεστ σε συναδέλφους του

Εισαγωγή στις σχολές Αξ/κων – Αστυφυλάκων

Προκηρύχθηκε ο Διαγωνισμός – Θα εισαχθούν 800 άτομα στις Σχολές Αστυφυλάκων και 70 στην Σχολή Αξιωματικών – Αιτήσεις μέχρι 12 Ιουνίου

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ Ε.Δ. ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ

Θα κάνουν το λάθος οι Τούρκοι; - Είναι δεδομένο πως η Τουρκία έχει αποφασίσει να τραβήξει το σχοινί και το θέμα είναι...

Εμμανουήλ Μινωτάκης:Ο ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΟΥ… «ΧΑΡΙΣΕ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Η άγνωστη ιστορία του νεαρού στρατιωτικού, εκπροσώπου της Ελλάδας στην Επιτροπή Διαχάραξης Ελληνοτουρκικών Συνόρων. Πώς αποκάλυψε την πλαστογραφία των Τούρκων. Οι παράλληλες...

More Articles Like This